Social Icons

joi, 27 iunie 2013

Conlucrarea dintre materia întunecată și găurile negre

Industria falimentată după revoluție
   Quasari, supernove, pitice albe, stele neutronice, gigante roșii, găuri de vierme, găuri negre, materie neagră, energie neagră, big bang, ... nu, nu suntem într-un documentar cu Morgan Freeman și nici nu schimb profilul blogului. Vreau doar să construiesc o imagine ceva mai elaborată, ce apelează la fenomenele macrocosmosului, pentru a explica silogistic fenomenologia macroeconomiei încadrată de continuu-ul spațiu - timp carpato -danubiano-pontic postdecembrist.

marți, 25 iunie 2013

Construcțiile de locuințe, după șase ani, din nou la prima bază

Numărul de locuințe terminate pe județe și medii în ultimii șase ani   După modelul american, acolo unde dezvoltatorii imobiliari reușiseră mai multe home run-uri, fiecare dintre acestea adăugând câte un zerou în plus la același tip de casă, părea că și la noi se pot naște câteva exemplare mai de soi care să constituie masa critică pentru rasa ce-și procura resursele necesare prosperității din construcția de imobile.

vineri, 21 iunie 2013

Cine s-a fript cu ciorbă, intră în greva foamei

Situația BCR în privința creditelor neperformante   La shop-ul cu credite în urmă cu cinci ani găseai de toate pentru toți, cei care voiau casă, mașină, televizor, trai pe-un picior mai mare decât al lui, și câte, și câte altele, de nici nu le mai ții minte să povestești.

miercuri, 19 iunie 2013

Când peștele mic e musai să-l înghită pe cel mare

Indicatorii de activitate la CFR Marfă și Grup Feroviar Român   La catafalcul CFR Marfă a mai rămas o bocitoare. Restul s-au făcut nevăzute când au auzit că doar ea, cea rămasă, va primi tocmeala pentru prestația tânguitoare și, doar ea, se va înfrupta cum se cuvine la pomană, după ce țărâna va fereca sicriul defunctei.

miercuri, 12 iunie 2013

Importurile și exporturile județelor în 2012


Comerțul exterior al județelor în 2012   Considerat ca fiind unul din principalele motoare de creștere pe care se bazează o economie, comerțul exterior al României a suferit unele mutații în ultimii ani. Astfel, în ciuda întârzierii ieșirii economiei din recesiune, deficitul comercial din 2012 a scăzut față de anul 2011 cu 109,4 milioane euro.

luni, 10 iunie 2013

Poșta Română sub lupa analizei, nu a DNA

Evoluția în cifre a Poștei Române în perioada 2005-2013
   Întrebare pentru cunoscători: care este cea mai mare companie după numărul de angajați din economia carpato-danubiano-pontică?Ați ghicit! Cea mai mare companie din economia mioritică e ... Compania Națională Poșta Română. Foarte bine!