Social Icons

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Dragnea are un consigliere

Dragnea consiliat de Vâlcov
   Lingouri, tablouri, cavouri, și ...  ecouri în vistierie, pentru că va suna a gol.  Consigliat de un geniu al finațelor a cărui „genială” idee de dosire a averii era să o ascudă în cavouri și în pereții caselor, Dragnea seamănă cu un Mengele, ce experimentează cu finanțele țării până când, neîndoielnic, pacientul va deceda, după ce operația fusese declarată ca fiind un real succes. 

   Precum odinioară în comunism, în România, zi de zi, se fac doar lucruri mărețe. Acum câteva săptămâni, Olguța ne vorbea până răgușea despre legea salarizării, ieri, ne  gâdila urechile cu impozitul global pe gospodării, azi, Fondul Suveran e scos la încălzire pentru a marca autostrăzi și alte minunății pe ogorul nației, mâine, vom afla probabil că tezaurul de la Moscova va fi împărțit în mod egal populației. Deja știu ce o să fac cu partea mea. Îmi voi lua o vacanță la pescuit oceanic, iar dacă-mi mai rămân bani, îmi iau și o excursie-circuit opțională la tezaurul din cavourile și vilele din Slatina, pentru a aduce un omagiu creierului din spatele tuturor acestor geniale modificări. 

   Americanii spun că doar două lucruri sunt certe pe lumea asta: moartea și taxele. Ca de obicei, românul, copiind forma fără fond, e din ce în ce mai sigur de moartea taxelor, cel puțin un an, până la depunerea declarațiilor de venit global. Ce va face bugetul în anul în care românii nu vor plăti impozite pe venituri? Ministrul de finanțe ne asigură că are balta pește. Cică au un buffer în trezorerie care le permite să facă foamea un an, iar după un an, ca într-un joc de-a leapșa, o va da mai departe românilor nechibzuiți, adică majorității. Dacă ai petrecut ca un nesimțit în anul fără taxe, ți-ai luat mici și bere de toți banii și n-ai pus ban pe ban deoparte sau măcar tablouri, lingouri și bancnote cu multe zerouri în cavouri și pereții vilelor, atunci e nasol. Când se sună clopoțelul la ANAF, dacă nu vii cu declarația de venit global în dinți și bani în buzunar, te vei putea trezi controlat la cavourile familiei sau la fundația și pereții casei.

   Dragnea a fost sincer cu noi și ne-a anunțat că în spatele programului de guvernare, ăla pe care doar el îl știe din scoarță în scoarță, și în spatele tuturor acestor măsuri revoluționare, e consiglierul său, ex-primarul Slatinei - Darius Vâlcov. Am fost mințiți, noi credeam că programul de guvernare e concepția exclusivă a lui Liviu. Acum aflăm că o parte din program e rezultatul genialului Darius Vâlcov. Personajul, proaspăt scăpat de control judiciar, e un laureat Nobel pentru economie în devenire. Lucrarea sa de căpătâi,„Capitalul, opotunități de investire în derivativele din cimitir și hedgingul din pereți”, e foarte probabil să devină noua noua teorie a jocurilor. 

   Adam Smith, Karl Marx, John Maynard Keynes, John Forbes Nash și care mai sunteți pe acolo, faceți loc, că vine Darius Vâlcov!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu