Social Icons

joi, 19 decembrie 2013

Tabelul cu neuroni

Idioți de meserie
   Tabelul lui Medvedev, cum ar zice o victimă a bacului de după Funeriu, suportă modificări majore atunci când încerci să clasifici specimenele umane în funcție de numărul de neuroni. Mendeleev a pornit clasificarea sa plecând de la proprietățile fizice și chimice ale unui element. În tabelul alăturat, sortarea după proprietăți e sortită eșecului deoarece prostia e un adevăr omniprezent, continuu și exprimabil prin orice mijloace.

marți, 17 decembrie 2013

Școlărițele

Cetățenii pierd prioritatea în fața proprietății private
- Ești o mincinoasă!
- Ba tu ești o mincinoasă și-o panaramă xeroxantă!
Breaking news: ***Replici dure între școlărițe!!!***
Interviuri luate școlărițelor: 
- D-ra Victoria, d-ra Crina v-a acuzat c-ați mințit și că pe deasupra ați copiat. D-voastră ce replică îi dați?
- Eu? Eu, cum să mint? N-am cum! Nu mi-e înscris în ADN! D-ei minte de obicei, una-mi zice mie și alta fumează la partid.

luni, 16 decembrie 2013

Turismul ... cu mediocri

Evoluția turismului în 2013
   Ce simte oare șoferul de tir când vede pe valea Prahovei, ici - colo, pe marginea șoselei, dudui îmbrăcate strident, în loc să admire Caraimanul cu crucea lui cu tot? Sau oare, ce simte arabul proptit în republica Mazăre și care admiră tâmp picioarele însoțitoarelor emirului de Mamaia? Cu câtă satisfacție își numără dimineața suporterul englez banii rămași după butoaiele de bere golite c-o seară înainte în Centrul Vechi? Tu te-ai duce în Iran să-l vizitezi, dacă Hossein Rezazadeh, campionul iranian la haltere, te-ar chema să-i vezi țara? Dar dacă o frunză plagiată ți s-ar flutura pe la nas la târgurile de turism, ai fi curios să-i vezi țara?

joi, 12 decembrie 2013

Cât valorează un român

Cât valorează agoniseala unui român
   Valoarea agoniselii în medie a românului, calculată după datele puse la dispoziție de INS și BNR, dă o idee despre bunăstarea existentă în arealul carpato - danubiano - pontic. Românului îi măsurăm averea luând în calcul soldul bancar rezultat din diferența dintre depozite și credite, imobilele deținute, terenurile aflate în proprietate și autoturismul personal.

marți, 10 decembrie 2013

Moșul ne aduce araci

Moș Crăciun ne aduce araci
   Abilitățile de comerciant ale românului sunt la fel de înnăscute precum cele de vânător de foci ale congolezului. CRM-ul (Customer Relationship Management) aceluiași comerciant e prezent în preocupările sale cam tot atât cât e prezentă folosirea furculiței la masă într-o familie tipic indiană. Interesant este că aceste tare sunt transmisibile.

luni, 9 decembrie 2013

Carasul politic

Memoria scurtă a carasului politic
   Memoria de caras auriu, contrar a tot ce se credea, are o durată ce permite dresarea acestei specii de pește. De la inventarea bolului de sticlă folosit pe post de acvariu, această specie a fost nedreptățită de stereotipul memoriei scurte. Am auzit de nenumărate ori explicații pseudo-savante despre călătoria carasului între pereții bolului și percepția acestuia că trăiește într-un ocean din cauza unei memorii limitate la un orizont de câteva secunde.

joi, 5 decembrie 2013

La 10 Downing Street London s-a mutat Vanghelie

10 Downing Street London
   De vreo trei ani, pe Downing Street numărul 10 din Londra s-a aciuat un anume David Cameron, fără legături de rudenie cu James Cameron, dar care se comportă ca un avatar al lui Vanghelie. Săracul Vanghelie, scuze! nu sărac, Vanghelie doar, nu știe că tot ce-a urzit el prin sectorul dualității, Zăbrăuți - Cotroceni, e model pentru un oarecare David a lui Cameron de pe tărâmurile libertăților stipulate acum vreo opt secole în almanahul Magna Charta Libertatum.

miercuri, 4 decembrie 2013

Xenofobia și rasismul la români

Cât de toleranți sunt românii
   „Nu sunt rasist, doar nu suport țiganii” ??? - asta e fraza mestecată de idiotul român ce se crede un spirit liber, ce-i drept cu o cultură de nivelul evului mediu în care Torquemada era un personaj monden, și care se vrea frate cu suedezul, norvegianul și francezul, dacă nu e negru.

marți, 3 decembrie 2013

Câți Gheorghe, Ioni și băieți cu ochi albaștri sunt în acționariatul Gabriel Resources ?

Acționariatul Gabriel Resources
   Beny Steinmetz, Beny Steinmetz în sus, Beny Steinmetz în jos, el e personajul de fiecare dată invocat în afacerea Roșia Montană. Conform celor mai recente date privind acționariatul Gabriel Resources, din iulie 2013, acționarii principali dețineau 74% din acțiunile acesteia. Restul de 26% era deținut de  alți acționari cu portofolii mai reduse, ale căror nume nu sunt făcute publice.

duminică, 1 decembrie 2013

Patrioții

Ziua națională la politicienii români
   La coada cazanului cu fasole din curtea generalisimului de la sector 2, se așează de 1 Decembrie patrioții spre a fi umiliți cu polonicul și disprețul lucrătorilor din primărie ce sunt obligați să fie de față. Asta înseamnă, în viziunea piticului politic, purtător de grade primite în mare parte după ce n-a mai avut vreo treabă cu oștirea română, să fii patriot.