Social Icons

sâmbătă, 17 iunie 2017

PSD-ul e un partid mult prea mare pentru a rezista nescindat

Grindeanu s-a aliat cu fanul lui Erdogan - Ponta
   Dragnea s-a luat de Grindeanu că n-are bască. L-a pus pe Darius Vâlcov să-i facă o evaluare pe repede înainte, iar colecționarul din Slatina a executat rapid o evaluare. Din ea a reieșit că guvernul s-a abătut grav de la linia impusă prin programul de guvernare.

   Toți miniștri cu frică de Dumnezeu și, mai ales, de Dragnea, au defilat cu demisiile spre Palatul Victoria. Înăuntru l-au găsit pe Grindeanu în ședință de guvern, iar pe locurile lor, Ponta lua cuvântul, sărind de pe un scaun de ministru pe altul. La un moment dat, din exces de zel, a sărit și pe scaunul lui Grindeanu, când acesta se dusese să-și umple un pahar cu apă. Vânt, ploaie, Dragnea ... Grindeanu și Ponta rezistă. Dacă se mai încearcă asedierea noului guvern de către Dragnea, cei doi au pregatite niște pungi babane de semințe să le scuipe în capul asediatorilor. Firea nu e îngrijorată, ea fiind obișnuită cu rafale de semințe scuipate de Pandele, atunci când își citește doctoratele cocoțat pe masa din sufrageria submanin. 

   PSD-ul e un partid prea mare pentru a rămâne singur pe partea stângă a eșichierului politic. Atâta timp cât USR-ul nu s-a hotărât dacă e de stânga sau de dreapta, dacă-i progresist sau conservator sau dacă Nicușor mai e sau nu în partid, e nevoie de o nouă formațiune pe partea stângă. Doar că, dacă începi o nouă ciorbă cu un rest din una veche s-ar putea ca să faci indigestie. E dificil să faci un nou partid de stânga, ce se vrea mult mai democrat în simțiri decât PSD-ul, plecând din blocstart cu cel mai mare fan a lui Erdogan, nimeni altul decât Victor Ponta. O fi el bun la scuipat de semințe pe facebook, dar la drum lung îți trebuie cineva pe care să te bazezi, și nu un Dragnea mai tânăr și fără mustață. 

   Grindeanu e ridicat la rang de erou de presa anti-PSD, iar el începe să creadă că vocea și talentul l-au adus până în acest punct. După tăierea cordonului ombilical ce-l lega de mama Dragnea, e conștient că poate să ude canapeaua în voie, pentru că mama, chiar dacă se supără, n-are ce-i face. E jenant să vezi cum două-trei laude la adresa unuia, ce manifesta până mai ieri o lipsă cronică de coloană, dând ascultător din cap la orice vrăjeală a lui Dragnea, brusc, îl fac să se simtă un killer politic. Istoria ne învață că marii oameni politici nu se nasc atunci când primesc un șut în fund și sunt dați pe ușă afară din partid, iar dl Grindeanu e deja pe sub geamurile partidului rugându-l pe Ponta să stea în patru labe ca să se urce pe el să vadă ce se mai întâmplă înăuntru.

   Toată gâlceava stârnită în PSD nu e taxată de nimeni. La PNL bate un vânt de vacanță, la PMP, Băsessu nu e interesat dacă e vorba de Udrea, la USR, Nicușor încă așteaptă scuze de la partid, iar Cotroceniul se mulțumește să dea comunicate în care ne citește legi. Așa arată opoziția din România. Să ne mai mirăm că Dragnea centrează, dă cu capul, bagă gol, și apoi tot el îl anulează pe motiv de ofsaid? 

   PS: Televiziunile serviciilor îi suflă vânt în pânze lui Grindeanu. Dacă moțiunea cade miercuri și asistăm la formarea unui nou partid, înseamnă că și epoleții s-au apucat să facă taifunuri. Trăiască statul de drepți sau gubernia lui Dragnea! Trist, dar acestea sunt alternativele.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu