Social Icons

duminică, 19 iunie 2016

Verze de Bruxelles

Guvenul Cioloș - varză de Bruxelles
   La șapte luni de la preluarea guvernului, Cioloș ne arată că la pomul lăudat nu ai ce face cu un sac, nici măcar cu o pungă. Guvernul încropit după debarcarea lui Ponta are trei paliere de competențe: slab, foarte slab și Raluca Prună. 
  

   Finanțele

   Dna Dragu ne face s-o regretăm sincer pe Ioana Petrescu. Dezastrul colectării veniturilor la buget e deja evident în primele patru luni ale anului. Colectăm mai puțin TVA decât anul trecut, iar scuza că s-a redus această taxă nu ține în condițiile unui consum exploziv. Orice inițiativă ce ține de dezvoltare e castrată de dna Dragu cu un calcul sumar al impactului bugetar, treminat cu un sec „n-am”. 

   Sănătatea

 După dezastrosul Achimaș-Cadariu, speranța pusă în „rețeaua citostaticelor” a naufragiat pe tărâmul considerațiilor despre medievalism. Avem un sistem de sănătate feudal. Vlad Voiculescu nu e un renascentist venit să ne scoată la lumină, nu, el e un Grigore Ureche care ne spune că avem niște feudali, eventual, ne face și un portret al acestora, de genul „om nu mare la stat, mânios și de grabu vărsătoriu de detergenți neanalizați”. Soluții? Nu. Poate doar câteva, mai încolo, netestate, că n-avem laboratoare, c-așai în feudalism.

   Educația

   Adrian Curaj e omul ce n-are pic de curaj să-i zică colegului de cabinet Tobă de plagiate „mai ușor cu Doctoratu`pe scări la Victoria”. Dl Curaj, de când a venit la conducerea ministerului, n-a făcut nimic. Din punctul acesta de vedere e un plagiator remarcabil al operei înaintașilor săi, pentru că nici ei n-au făcut nimic. Odată cu noua lege a salarizării, și-a pus în cap sindicatele, care-l amenință fățiș cu cel mai mare dans al pinguinului executat în fața guvernului de la Boc încoace. Educația e la fel de bolnavă ca și sănătatea, doar că moartea survine mai greu și DNA-ul nu se sinchisește să deschidă măcar un dosar in rem.

   Justiția 

   Justiția e oarbă și umblă într-un halat de baie pentru că și-a pierdut valiza cu haine și moftul numit „drepturile omului” în cursa de Bruxellles. Dna Prună e ceea ce se numește, în limbaj juridic, uzurpator de calități oficiale. Ea ar trebui să fie ministru, în schimb, a fost multă vreme, din noiembrie până mai ieri, un fel de preș al Codruței Kovesi. Acum câteva zile, s-a ridicat la rangul de carpetă cu Răpirea din Serai, după ce a avut necuviincioasa purtare de a saluta decizia CCR referitoare la abuzul în serviciu. Dacă continuă așa, poate prin toamnă va putea aspira la statutul de mileu de televizor Tehnocolor, dar mă îndoiesc. Peste două - trei zile vom asista la un regres evolutiv, iar postura de preș va fi asumată integral printr-o declarație de dragoste făcută DNA-ului, de genul „drepturile omului sunt un moft”.

   Am mai putea discuta mult și bine despre teoria tehnocratului varză de Bruxelles, specilizat în zero fonduri europene atrase din exercițiul financiar 2014 - 2020. Mai putem să condimentăm cu teoria scumpirii gazelor c-așa vor mușchii unor băieți. La final, cireașa de pe tort e dată de repararea a 200 de metri de autostradă cu prețul unui tronson întreg. Dacă v-a plăcut, mai poftiți pe la noi, dacă nu, asta e, luați cu lămâie sau cu varză de Buxelles.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu