Social Icons

joi, 29 ianuarie 2015

Grecii l-au ales pe Ponta

Grecii l-au ales pe Ponta
   Demagogia și democrația - două noțiuni ce s-au reunit pe tărâmurile elene, creând o nouă traiectorie a Greciei, asemănătoare cu cea a cetățeanului turmentat din opera lui Caragiale (dacă tot vorbim de greci). În ciuda avertismentelor de „Nu mă împinge, c-amețesc!”, Grecia a fost împinsă aici.

miercuri, 28 ianuarie 2015

Demisia Sfintelor Moaște

Despre „reformarea SRI-ului” și viitorul politic a lui Maior.
   George Maior - această „tânără speranță” a politichiei autohtone, de care se agață o mare parte din năzuințele de mai bine ale patriei și, mai ales, ștatele de plată ale unor gradați din presă - a demisionat. Înainte de a continua cu expunera ce nu converge cu gradele din spatele unor stilouri, trebuie să fac precum romanii.

marți, 27 ianuarie 2015

Harta turismului românesc

Topul județelor după numărul de turiști
   Harta turismului românesc ne arată o concetrare a sosirilor de turiști în structurile de primire turistică de peste 38% în două județe plus capitala: București (17,8%), Constanța (10,5%) și Brașov (10,2%).

luni, 26 ianuarie 2015

Bilanțul Epocii de Aur

Bilanțul Epocii de Aur
   În 26 ianuarie, acum 26 de ani, presa de la acea dată ura conducătorului iubit viață lungă și putere de muncă pentru a duce Republica Socialistă România pe culmile dezvoltării.

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Economia Principatelor în timpul lui Cuza

Economia Principatelor în timpul lui Cuza
   În anul 1859, pe harta Europei apărea un nou stat ce ar fi trebuit să aibă doi domni, două capitale, două guverne și două parlamente. Românii, mai grei de cap, n-au prea înțeles-o pe asta cu  doi domni și l-au ales pe Cuza de două ori.

joi, 22 ianuarie 2015

Ce salarii să le dăm ca să nu mai fure?

Ce salarii să le dăm ca să nu mai fure?
  Primari, prefecți, președinți de consilii județene, miniștri, secretari de stat, parlamentari, procurori, judecători - ăsta e tabloul la care lucrează de ani de zile DNA-ul, desăvârșind o lucrare mai talmeș-balmeș decât Guernica lui Picasso.

miercuri, 21 ianuarie 2015

Cine s-a fript cu francul pe Forex

Ce bănci și brokeri au pierdut masiv pe aprecierea francului elvețian
   „Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me”. Așa zice americanu`când cineva încearcă să-l ducă de nas încă odată. Cei prinși cu poziții deschise pe franc pe 15 ianuarie 2015 intră în categoria celor păcăliți a doua oară.

marți, 20 ianuarie 2015

Cât contribuie agricultura, industria și serviciile la PIB-ul regiunilor

Contribuția la PIB-ul regiunilor a agriculturii, industriei, construcțiilor și serviciilor.
   Economia celor opt regiuni ale României crește diferit, arată structural diferit și aceste realități ne indică absența unei strategii de dezvoltare coerente, menită să reducă decalajele intraregionale. La nivel național, 87,82% din PIB-ul calculat prin metoda producției reprezintă VAB - Valoarea Adăugată Brută, adică diferența dintre tot ce se produce pe parcursul unui an și consumul intermediar.

luni, 19 ianuarie 2015

Cerem conversia creditelor din franci în ruble la cursul din timpul lui Elțin!

Dezastrul post-franc elvețian
   După beleaua cu francu` de săptămâna trecută lumea se împarte în două: o parte cu credite ce-l trage de pijamale pe Isărescu să se trezească și să le plătească ratele, și o alta, ce n-are credite, sau dacă are, sunt în euro sau lei și, deocamdată, nu-l trage de izmene pe Isărescu.

marți, 13 ianuarie 2015

Vrem salarii ca-n Germania!

Vrem salarii ca-n Germania!
   Vrem salarii ca-n Germania, de vreme ce prețurile sunt deja acolo! La așa o cerere, de fiecare dată se găsește cineva să ne explice cum stă treaba cu productivitatea. Și treaba cu productivitatea stă cam așa: noi producem cam de douăzeci de ori mai puțin decât nemții, dar avem o populație de patru ori mai mică.

luni, 12 ianuarie 2015

Harta retailului

Distribuția în teritoriu a retailului
   Dispunerea teritorială a rețelelor de magazine ce aparțin marilor retaileri din România împarte țara în două. Partea de Românie cu un comerț dezvoltat se suprapune, în mare, peste zonele mai dezvoltate din punct de vedere economic.

duminică, 11 ianuarie 2015

Sucombarea sub armuri

Sucombarea sub armuri
   În 1415, în bătălia de la Agincourt, cavaleria franceză a fost decimată de trupele lui Henry al V-lea, deși acestea erau în inferioritate numerică și nu purtau armuri grele.

joi, 8 ianuarie 2015

Multiculturalism

Eșecul multiculturalismului
   Slavă Domnului că erau musulmani! M-am liniștit. Ieri, pe toate canalele de la noi apărea, din cinci în cinci minute, câte o cugetare deontologică de genul „încă nu știm dacă sunt”, „s-ar putea să nu fie” și că „ar fi bine să așteptăm”. Pe forumuri s-a dat drumul la conspirații.

miercuri, 7 ianuarie 2015

Top 10 cele mai îndatorate state

Topul datoriilor publice pe state
   55.090 mld.$ reprezintă totalul datoriilor publice ale statelor la nivel mondial în 2014. Dintre aceste multe miliarde, circa 78% este cota cumulată deținută de primele zece state.

marți, 6 ianuarie 2015

Renegociere a la grec

Renegociere a la grec
   Ieșirea Greciei din zona euro e văzută de unii analiști ca un Lehman supradimensionat capabil să arunce UE și, mai apoi, economia mondială într-o nouă recesiune. E adevărat că UE n-a ieșit încă din recesiunea post-Lehman decât cu un picior, celălalt fiind încă în mocirla supra-îndatorării, dar o ieșire a Greciei, urmată de o intrare în incapacitate de plată, e văzută de către creditori ca un coșmar.

luni, 5 ianuarie 2015

Un nou joc de noroc lansat de Loteria Română

Situațiile financiare ale Loteriei Române în ultimul deceniu
   Stand by and be ready, pentru că Loteria Română îți dă ocazia să-ți încerci norocul la noul joc denumit ... pam-pam! ... Așteptarea! Jocul constă în amânări repetate ale extragerii până ... La loc comanda! Gata! Așa nu se mai poate! Ne trebuie un nou furnizor de softuri, bile, creier și partener la împărțirea veniturilor.