Social Icons

joi, 30 ianuarie 2014

Am avut dreptate!

   La Finanțe, călcatul pe picioare, sportul preferat în coalițiile de guvernare, face din urmărirea și execuția unui buget o provocare de neatins an de an. Cei doi miniștri au demonstrat că Ialomițianu era  un „geniu” pe care nu l-am apreciat suficient. Măcar el n-o sfeclea în halul acesta când era șef la colectare Blejnar?!.

marți, 28 ianuarie 2014

Pactul cârnațarilor

Pactul cârnățarilor
   Cârnații românești sunt plini de grăsime și aditivi!!! Oau, asta da descoperire! Celor  de la Ministerul Agriculturii le-au luat vreo două decenii să realizeze că românii mănâncă carton îmbibat cu grăsime. De-acum  gata, toată lumea să mănânce sănătos, că de nu, ne ia mama dracului pe toți!

luni, 27 ianuarie 2014

Ce-ar fi UE fără Germania ?

Cât depinde Germania de UE
   Germania e acea țară cu autostrăzi, fără câini ce umblă aiurea și papă copii, cu industrie puternică, cu bere din belșug la Oktoberfest, cu filosofi, compozitori, scriitori de talie mondială. E și țara ce-a dat naziști dezaxați, scuzați pleonasmul!, DJ Bobo, cârnați cu gust de hârtie igienică și fotbal plictisitor.

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Istoria bulelor speculative

Primele bule speculative din istorie
   Lăcomia e mecanismul din spatele oricărei bule speculative. Rețeta pentru a avea „oportunitatea” de a asista la crearea, dezvoltarea și spargerea acestei chintesențe aspiraționale de parvenitism e alcătuită din câteva ingrediente: lăcomie, obiectul îmbogățirii, masă monetară disponibilă și masele de naivi.

miercuri, 22 ianuarie 2014

Statistica defrișărilor - o nebuloasă din care se fac averi

Dispariția pădurilor în România
   Kafka era un ageamiu al absurdului ce n-a dat nas în nas cu șefii și șefuleții de la Romsilva. Dacă întâlnirea ar fi avut loc, am fi avut personaje care ar fi îmbrăcat toate, fără excepție, uniforma de pădurar.

marți, 21 ianuarie 2014

Ședința

Cum se desfășoară ședințele la Anena 3
   De pe pereți, tablourile Demiurgului îi avertizau pe cei prezenți la ședință că orice-ar face, zice sau gândi, el știe și, dacă nu, va ști altcineva ce se va vinde ieftin și, deci, tot va ști. Așa că, mai ușor cu gândurile rebele și comportamentele deviante cum ar fi acela de a omite pomenirea lui Băsescu odată la cinci minute!

luni, 20 ianuarie 2014

A scăpat vaca-n trifoi!

Boul politic față în față cu lanul de trifoi
   Lanul de trifoi exercită asupra văcuțelor o atracție orgasmică. Proximitatea acestuia le va face și pe cele mai docile bovine să se comporte precum un elefant în perioada de împerechere.

joi, 16 ianuarie 2014

Ce urmărește Chevron în România

Exploatarea gazelor de șist în cifre
   Rezervorul de combustibil al Unchiului Sam n-a venit la poarta babei Dochia să cerce tina așa în doru` lelii. Datul cu fracturările sub osemintele otomane de la Podul Înalt n-au de-a face decât cu dorința de a menține un anumit nivel al activității și poziționarea strategică pe o piață cu potențial cum e cea europeană.

marți, 14 ianuarie 2014

„Marșul economic” al tigrului carpatin din `90 încoace

Pib-ul României între 1990 - 2013
   Precum un Panzer cu motor de Trabant s-a avântat brava noastră economie în anul 1990 spre bunăstarea consumismului, scăpată din lațul comunismului. N-a pornit bine la drum arma noastră economică, c-a început să dea rateuri precum Daciile strămoșești în diminețile friguroase de iarnă.

luni, 13 ianuarie 2014

Lupul de pe lângă Wall Street

Cum devine un caras rechin-Lupul de pe Wall Street
   Scorsese e un geniu al Hollywood-ului recompensat de Academia Americană de Film c-un Oscar pentru unul din  filmele mediocre ale carierei sale - Cârtița. Lupul de pe Wall Street nu e un film mediocru, din contră, e unul bun, semnătura lui Scorsese e prezentă în toate scenele celor trei ore cât durează pelicula. Pe parcursul celor trei ore ești introdus în lumea brokerilor din vecinătatea Wall Street-ului.

joi, 9 ianuarie 2014

Moartea, taxele și....proștii

Taxele și accizele majorate degeaba
   Nu s-au terminat cozile la aghiazmă, c-au început cele de la plata taxelor locale. Românul, după ce că e poet, priceput la toate, cunoscător în ale fotbalului de canapea cu berica și burțile adiacente, e, de asemenea, și un contribuabil model. Deși reducerea de 10% e valabilă până la 31 martie, statul la coadă face parte din mișcarea de după oala cu sarmale și cozonacii bobinați de la Crăciun la Sfântul Ioan.

miercuri, 8 ianuarie 2014

Legile gravitației în politică

Legea gravitației în politică
   Când Moise făcea pe alpinistul pe muntele Sinai spre a primi înțelepciune pentru petrecăreții de la parter habar n-avea că decalogul prezentat, spart, rescris și iar prezentat, va deveni exemplu de urmat ca formă și nu conținut, pentru toți nerozii, între care cu mândrie mă înscriu, pentru a face educație în 10 pași spre atingerea succesului, a kilogramelor dorite, a seducerii unui idioțel cu bani, a lăsatului de fumat, și lista poate continua. Pe calea neroziei stereotipice ce face apel la decalog dau drumul la zece legi ale gravitației în politică. Mori de ciudă Newtoane, că n-ai ajuns la decaloage, așa ca mine!

luni, 6 ianuarie 2014

Primiți cu Zambaccianul?

Sentința în dosarul Zambaccian
   Când Krikor Zambaccian a donat colecțiile sale de artă statului a cărei orientare către realismul socialist devenise evidentă în 1947, nu se gândea că numele îi va fi legat peste timp de un blocușor de prost gust și de o babă cu ciorapii încăpători cât pentru o avere de câteva milioane de coco.

vineri, 3 ianuarie 2014

Prognoze economice la început de an

Cinci previziuni pentru 2014
   La început de an, după cârnați, tobă, caltaboși, cozonaci, licori bahice și crize biliare, din neuronii osteniți de toate cele enumerate, sforțăm câteva prognoze pentru anul ce se așterne înainte. Așa că, pornim la jocul de-a Mama Omida cu ceva metode făr`de incantații nearticulate și conjugări faultate, dar cu o oarecare tentă de realism rezultat din combinația între statistica oarbă și economia slobodă de priponul econometric. Deci, să dăm cu bila de cristal în popicele economiei!