Social Icons

vineri, 30 mai 2014

Fondul Proprietatea - o țeapă cât Casa Poporului

BVB vs. NYSE
   Herodot, când a scris despre geți, cred că stătea pe malul bulgăresc al Istrului (Dunărea în varianta greacă), că și pe-atunci aveau vecinii all-inclusive. Dacă i-ar fi trecut prin cap să ne viziteze, sigur ar fi rămas fără pix și foaie de scris în urma întâlnirii cu sefii de trib geți, strămoșii lui Mazăre, Oprișan și restul.

joi, 29 mai 2014

Cât se cheltuie cu înarmarea și sănătatea în lume

Topul cheltuielilor pentru sănătate și înarmare pe țări
   Criza ucraineană a repus pe tapet nevoia unora de a-și arăta mușchii, chiar dacă nimeni nu dorește să-i vadă. Brusc, și noi ne-am dat seama că trebuie să avem mușchi, ca nu cumva să-i treacă prin cap lui Putin să ni-i arate el primul. Zis și făcut: ne-am chemat aliații să ne țină loc de bicepși și piept și, de după gard, îi arătăm limba vânjoși lui Ivan și-l invităm, dacă nu-i convine, să ne pupe în dorsalii de împrumut.

miercuri, 28 mai 2014

Volkswagen Golf 7,5 se va numi Logan

Wolkswagen va scoate o mașină low-cost
   Până la lansarea Golfului 8, Volkswagen a ținut să ne anunțe că va scoate un fel de Golf 7,5 cu pretenții de Logan aproape full-option. Când am auzit, am sărit de pe canapea să fug spre reprezentanță cu trei vouchere și jumătate în buzunar.

marți, 27 mai 2014

La ce să ne așteptăm anul viitor

Ce taxe se vor majora în 2015
   Mai 2010 a fost luna în care gunoiul de sub preș n-a mai avut loc și a început să fie depozitat sub pat, spre a ne ține companie în reveria amintirilor din anilor anteriori. Pe tot parcursul lui 2009, ni s-a explicat savant cum criza va trece pe lângă România din motive ce țin de primitivismul dezvoltării noastre.

luni, 26 mai 2014

La Sâmbra Bruxelles-ului

Extremiștii din Parlamentul European
   -Bă, deci, vă aliniați! Tu, aia de după Farage, cum te cheamă?
-Țapardel Claudia, Măria Ta Herr Juncker.
-Aha, deci Țapardel, dă-te mai cea, că nu-l vad pe Farage cum aplică pentru pensia de europarlamentar! Buuun, să continuăm. Siegfried ... Mureșan e prezent?

vineri, 23 mai 2014

Constiparea urnelor

Constiparea urnelor
   Rețeta pentru căpătuit neveste - varianta prescurtată:
- se ia o nevastă, se dă cu parfum european și se trimite timp de cinci ani în Parlamentul European să „ne reprezinte”;
- după cinci ani, ciclul se reia;
- la final, ne alegem cu o nevastă carieristă, un parlament cu neveste și o căsătorie de interese național-europene.
Doamne ajută!

joi, 22 mai 2014

Ce ne-a adus Moș Biden?

Mesajul lui Biden la București
    Bla-bla-bla, garantăm securitatea, bla-bla-bla, articolul 5 din tratatul NATO, bla-bla-bla, noi, dar, și voi, Chevron. Care, bă, nu înțelegeți? Ce nu vă e clar? Da, vă garantăm, dă-vă dracu`, dar, și voi, dacă mă înțelegeți?! Altfel nu, nici noi. Aaaa, da, că era să uit, și statul de drept, justiția, corupția, etc. și ... ce-ai mai zis tu Traiane?

miercuri, 21 mai 2014

Harta subvențiilor la bugetele locale

Cine primește mai mulți bani de la buget
   Bugetul României, așa sărac și peticit cum e, pentru că la sub 33% din PIB nu prea poți spune că stai pe roze, ajunge în teritoriu, la nivelul administrațiilor locale, într-un procent de 27%. Bugetul general consolidat al României se împarte în: bugetul de stat (circa 45%), bugetul administrațiilor locale, bugetul asigurărilor sociale, al asigurărilor de sănătate, al celor de somaj, al companiei de autostrăzi și drumuri și al altor instituții finanțate parțial sau integral de la buget. Între toate aceste componente au loc o serie de transferuri reglementate de legea bugetului cu impact, mai ales, asupra bugetului de stat.

marți, 20 mai 2014

Tradingul pe trei ani cu executare

Verdict final în cazul tradingului neautorizat de la Societe Generale
   Tranzacțiile în marjă presupun riscuri. Tranzacțiile în marjă pe derivative, cu poziții de zeci de miliarde de euro, presupun trei ani cu executare. Trei ani cu executare pentru aproape cinci miliarde de euro, atât a primit Jerome Kerviel, traderul de la Societe Generale.

luni, 19 mai 2014

Portul Constanța, afacerea din spatele cifrelor oficiale

Portul Constanța în cifre
   Pe surse, se spune că motivul pentru care nu ne primesc aștia în Schengen ar fi acela că nu le dăm controlul asupra Portului Constanța. Ai dracului olandezi, d-le! Din cifre, când te uiți pe situațiile financiare ale Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, nu reiese că ar fi o mare brânză afacerea de la malul mării lui Mazăre.

joi, 15 mai 2014

Politica surprinderii adversarului cu pantalonii în vine

   Imaginea UE și a SUA din ultimile luni vis-a-vis de situația din Ucraina seamănă cu cea a doi bețivi surprinși de o doamnă la colț de bloc, dimineața, în timp ce se duelau cu jeturile rezultate din consumul excesiv de bere la pet.

miercuri, 14 mai 2014

Topul județelor în funcție de raportul salariați/pensionari

Deficitul fondului de pensii
   Traiul pe deficit structural e moneda pe care, din 2006 încoace, guvernele au plătit-o, încercând să cumpere niște voturi, voturi destinate tradițional așa-zisei stângi românești. Începând din 2006, pensiile au crescut cu o rată dublă față de salarii.

luni, 12 mai 2014

Europa lui „fiecare pentru el”

Cum arată UE în prag de alegeri
   Racul, broasca și știuca din fabula lui Alecu Donici exprimă cel mai bine situația de astăzi a UE. Adunătura de state, națiuni și pretenții de autonomie reprezintă fundamentul unui acaret șubred în care s-au depozitat deopotrivă: Mercedesuri, Renaulturi, căruțe, mobilă Ikea, costume Armani, izmene rupte în fund și politicieni de mâna a doua.

vineri, 9 mai 2014

Cât timp va mai rula filmul Sora 13?

Economia Chinei în cifre
   Sora 13 este filmul ce ne-a bântuit copilăria, alături de Luptătorul cu flaut și Biciul fermecat. Oricând puteai viziona la cinema-urile comuniste una dintre aceste „capodopere” ale kung fu-ului mandarin. De-atunci, în țara de la sud de Marele Zid, s-au schimbat multe, mai puțin apetența pentru filmele pe bază de kung fu și zboruri a la Superman în variantă chineză.

joi, 8 mai 2014

Harvard, așteaptă-mă puțin, cât să fac un buget praf!

Bugetul și babele evazioniste
   La tarabele din Obor s-a dat alarma. Vineee!!! Fugiți!!! Cum cine?! Miss Harvard. E pe la Onțanu, la etaj, și-și rotește ochii de uliu finanțist scrutând zările și fumul de mici din piață să găsească băbuțele evazioniste din îndărătul verdețurilor de primăvară.

vineri, 2 mai 2014

Cât s-a construit în țară anul trecut

Topul județelor după construcțiile de locuințe în 2013
    Anul 2013 nu a oferit sectorului de construcții rezidențiale revirimentul mult așteptat. Declinul locuințelor terminate în 2013 față de anul 2012 la nivel național este de aproape 9 procente (-8,96%). Mult trâmbițata revigorare a sectorului rezidențial prevăzută de o creștere a prețului mediu pe metru pătrat de la o lună la altă pare a fi o fluctuație aleatoare incapabilă să creeze un trend.