Social Icons

luni, 28 aprilie 2014

Ciocnirea giganților

Clovnii politicii românești
   La capătul tarlalei din fosta Germanie de Est, Vasile zărește o uniformă militară proțăpită între două rânduri de căpșuni. I-a stat inima în loc crezând c-au venit  autoritățile să-l verifice la formele legale. I-a mai stat o dată inima când a auzit un hăhăit venit de sub casca uniformei.

vineri, 25 aprilie 2014

Cum a afectat criza infracționalitatea pe județe

Numărul de infracțiuni din 2008 și 2012 pe județe
   Recesiunea economică buzunărește populația la figurat, prin scăderea nivelului de trai, și la propriu, prin creșterea numărului infracțiunilor, printre care și a furtului din buzunare. Deci, la vreme de răstriște, păziți-vă buzunarele la propriu, dacă n-ați avut grijă la figurat, prin economisire!

joi, 24 aprilie 2014

Greva CFR a dus la întârzieri tipice unei zile de iarnă

Greva de la CFR și datoriile totale ale CFR
   Unde erau sindicatele din CFR atunci când datoriile se adunau? Răspunsul la această întrebare constă în datoriile suplimentare clădite pe fundamentul celor vechi și al șmenurilor celor din conducere și sindicate. În anii `90, o grevă CFR era de luat în seamă, mai ales de cei dependenți de nașii de tren, abonamentele nefiind convenabile când prețul acestora se ridica la un sfert din leafă.

marți, 22 aprilie 2014

Fițele și all inclusive-ul

Turismul românesc față de cel bulgăresc
   Bulgarii. Bulgarii sunt acel trib de sălbatici de la sud de noi ce dau cu bombardeaua și racheții și fură mașinile românilor parcate aiurea când se îndoapă la all inclusive. Tot ei sunt responsabili cu crăpatul de semințe în fața televizorului a întregii Românii, „all inclusive” al naționalei de fotbal, în 1992 la campionatul european.

joi, 17 aprilie 2014

Harta cheltuielilor pentru mâncare și băutură

Unde se mănâncă și se bea mai mult în România
   N-am înțeles niciodată de ce e musai să mâncăm miel de Paști. Știu că unii etnologi predică povestea că mielul e simbolul lui Iisus. Ok, e simbolul lui Iisus și, trebuie mâncat pentru asta? În fine, cine sunt eu să mă opun tradițiilor culinare religios-canibale. Da, românul când e bucuros mănâncă și bea.

miercuri, 16 aprilie 2014

Cum ar fi viața fără TVR?

Situațiile financiare TVR
   TVR, acest mușuroi de interese pe bază de abonament, exemplifică spiritul miserupismului în materie de bani publici. Publici, deoarece cloaca adiacentă Dorobanților nu se finanțează din publicitate decât în proporție de 3,68% din totalul veniturilor realizate, respectiv 21 de milioane din totalul de 543.

marți, 15 aprilie 2014

Ucraina - rețeta pentru un dezastru economic

Dezastrul economic ucrainean
  Cu un PIB real pe anul 2012 mai mic decât cel din 2007 și cu unul estimat pe anul trecut mai mic decât în anul 2001, Ucraina este rețeta de borș economic ce se acrește de la o zi la alta și din conținutul căruia se volatilizează rapid bucățile de carne. Borșul ucrainean devine pe zi ce trece o fiertură de legume acră ce nu mai poate fi consumată nici de ucrainieni, nici de cei ce i-au împrumutat. Soluția e să se arunce fiertura și să se pună de un borș mai mic, asta dac-or vrea creditorii și căpoșii de la Kiev.

joi, 10 aprilie 2014

Sfârșitul culturii organizaționale de stânga

Clanurile de stânga
   Ce se naște din pisică, mănâncă whiskas, pentru că e gata ambalat și nu trebuie să fugi după el. Ce vine în ambalajul puterii, altceva decât bani, pile și puterea de a-ți aranja cireada adiacentă? De la butoanele centrale, de județ sau chiar de comună, lucrurile sunt simple. Vrei ceva, apeși butonul dorit, și gata, se rezolvă. Cât de complicat poate să fie?

marți, 8 aprilie 2014

Topul celor mai scumpe seriale din ultimii cinci ani

Cele mai scumpe seriale
   Ceea ce părea de neconceput acum un deceniu, ca un actor de marele ecran să încerce serialele tv, nu ca guest star, ci ca actor principal, în ultimii ani nu mai pare. După Steve Buscemi, au urmat Kevin Spacey în House of Cards și Matthew McConaughey și Woody Harrelson în True Detective.

luni, 7 aprilie 2014

Funcția taxării

Creșterea taxelor în România
   Economia României e o babă care doarme și căreia îi joacă placa dentară în gură. Din când în când, un nepot ales vremelnic pe post de legănac al babei adormite, se apropie c-o pernă să sufoce baba și să termine odată pentru totdeauna cu fibrilațiile șuierătoare ale plăcii și, implicit, ale baborniței.

joi, 3 aprilie 2014

Cum a afectat criza productivitatea pe județe și regiuni

Evoluția pib-ului pe cap de locuitor din 2008 în 2013 pe regiuni
   Anul 2008 a fost anul în care economia României a atins maximul dezvoltării din perioada postdecembristă. E adevărat că avântul economic din 2000 până în 2008 s-a făcut pe baza creșterii consumului, consum care a fost susținut la rândul său de creditare.

miercuri, 2 aprilie 2014

Despre Șova, parfumul incompetenței și autostrăzile de pe facebook

Harta autostrăzilor din România după Șova
  Legea lui Murphy conform căreia fiecare individ tinde să urce pe scara ierarhică până la nivelul său maxim de incompetență e validată de Dănuț Șova. Îi zic Dănuț, nu pentru că mi-e simpatic, ci pentru că involuntar mă gândesc că ar rima cu prostuț.