Social Icons

luni, 5 ianuarie 2015

Un nou joc de noroc lansat de Loteria Română

Situațiile financiare ale Loteriei Române în ultimul deceniu
   Stand by and be ready, pentru că Loteria Română îți dă ocazia să-ți încerci norocul la noul joc denumit ... pam-pam! ... Așteptarea! Jocul constă în amânări repetate ale extragerii până ... La loc comanda! Gata! Așa nu se mai poate! Ne trebuie un nou furnizor de softuri, bile, creier și partener la împărțirea veniturilor.
La final, vedem ce ne mai rămâne, după ce Fondul Proprietatea și-a luat partea, după ce Intralot ne-a jupuit de venituri și Novomatic de restul și, mai apoi, doar mai apoi, dăm și partea statului, nu înainte ca vreun „norocos” câștigător de la ANAF, SPP și alte instituții să fi luat potul cel mare, jucând „doar” două-trei variante, fix înainte cu o oră sau două de extragere.
   De ani de zile asistăm la un triunghi amoros Loterie - Novomatic - Intralot, pe fundalul unor mișcări de servicii, politicieni și zero acțiuni din partea DNA. Acum pare a se mișca ceva, nu mult, dar parcă situația inertă capătă un iz de dinamică a la DNA. Nu cred că se pregătește schimbarea Intralotului cu Ghiță, iar, dacă se întâmplă asta, e un fel de tăiere a intermediarului Intralot, firmele lui Ghiță având acționari exclusiv sub acoperire. De două decenii grecii au oferit Loteriei terminale ce scot sunete de mocăniță atunci când înregistrează variantele de pe bilet, bile ce pot fi controlate de suflante la extragere, lucru de altfel recunoscut de cei de la Intralot și, ceea ce-i mai important, au oferit „șansa” Loteriei de a avea venituri mai mici prin însușirea unei cote-păți de 7-8%. Anul trecut, veniturile totale Loteriei au fost 1,1mld. lei. Prin urmare, circa 77 - 88 milioane de lei au luat calea Intralot, pentru că tehnologia contemporană cu Arhimede a terminalelor trebuie plătită, și încă gras. 
   În România, ca și în natură, nimic nu se pierde, totul se transformă. Dacă Intralot va fi înlocuit cu Ghiță, atunci o eventuală diminuare a cotei din  venituri va reprezenta câștigul efectiv a Intralot, pentru că  nu suntem copii mici să credem că din toți banii încasați de greci nu se întorcea nimic la servicii sau la politicienii decidenți în problematica Loteriei. Varianta a doua a scenariului e că DNA-ul chiar are ceva și lansarea jocului Așteptarea nu e decât manifestarea spaimei că se apropie lama ghilotinei cu arest preventiv. Înclin să cred mai mult în această variantă decât în cea a înlocuirii Intralot cu Ghiță, dar cum în materie de Loterie nimic nu e sigur până la „adjudecarea” poturilor mari de vreun „norocos” sub acoperire probabil, atunci varianta Ghiță trebuie luată serios în calcul. Oricum, varianta Ghiță, odată înfăptuită, ne va da măsura implicării serviciilor în Loterie și complicitatea DNA-ului în acest caz.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu