Social Icons

marți, 27 august 2013

Fă-te frate cu dracu până treci puntea! Astfel, fiind frate cu dracu, vei fi și tu tot un drac.

Miniștrii
   După „reformele” promovate de moțul aciuat momentan la primăria de sub Feleac cu o mică parte din camarila sa, cea mai mare rămânând prin posturile călduțe din ministere, am așteptat lumina adusă de apostolii făr`de misiune apostolică.

marți, 13 august 2013

Jurnal de vacanță

Ziua 1
Prim-ministrul   Ieri am ajuns în sfârșit pe tărâmul făgăduinței și, bineînțeles, al lui Michael Jordan. La aeroport, unul de juma` de tonă îmbrăcat în uniformă m-a pus să mă descalț, deși îi arătasem pașaportul diplomatic.

luni, 12 august 2013

Venit, văzut, plăcut, rămas ... păziți-vă buzunarele !

Cocalari
   2007 !!! La mulți ani România ! Ești alături de frații tăi mari ! Să trăiți binee ! UE, păzea că venim și vă luăm banii printr-o rată de absobție de 300% ! ... Poc ! se-aude dimineață un dop zburând în piața centrală. E de la niște întârziați la revelion, destul de „bucuroși” și plini de resurse de vreme ce mai aveau o sticlă de șampanie, pardon, spumant că se supără frații noștrii de gintă latină - francezii, că doar ei au dreptul să folosească această denumire. Și-acum că suntem în aceeași familie tre`să respectăm regulile. Așa-i corect, nu ?

joi, 8 august 2013

Cu ugerul pân` la pământ

Producători lactate
   Așa, cu ugerul pân` la pământ, așa sunt toate acolo-n ferma nouă. Șî-s aranjate la muls, de zâci că-s desenate. Îs curate, no dară cum să nu fie dacă-s tătă zâua îngrijite. No, așea treabă ... mai da, nu ca la noi, după ce-o pui a mânca, și după ce-o mulgi, mai vrei șî să tragă, ș-apoi sara vrei iară s-o mulgi, și să deie lapte.

miercuri, 7 august 2013

La rădăcina PIB-ului s-a turnat multă neghiobie

Conducerile României
   Cnezatul înfiripat după răscoala celor câțiva la început, și a celor câtorva milioane atunci când nu mai era nevoie de ele, zace de aproape un sfert de veac, asemeni cnezatelor medievale, într-o stare de canibalizare a tot ce s-a clădit înainte, pe vremea țaratului.

luni, 5 august 2013

Când cererea e inelastică, demagogia e întinsă la maximum

 
Ieftinirea pâinii
   În depărtare, pe bulevardele centrale se auzea un murmur. Murmurul se transforma încet, dar sigur, într-o hărmălaie sonoră de gloată nestăpânită. Cartierul părea departe de murmurul devenit hărmălaie și refuza să achieseze la larma centrului.

joi, 1 august 2013

La nunta-n stil italian se merge cu drujba

Vânzările de electrocasnice
   Îi veni rău când văzu că Ionuț rămâne în urmă și, odată cu el, rămânea satul în care s-a născut, a crescut, s-a dus la școală, iar mai apoi la liceu, s-a îndrăgostit și, din care, trebuie să plece și să se ducă-n în străinătățuri să-și facă un rost.