Social Icons

vineri, 27 martie 2020

Globalismul s-a gripat de ridicol, iar naționalismul pare cool

România, ca de obicei, e prinsă pe contrasens
   Dacă cineva în urmă cu trei luni ar fi spus că Trump și alții ca el în materie de naționalism se situează de partea dreaptă a istoriei și-ar fi luat scuipați la greu de la clica globalistă în frunte cu Greta Thunberg. 

marți, 24 martie 2020

5,3 milioane de decese pe an în UE

Câteva discuții pe tema cifrelor pandemiei cu coronavirus
   La atât se ridică numărul total al deceselor din statele comunitare pe parcursul anului 2018. Cifra aferentă anului trecut o vom afla ceva mai încolo pe parcursul anului curent, dacă Eurostatul nu se închide din cauza izolării  cauzate de COVID-19 sau, mai degrabă, ca urmare a lipsei de fonduri.

joi, 19 martie 2020

De ce criza economică ce se anunță va face mai multe victime decât COVID-19

Miroase deja a austeritate, România va trebui să se împrumute din nou la FMI
   În ultimele zile se discută tot mai mult despre criza care e la început, dar care se va dezvolta și va atinge dimensiuni apocaliptice în perioada următoare. Ieri, a doua zi după ce Trump a venit cu propuneri de măsuri menite să calmeze piețele financiare, trendul de scădere de pe piețe a continuat.

marți, 17 martie 2020

Uniunea ideilor puține, fixe și bune de folosit pe post de hârtie igienică

Ce ne așteaptă la finalul pandemiei?
   Criza coronavirusului ne-a arătat că, în materie de reacții rapide la crize, UE e un rahat cu moț frumos ambalat și cu stele presărate în jurul său. Ursula a sunat adunarea pe Skype doar după ce Berlinul s-a prins că treaba e serioasă și închiderea granițelor va face din spațiul comunitar, dar și din exporturile Germaniei, două forme fără fond.

marți, 10 martie 2020

La cât a ajuns anul trecut PIB-ul României comparativ cu celelalte state din UE

Cum se situează România în topurile statelor UE după PIB-ul total și PIB-ul pe cap de locuitor din 2019
 România, conform datelor Eurostat actualizate astăzi, a depășit anul trecut 222 miliarde de euro PIB în prețuri curente. Dimineață, INS-ul nostru a dat datele provizorii privind evoluția PIB-ului, iar după amiază, Eurostatul a actualizat în statistica sa datele României.