Social Icons

marți, 30 iulie 2013

Evoluții pe piața materialelor de construcții în ultimii cinci ani

Evoluții pe piața materialelor de construcții
   Au trecut cinci ani de la începutul crizei economice în lume și poate patru ani sau chiar trei de la conștientizarea mediului politic românesc a faptului că, vrând-nevrând, economia națională e luată de tsunami-ul ce-a cuprins planeta, că n-am fost pregătiți și, nici dacă eram, nu puteam face mare lucru.

vineri, 26 iulie 2013

Când Indexul BigMac e ciufulit de indicele râgâitului după shaorma cu de toate


Evoluția indexului Big Mac în România
   Vă plac bigmacii? Dară mie ... Păi ce, nu suntem toți oameni? Cum să nu-ți placă așa invenție culinară? Ia, fii atent și urmărește-mă puțin!Se ia una bucată de vită americană ce n-a văzut în viața ei iarbă și, dac-o vede oricum n-o mănâncă că nu știe ce e aia.

miercuri, 24 iulie 2013

Viața printre clăbuci de fum

Cotele de piață a producătorilor de țigări
   Nu mă las bă, nu mă las bă de țigări și, cu asta, basta! Nu, nu mă convingi tu pe mine cu doi-trei maimuțoi ce-mi zic să mă las! Să mă las? Că ce? Ce-o să mi se-ntâmple miraculos de mâine dacă mă las? Atâta plăcere am și eu în viața asta de ....

marți, 23 iulie 2013

joi, 18 iulie 2013

Rugăciunea unui dac

Evoluția indicatorilor de activitate la Dacia Renault   Pe când Zamolxe avea meciuri de box cu zeii romanilor, după cum  stă scris în Memento mori a lui Eminescu, de parcă Neptun sau bărbosul din Carpați n-aveau altă treabă decât să urmeze exemplul unor berbeci de-o parte și de alta a Istrului, pe-atunci începea epopeea unui popor a cărui singură virtute era să se ițească în istorie în diferite perioade separate de secole, nelăsând mari realizări, ci ițindu-se doar pentru a da apă la moară forumiștilor exaltați 1900 de ani mai târziu.

miercuri, 17 iulie 2013

Ridică - te, Gheorghe ! Ridică - te, Ioane ! ... Dacă mai sunteți pe - acasă ?!

Românii ce muncesc în străinătate
   Imaginați-vă următorul decor: un sat de undeva de prin țara condusă de solii Christinei Lagarde, cu case ascunse după porți și cu acoperișurile străpungând plantele bahice întinse peste curte pentru umbră și pentru ușurința recoltatului și, pe ici colo, răsărind asemeni unor cetăți medievale, adevărate bastioane ale prosperității căutate peste hotare și apoi trimise îndărăt sub formă de mărci, franci, lire și mai apoi euroi, în funcție de perioadă, pentru a mai pune un rând de metereze la acumularea primară de avere măsurată prin betoane, spre fala „propritarilor” și necazul celor rămași ale căror case pitulate pe după porți parcă vor mereu să se chircească sub povara umbrelor desfășurate de meterezele pe care flutură blazonul neamului prost.

joi, 11 iulie 2013

În trening Nike, cu adidași Puma și cu șapcă Adidas

Evoluția veniturilor la Adidas și NikeComparație cifre Adidas, Nike, Puma   Pe lângă plopii fără soț, plantați în apropierea realizării Generalisimului din vecinătatea complexului Bucur Obor, realizare acoperită cu folie de plastic asemeni unei sere, doar că înăuntru se coc precupeți și mușterii laolaltă și nu roșii sau castraveți. Deci, pe lângă plopii ăia sau copaci ce seamănă cu plopii, dar la nivel metaforic, ei fiind în realitate niște duzi sau poate corcoduși, se ițește câte-o antreprenoare în ale comerțului stradal și țipă cât o țin bojocii: „Șosete naic, adidas, puma - cinci la zece lei !”.

luni, 8 iulie 2013

Dă, Doamne, să câștig la loto !

Loteria Română - evoluție indicatori
   Joi și duminică, astea sunt zilele în care visele de îmbelșugare freamătă mințile năucite de criza banilor insuficienți. Joi e ziua soft, însă duminica face hardul crizatului s-o ia razna. După un ritual de dinainte stabilit, bipedul destabilizat de efectele harababurii economice se duce glonț la biserica din cartier.

joi, 4 iulie 2013

Scrisoare din Madagascar

   De la umbra unui palmier vă scriu. Dragi constănțeni, sunt așa de departe de voi că mi se frânge inima de durere și, de aceea, am hotărât ca de îndată ce mă întorc din Rio, cam pe la sfârșitul primăverii, așa cred, sau mă rog, în mai, sigur sunt la Mamaia și, ... Ce ziceam? A da, deci după ce mă întorc la Mamaia. Pardon, voiam să zic Constanța! Așa, după cum spuneam, când mă întorc, voi organiza o mare mare paradă, mai mare decât cea de  anul trecut, pe banii ...

marți, 2 iulie 2013

Așa da, așa nu

Creditele neperformante la BCR și Banca Transilvania
   La panoul încropit de pionieri în școlile de dinainte de `89 găseai:  pozele tocilarilor cu funcții din acele timpuri, mesajele directorului și ale altor tovarăși/tovarășe și poeziile închinate parțial patriei, partidului și, bineînțeles, iubiților conducători.