Social Icons

joi, 29 iunie 2017

Big Daddy înființează Ministerul Adevărului

Noul program de guvernare al PSD
   În cartea lui Orwell, 1984, Ministerul Adevărului se ocupa cu, ce altceva?, decât adevărul. Azi, Ministerul Adevărului e mai mult decât necesar, mai ales că avem un ministru fără portofoliu (Ciolacu), iar dl Dragnea nu mai știe ce, cum, când și cui a promis ceva.

miercuri, 28 iunie 2017

Cum a evoluat salariul real la nivel de județe din anii `90 până în prezent

Topul județelor după creșterile salariilor nete reale din anii `90 încoace
   Salariul real net din prezent este cu 78% mai mare decât cel din anul 1990. La nivel de județe, seria de date ale INS-ului începe din anul 1991. Față de acel an, salariul real din luna martie a acestui an de la nivelul întregii economii era cu 118% mai mare.

marți, 27 iunie 2017

Economia duduie, dar bugetul începe să scârțâie

Execuția bugetului pe primele cinci luni ale anului
   Execuția bugetară pe primele cinci luni ale anului ne arată un deficit de peste 2 miliarde de lei, în creștere față de cel înregistrat în aceeași perioadă din anul anterior cu 178%.

luni, 26 iunie 2017

Cât se cheltuie pentru plata pensiilor în statele europene

Topul statelor europene după cheltuielile cu pensiile
   România e pe penultimul loc în UE în ceea ce privește suma cheltuită anual pentru plata pensiei unui pesionar (2,3 mii euro). Cheltuim mai puțin și decât unele state ce nu sunt în spațiul comunitar, precum Serbia (2,6 mii euro anual) și Turcia (4,4 mii euro - vezi tabelul din imagine).

duminică, 25 iunie 2017

#Rezist. Încă trei ani cu Firea :(

Bilanțul lui Firea
   La un an de la preluarea mandatului de primar, dna Firea și-a făcut un bilanț în cinematograful Gloria din sectorul 3. La capitolul realizări s-a întrecut în promisiuni, iar la capitolul promisiuni s-a întrecut în pomeni. 

joi, 22 iunie 2017

Care sunt cele mai bogate și cele mai sărace comune de la nivelul județelor

Topul celor mai bogate și a celor mai sărace primării de comună   Anul trecut, din cele 59,52 miliarde de lei, cât au reprezentat veniturile administrațiilor locale, 17,95 miliarde (30,2%) reprezintă partea de venituri ale primăriilor de comune.

marți, 20 iunie 2017

Mai îndrăznești să crezi în România?

Dragnea face pact cu UDMR-ul
   Dragnea a reușit, în 24 de ore, să treacă de la starea de naționalist la cea de ultra-progresist și apoi a revenit la cea de naționalist fără nicio remușcare. Mâine, dacă îl păcălește cineva că cele peste trei milioane de semnături pentru familia tradițională sunt, de fapt, invers, ne întâlnim cu acest clovn politic la parada gay.

luni, 19 iunie 2017

Care sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine țări din Europa pentru turiști

Topul statelor europene după nivelul prețurilor
   În 2016, nivelul prețurilor din România era aproape de 52% din media UE, în creștere față de anul anterior, când era de 51% din media UE. La un  asemenea nivel, România se situa pe penultimul loc în UE, cu un nivel al prețurilor mai mic fiind doar Bulgaria (48% din media UE - vezi harta din imagine).

duminică, 18 iunie 2017

Cum i-a mers Teleormanului de când Dragnea face politică la nivel înalt

Evoluția economiei județului Teleorman
   Între 1996 și 2000, Liviu Dragnea a fost prefect al județului Teleorman. De la numirea în această funcție, influența politică în județ a crescut an de an, până la atingerea statutului de baron local în guvernarea lui Adrian Năstase.

sâmbătă, 17 iunie 2017

PSD-ul e un partid mult prea mare pentru a rezista nescindat

Grindeanu s-a aliat cu fanul lui Erdogan - Ponta
   Dragnea s-a luat de Grindeanu că n-are bască. L-a pus pe Darius Vâlcov să-i facă o evaluare pe repede înainte, iar colecționarul din Slatina a executat rapid o evaluare. Din ea a reieșit că guvernul s-a abătut grav de la linia impusă prin programul de guvernare.

joi, 15 iunie 2017

Județele cu cel mai mare număr de beneficiari de venit minim garantat au și cei mai mulți șomeri

Topul județelor după asistații social și șomeri
   Cei 248 de mii de beneficiari ai venitului minim garantat (VMC), ținta preferata a demagogilor din politică și nu numai, ne costă lunar aproape 70 milioane lei. Asta înseamnă că  un asistat social primește lunar, conform datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, circa 281 lei

miercuri, 14 iunie 2017

Deși am egalat Croația la PIB-ul pe locuitor, suntem pe ultimul loc în UE la venitul mediu pe persoană

Topul statelor UE după PIB-ul pe cap de locuitor și venitul pe cap de locuitor.   Anul trecut, românii au împărțit penultimul loc din UE în privința PIB-ului pe cap de locuitor la puterea de cumpărare standard (PPS) cu croații. Putem, așadar, să ne lăudăm că nu mai suntem în tandem doar cu vecinii de sărăcie, bulgarii. 

marți, 13 iunie 2017

Cât au contribuit regiunile la buget și PIB anul trecut

Topul regiunilor după contribuția la buget și PIB   Anul trecut, ANAF-ul a colectat prin cele opt direcții generale regionale ale finanțelor publice și Direcția Generală a Marilor Contribuabili 199,46 miliarde lei. Asta înseamnă 26,2% din PIB-ul României din 2016 (761,47 mld. lei).

duminică, 11 iunie 2017

vineri, 9 iunie 2017

joi, 8 iunie 2017

Topul televizunilor după datorii, cifra de afaceri și rezultatele din 2016

Topul televiziunilor profitabile   Anul trecut, cele mai importante trusturi tv din România aveau datorii cumulate de 2,07 miliarde lei. Cifra datoriilor crește de patru ori (8,05 miliarde lei) dacă îi includem și pe principalii operatori de televiziune prin cablu, UPC și RCS&RDS, care au în componență și posturi tv (vezi tabelul din imagine).

marți, 6 iunie 2017

Lângă o oaie și o frunză găsim un turism în creștere pe primele patru luni ale anului

Topul județelor după numărul de turiști români și străini în 2017
   În primele patru luni ale anului, numărul total de sosiri de turiști în structurile de cazare a ajuns la 2,87 milioane, iar din acestea, 650 de mii reprezintă sosirile de turiști străini.

Cât din cheltuielile administrațiilor locale de anul trecut s-au dus pe salarii și cât pe investiții

Topul județelor după chletuielile administrațiilor locale
   Anul trecut, cheltuielile totale ale administrațiilor locale din România s-au ridicat la valoarea de 56,28 miliarde lei. Suma e mai mică cu peste 3 miliarde de lei față de veniturile administrațiilor locale (59,52 mld. lei).

luni, 5 iunie 2017

La USR s-a dat stingerea

USR-ul se desființează
   Nicușor Dan a fost trecut pe banca de rezerve. Unii mai malițioși ar putea spune că a fost trecut în rezervă. 

vineri, 2 iunie 2017

Bad Robot meets Bad Orange

Întâlnirea Trump - Iohannis
   Într-o seară târziu, la Realitatea TV se discuta intens, ca de obicei, despre dezastrul guvernării PSD. Deodata, ochii lui Rareș Bogdan au devenit sticloși, vrând să iasă din orbite, iar bogatu-i păr de pe mâini s-a făcut măciucă. Breaking News! Pune, bă, breking news-ul mai repede! Deci, Breaking News: Iohannis merge în vizită la Casa Albă, unde va sta la discuții cu Trump timp de 45 de minute!!!

joi, 1 iunie 2017

Topul județelor după sumele atrase de la UE de către administrațiile locale

Topul administrațiilor locale după fondurile europene atrase
   Anul trecut, sumele primite de la UE sau de la alți donatori la bugetele administrațiilor locale s-au ridicat la valoarea de 1,79 miliarde de lei. În această sumă intră atât sumele aferente exercițiului financiar 2007 - 2013 (1,615 miliarde lei), cât și cele din exercițiul financiar 2014 - 2020 (175 milioane lei).

Cum a evoluat salariul minim în raport cu cel mediu în comunism și capitalism

Salariul minim între 1950 și 2017
   Anul acesta, salariul minim brut a ajuns la un nivel de 46% din salariul mediu brut pe economie, în creștere față de nivelul înregistrat anul trecut (43%). Nivelul atins de salariul minim anul trecut în raport cu cel mediu brut este aceeași cu media înregistrată de acest raport între 1950 și 2017.