Social Icons

duminică, 30 octombrie 2016

Hominis politicus non candidatus

Cioloș nu candidează
   Uneori, evoluția duce spre o fundătură. De-acolo nu mai duce către nicăieri. O astfel de fundătură o reprezintă politicianul. Nimeni, după atingerea acestui stadiu, nu e capabil de evoluție. Orice ar încerca să facă politicianul după acest stadiu se numește demagogie, pensii speciale, grobianism, corupție, imunitate, etc.

joi, 27 octombrie 2016

La un an după Colectiv, în sistemul de sănătate nu s-a schimbat nimic

Bugetul sănătății
   Zilele trecute, ministrul sănătății ne anunța că, în cazul unei noi tragedii de tipul celei din Colectiv, suntem pregătiți doar pentru exportul pacienților. 

marți, 25 octombrie 2016

România are cei mai mulți și cei mai îmbătrâniți proprietari de teren agricol din UE

Topul statelor UE după numărul de proprietari de teren agricol
   Peste 2 milioane de români reprezintă populația ocupată în agricultură, conform datelor INS pe anul 2015. La nivelul întregii economii, populația ocupată număra 8,34 milioane. 

luni, 24 octombrie 2016

Salvați România de demagogii din UDMR! Cât au contribuit și cât au primit de la buget județele anul trecut

Topul județelor după contribuția la buget
   UDMR-ul vrea să salveze Ardealul de povara taxelor ce merg spre București. A împânzit Ardealul cu panouri ce incită la „nesupunere fiscală”. Probabil, vor să vină ei cu bani de acasă să plătească pensiile, asigurările medicale și de șomaj, etc.

duminică, 23 octombrie 2016

Nimeni din România nu vrea cu adevărat unirea

Pe agenda omului de rând din România, unirea cu Republica Moldova nu există
   Unioniștii s-au strâns în corturi în centrul Bucureștiului și așteaptă pardidele să vină la discuții. Ieri s-au unit cu pulanele jandarmilor, azi vor să se unească cu organul de partid. Între timp, peste Prut, a mai dispărut un miliard de dolari din bănci. La cum dispar miliardele în Basarabia, nici economia Germaniei n-ar face față mai mult de câțiva ani de zile. 

vineri, 21 octombrie 2016

America are de ales între un Vadim și o Iliescă

America e în situația României din anul 2000
   Ultima dezbatere din SUA ne-a arătat că americanii nu prea au ce alege. America e în situația României din anul 2000. Cică așa sărbătoresc yankeii 140 de ani de la Declarația de independență, punând față în față tusea și junghiul, pentru a alege între ele.

luni, 17 octombrie 2016

Cum cosmetizează ANAF dezastrul colectării de la marii contribuabili, transformându-l într-un succes

Dezastrul colectării de la marii contribuabili
   De la venirea lui Doroș la ANAF, asistăm la o schimbare a strategiei de comunicare. În spiritul mult clamatei transparențe a actualului guvern, se dau comunicate mai dese despre nivelul veniturilor încasate

vineri, 14 octombrie 2016

Despre bufnițe și bufnițoi

Scandalul plagiatului e mort
   Bufnița e simbolul înțelepciunii în mitologia greacă și simbolul morții în cea sumeriană. Nouă, fiind în criză gravă de înțelepciune, ne rămâne moartea. Cum moartea vine de cele mai multe ori odată cu sistemul sanitar, al cărui simbol e șarpele, improvizăm și-o punem de-o cucuvea, care e un fel de bufniță mai mică, ce are, implicit, un creier mai mic. 

joi, 13 octombrie 2016

marți, 11 octombrie 2016

luni, 10 octombrie 2016

Cât au exportat și importat județele în prima jumătate a anului

Topul judetelor după exporturi și importuri
   Ultimile date ale INS ne arată că, în primele opt luni ale anului, exporturile de bunuri ale României s-au ridicat la valoarea de 37,44 miliarde de euro, cu 4% mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut

duminică, 9 octombrie 2016

Hai să ne jucăm de-a homleșii!

Nicușor Dan și homleșii
   Nicușor Dan vrea să se joace de-a homleșii. Și-a luat sac de dormit, câțiva corporatiști, plus un ambasador penibil, și-au încercat s-o facă pe homleșii o noapte. 

vineri, 7 octombrie 2016

miercuri, 5 octombrie 2016

Când FMI și Isărescu îți zic va fi caniculă, pregătește-ți cojocul!

De câte ori au dat rateuri FMI-ul și Isărescu în privința prognozelor economice
   Zilele acestea, FMI-ul ne prezice că vom crește economic ca Făt-Frumos, nu doar anul acesta, ci și la anul și la mulți ani (vezi aici). Isărescu ne liniștește că nu ne vom supraîncălzi și că avem o creștere economică sustenabilă deocamdată (vezi aici).

marți, 4 octombrie 2016

luni, 3 octombrie 2016

Topul județelor după numărul turiștilor și al înnoptărilor în primele opt luni ale anului

   În primele opt luni ale anului curent, numărul sosirilor de turiști în structurile de cazare din țară a fost de 4,67 milioane, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut

duminică, 2 octombrie 2016

Cioloș e un prințes pețit doar de Alinutza

Eșecul campaniei Cumințenia Pământului
   După eșecul răsunător al campaniei Cumințenia Pământului și prelungirea ei până la Sfântu`Așteaptă Că Vin Banii Direct De La Buget, Cioloș strâmbă din nas la avansurile Alinutzei, spre exasperarea PNL-ului.