Social Icons

marți, 17 decembrie 2013

Școlărițele

Cetățenii pierd prioritatea în fața proprietății private
- Ești o mincinoasă!
- Ba tu ești o mincinoasă și-o panaramă xeroxantă!
Breaking news: ***Replici dure între școlărițe!!!***
Interviuri luate școlărițelor: 
- D-ra Victoria, d-ra Crina v-a acuzat c-ați mințit și că pe deasupra ați copiat. D-voastră ce replică îi dați?
- Eu? Eu, cum să mint? N-am cum! Nu mi-e înscris în ADN! D-ei minte de obicei, una-mi zice mie și alta fumează la partid.
Acum, să discutăm probleme mai importante, cum ar fi terminarea a încă unui tronson de autostradă, e drept că are doar 2 km, dar are și un tunel de vreo ... 20 m, pe care l-am testat cu 500 de grătare și 200 de pomeni ale porcului. N-au încăput toți oficialii și muncitorii în tunel, așa c-am blocat circulația pe autostradă. Noroc de funcția mea, că ăștia a lui Stroe cu caschete și pulane erau pregătiți să se ia la trântă cu pomenile porcilor și porcii grataragii. Dar, să revenim. Ce zice d-na Crina e problema ei, eu trebuie să mă ocup de administrarea țării. Altceva?...
- D-ra Crina, d-ra Crina,  d-ra Victoria a declarat că aveți două discursuri și că problemele alianței nu sunt de actualitate, administrarea țării e prioritară pentru ea. D-voastră ce replică aveți la aceste declarații?
- Eu, așa cum am mai declarat în nenumărate rânduri, n-am dublu discurs, nu-mi stă în caracter. Dacă d-ra Victoria are dificultăți în a face distincția între discursul din interiorul partidului și cel public, atunci nu mă miră că n-a putut face distincție între opera scrisă de altcineva și cea scrisă de ea. Da, atât am avut de declarat. Mulțumesc!
....
    Vă sună cunoscută această înșiruire de inepții zilnice televizate pentru ca două țațe necoapte să pară că fac și altceva decât ceea ce-ar trebui să facă? De la Băsescu încoace, managementul unor crize politice cauzate de o sforțare legislativă a constat în punerea în scenă de dialoguri demne de canapelele lui Măruță sau Gherghe. Culmea e că de fiecare dată aceste scenete prind la cei ce se uită la știrile cu benzi țipătoare și semne de exclamare. Între timp, în stradă, bastonul face legea și legea înseamnă mai nou „proprietatea privată” și punerea acesteia mai presus de cetățeni. Astfel, cetățeanul este înlocuit de proprietățile private, iar de acum înainte, legea e slujbașă acestora. Suma totală a proprietăților private dau esența statului în mintea celor două panarame. Deci, anul viitor, la alegeri, ar trebui ca proprietățile private, drumurile publice și blocarea lor, Stroe și cu pulanele din subordine, toate acestea ar trebui să constituie masa de votanți ai Crinei, ai Victoriei, sau ai cui va candida din parte celor două găști, numite pompos partide.
   Pe tarlaua politică numită România își duc disputele politice de suprafață Crina și Victoria, întrerupte, din când în când, de-o râgâială a lui Traian. Se face îndată un deceniu de când caftul în spatele ușilor închise de pe timpul lui Năstase a făcut loc bălăcăririlor televizate după modelul Zăvorancei și al mamei sale. Dacă în primii ani a părut ceva inedit și, acompaniat de o oarecare bunăstare economică, nu deranja atât de mult, acum, ridicatul poalelor în cap nu e nici benign, iar inedit nu are cum să mai fie, e doar frustrant. Iar frustrările, dacă sunt exprimate în stradă, sunt acoperite de sunet de caschete, gaze lacrimogene și lozinci de capitalism incipient cum e cea „proprietatea trebuie apărată, nu cetățenii”.  În acest decor apar pe rând cele două școlărițe, viitoare picate la bac, ce fac un show erotic dansând la bara ce delimitează proprietatea privată de cetățean, sub ochii pofticioși ai Moșului de la Cotroceni. Vizionare plăcută!?
   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu