Din lipsă de idei politice, Tăriceanu cășunează pe beneficiarii de venit minim garantat. La muncă, bă, nu la întins mâna! Cred că, la auzul acestui îndemn de zapciu politic, toți votanții debusolatului PNL și-au luat bagajele și voturile și s-au mutat în curtea ALDE.
duminică, 30 aprilie 2017
Câți someri și beneficiari de venit minim garantat sunt la nivel de județe și cât ne costă
sâmbătă, 29 aprilie 2017
Dragnea are un consigliere
Lingouri, tablouri, cavouri, și ... ecouri în vistierie, pentru că va suna a gol. Consigliat de un geniu al finațelor a cărui „genială” idee de dosire a averii era să o ascudă în cavouri și în pereții caselor, Dragnea seamănă cu un Mengele, ce experimentează cu finanțele țării până când, neîndoielnic, pacientul va deceda, după ce operația fusese declarată ca fiind un real succes.
vineri, 28 aprilie 2017
România era înaintea Poloniei în privința PIB-ului pe cap de locuitor 1990, acum suntem în urmă
Puțină lume știe că în primul an de libertate, 1990, România avea un PIB pe cap de locuitor peste cel înregistrat în Polonia.
joi, 27 aprilie 2017
Topurile statelor UE după lungimea și densitatea rețelei de autostrăzi
miercuri, 26 aprilie 2017
Cum arată harțile raporturilor dintre salariați și pensionari și dintre salarii și pensii
La finalul anului trecut, numărul pensionarilor de asigurări sociale de stat atingea valoarea de 4,68 milioane. Din datele aferente efectivului de salariați, rezultă că avem un raport de 1,08 salariați la un pensionar. Asta fără să-i mai punem la socoteală și pe pensionarii agricultori, în număr de 382 de mii, conform datelor INS.
marți, 25 aprilie 2017
Cât au recuperat regiunile României din decalajele economice față de UE de la aderare încoace
Din 2007 până în 2015, PIB-ul pe cap de locuitor la puterea de cumpărare standard din România a crescut de la un nivel de 43% la 57% din media UE, conform datelor Eurostat.
duminică, 23 aprilie 2017
Trei motive pentru care impozitul global pe gospodărie nu se poate aplica de la anul
Pe malul apei, la capăt de undiță, dacă peștele nu trage la
teancul de euroi, îți vin idei mărețe - o Românie cu impozite plătite
conștiincios de cetățeni la fiecare final de an. Ultima gogoriță în materie de
fiscalitate a pus pe jar de o săptămână toate televiziunile aflate în lipsă
acută de subiecte senzaționale.
sâmbătă, 22 aprilie 2017
Adieu la France?
Franța, în ziua alegerilor, seamănă
cu România anului 2000. Să mai spună cineva că suntem cu decenii în urmă
față de statele occidentale.
vineri, 21 aprilie 2017
Costul forței de muncă plasează România în continuare pe penultimul loc în UE
Din când în când, aflăm că patronul
român e cocoșat de costurile cu forța de muncă. În sprijinul acestei
false realități, sunt aduse date ale Eurostatului privind costul forței de
muncă din UE.
joi, 20 aprilie 2017
Top 20 cele mai bogate primării după veniturile din 2016
Anul trecut, cele mai bogate 20 de primării din țară au avut venituri cumulate de 16,5 miliarde de lei, în creștere cu aproape 300 de milioane de lei față de anul 2015.
miercuri, 19 aprilie 2017
Ouă mari, idei puține, realizări zero
Pentru prima dată în istoria post-decembristă, traficul din capitală a fost rezolvat. Problema distribuției de căldură a fost rezolvată de asemenea. Transportul public din București a devenit o adevărată lecție pentru toate capitalele europene. Dacă stai într-o stație RATB, așteptând mai mult de un minut, ai dreptul la despăgubiri pentru timpul pierdut.
luni, 17 aprilie 2017
Fondurile de pensii vor fi naționalizate în mai puțin de cinci ani
Fondul de pensii NN (fostul ING) ridică vocea la guvern. Cică, să nu le treacă prin cap guvernanților să-l naționalizeze pe modelul Poloniei și Ungariei, că va face numai randamente negative, întocmai ca anul trecut.
Așa cum niciun fanariot n-a dijmuit marea boierime, nici guvernul nu va taxa marile companii
Boierii mari de azi sunt corporațiile. În trecutul nostru fanariot, marea boierime ținea loc de BRD, ING, Renault, Microsoft, OMV, etc. Nici atunci și nici azi, povara vistieriei țării nu cădea pe cei mari, ci pe cei mici.
vineri, 14 aprilie 2017
5 mituri false despre economia anilor `90
Anii `90 reprezintă o perioadă de decădere accentuată a economiei, echivalentă cu trecerea printr-un război, PIB-ul României scăzând la 72,7% față de cel înregistrat în 1989.
joi, 13 aprilie 2017
Cu cât contribuie bugetarii la PIB
Zilele trecute l-am auzit pe fostul premier Ponta emițânt nonșalant un tembelism economic, care, parafrazându-l, sună cam așa: bugetarii nu produc PIB, iar PIB-ul e rezultatul doar al mediului privat. Atâta înțelegere a economiei mă înduioșează.
miercuri, 12 aprilie 2017
marți, 11 aprilie 2017
În ce județe a crescut cel mai mult averea locuitorilor anul trecut
luni, 10 aprilie 2017
România „exportă” în Insulelel Marshall aproape cât exportă în China
Insulele Marshall sunt niște atoli pierduți în Pacific, cu o suprafață însumată mai mică decât suprafața Bucureștiului (181 km față de 228 km pătrați), cu o populație cât a orașului Slobozia (ceva peste 52 de mii de locuitori) și cu un PIB total de aproximativ 165 milioane de euro.
sâmbătă, 8 aprilie 2017
Dragnea și Olguța mixează piesa preferată a lui Salam - Fără număr, fără număr!
Campania electorală s-a încheiat acum patru luni. Poate cineva să le amintească acest lucru francoafoanei Doctor Olguța Vasilescu și baronului Munchhausen von Teleorman?
vineri, 7 aprilie 2017
România vs. Ungaria - Evoluția PIB-ului pe locuitor între 1960 și 2015
Ultimele date Eurostat referitoare la PIB-ul pe locuitor la paritatea de cumpărare standard, ne arată că, în 2015, productivitatea din România era cu 20% mai mică decât cea înregistrată în Ungaria (16,42 mii euro față de 19,71 mii euro PPS).
joi, 6 aprilie 2017
Cea mai mare eroare strategică a ultimilor ani e amânarea trecerii la euro
Anul trecut, am aflat că trecerea la euro în 2019 nu mai reprezintă o țintă realistă. Anul acesta, în preajma oficializării Brexitului, am aflat că proiectul Uniunii Europeane va continua pe mai multe viteze.
miercuri, 5 aprilie 2017
În ce județe s-au terminat anul trecut cele mai multe locuințe
Anul trecut, la nivel național, s-au finalizat 52,2 mii de locuințe, conform datelor din ultimul Buletin statistic lunar al județelor. Cifra e cu 11% mai mare decât cea înregistrată în anul 2015 (vezi tabelul din imagine).
marți, 4 aprilie 2017
Cât câștigă și cât pierde America din relațiile comerciale cu principalii parteneri
Trump nu ratează nicio ocazie să le amintească principalilor parteneri comerciali, ce înregistrează un excedent comercial din schimburile cu America, că lucrurile nu vor rămâne așa. Întâlnirea cu Merkel n-a făcut excepție de la acest mod de abordare a problematicii legată de schimburile comerciale.
luni, 3 aprilie 2017
La cât vor ajunge anul acesta PIB-ul pe locuitor și salariile din județe
Ultima prognoză în profil teritorial a Comisiei Naționale de Prognoză (CNP) păstrează nivelul PIB-ului național pentru anul în curs la 815 miliarde de lei. Din aceeași prognoză aflăm că salariul mediu net de la nivel național va ajunge la 2.274 lei, cu 227 de lei mai mare decât cel din 2016 (în 2016, conform acestei prognoze, salariul net a fost de 2.047 lei).
sâmbătă, 1 aprilie 2017
Patru regiuni din România sunt printre cele mai sărace din UE
Zilele acestea, Eurostatul a dat publicității PIB-ul de la nivel regional din cadrul statelor UE din anul 2015. Spre deosebire de anul trecut, când figuram cu 5 regiuni printre cele mai sărace din UE, anul acesta am rămas cu 4.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)