Social Icons

joi, 31 iulie 2014

Harta infracționalității economico - financiare

Topul pe județe al infracționalității economice
   87.322 de infracțiuni economico-financiare au fost sesizate pe parcursul anului 2013. Dintre acestea, 86.473 au fost constatate de către poliție, iar în urma acestor fapte constatate, 47.594 de persoane au fost cercetate. Infracțiunile ce intră în sfera economico-financiară sunt: evaziunea fiscală, infracțiuni privind codul fiscal, codul vamal, drepturile de autor, etc.Tot anul trecut au fost înregistrate circa 24.000 de dosare penale pentru infracțiuni economice.

luni, 28 iulie 2014

Cei mai mari

Topul multinaționalelor
   Topul celor mai mari companii după vânzările din ultimul an e condus de Wal-Mart - retailerul american, cu 476,5 mld. $, umat de Royal Dutch Shell, cu 451 mld. $ și Sinopec-China Petroleum, cu 445,3 mld. $. În ceea ce privește profitul din ultimul an, topul e condus de Fannie Mae, cu 84 mld. $, urmată de Freddie Mac, cu 48,7 mld. $ și ICBC, cu 42,7 mld. $.

joi, 24 iulie 2014

Diferențele între stelele și facilitățile oferite de hoteluri în Europa

Diferențele între numărul de stele al hotelurilor din Europa
   „Hotelul în care eram cazați era de trei stele, dar nu merita nici măcar o stea.” De câte ori n-ați citit fraza aceasta în comentariile de pe net despre diverse hoteluri din diferite stațiuni sau țări?

marți, 22 iulie 2014

Banii negri din mass-media românească

Câți bani negri se spală prin presă
   Cum îi faci baie unui elefant într-o cădiță? Răspunsul e că nu-i faci. Îl lași să cumuleze jeg cât mai mult, și-l amăgești, din când în când, cu cădița pe jumătate umplută, dacă e cuminte. Dacă nu e cuminte și devine nărăvaș, îi faci morală că pute, că e un munte de jeg, și-l ameninți că-i răstorni cădița și-o să se spele doar când vrei tu.

vineri, 18 iulie 2014

Unde sunt cele mai multe mașini de fițe

Mărcile de mașini de fițe înregistrate în România
   Românului îi plac mașinile de fițe. Păcat că n-are drumuri pentru ele, dar e bine și așa, cu ele în garaj. Când spun mașini de fițe, mă refer la cele de peste o sută de mii de euro, ce aparțin unor mărci exclusiviste, ce nu realizează producții de serie, chiar dacă, în prezent, unele dintre ele sunt deținute de marile grupuri din industria automobilistică. Deci, mărcile luate în calcul sunt: Rolls-Royce, Maybach, Bentley, Ferrari, Maserati, Lamborghini, Bugatti, McLaren, Aston Martin.

luni, 14 iulie 2014

Cum devine Dan Voiculescu un personaj digerabil

Dan Voiculescu la sfat cu angajații
    Zi de zi, microfoanele cu fătuci atașate îl înghesuie pe Dan, căpitan de plai la antene, cu întrebări care mai de care mai idioate. Uneori, Dan e nervos, se încruntă și se răstește, alteori e cooperant, vorbește rar, cu un limbaj de lemn spre iască, întocmai ca toți colegii de doctorat ai lui Mischie, pentru ca, la final, să ne amintească că și mâine e o zi și el tot sub control judiciar va fi.

joi, 10 iulie 2014

Șansele noilor afaceri în funcție de regiune

Falimentele pe regiuni
   Șansele ca firma ta să mai funcționeze la un an de zile de la înființare sunt de 75,9% la nivel național. La nivel regional, e bine să te apuci de afaceri în București sau Cluj, pentru că ai 84,4% și 80,6% șanse să te mai ocupi de afacere după un an de zile. Dacă ți-ai ales regiunea în care să-ți desfășori activitatea în Oltenia, atunci ai șanse să nu-ți funcționeze afacerea de 31,9%.

miercuri, 9 iulie 2014

Cine stă în spatele legalizării marihuanei în SUA

Legalizarea Marihuanei în SUA
   Piața consumului de canabis este estimată a se situa între 10 și 120 de miliarde USD anual. Ecartul între cele două valori este prea mare pentru a oferi o imagine realistă asupra potențialului pieței de care vorbim.

luni, 7 iulie 2014

Harta promovabilității la sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2014

Bacalaureat 2014 - harta promovării
   România are fainoșag și bacalaureați în creștere față de anul trecut, semn că umbra Abramburicii devine tot mai prezentă, indiferent de cine e la conducerea ministerului. După dezastrul din 2011 și 2012, de anul trecut rata de promovabilitate a început să urce. 

joi, 3 iulie 2014

În tribuna de la Wimbledon nu se-aud răgâituri de mici

   Acolo poate nu se aud, și e bine așa, dar se aud destul aici. Ai putea să faci un cor de câteva milioane, râgâind la unison „Hai Simona!” Hai unde? Cine dracu ești tu să zbieri și, mai apoi, să oftezi sau, mai rău, să vociferezi la greșelile Simonei?

marți, 1 iulie 2014

Obrazul subțire cu abonament se ține

Situațiile financiare TVR 2003 - 2013
   În curtea TVR au ieșit salariații să protesteze că nu și-au primit salariile și pentru că de 11 ani datoriile instituției au crescut de 28 de ori. Nu, n-o să vedeți pe lista motivelor protestului ceva legat de datoriile acumulate, sau de managementul  dezastros ce a dus la această situație.