Social Icons

joi, 4 iulie 2013

Scrisoare din Madagascar

   De la umbra unui palmier vă scriu. Dragi constănțeni, sunt așa de departe de voi că mi se frânge inima de durere și, de aceea, am hotărât ca de îndată ce mă întorc din Rio, cam pe la sfârșitul primăverii, așa cred, sau mă rog, în mai, sigur sunt la Mamaia și, ... Ce ziceam? A da, deci după ce mă întorc la Mamaia. Pardon, voiam să zic Constanța! Așa, după cum spuneam, când mă întorc, voi organiza o mare mare paradă, mai mare decât cea de  anul trecut, pe banii ...
   Deci, e cuprinsă în bugetul pe anul acesta. Sau o fi fost cuprinsă în bugetul pe anul trecut? Mă rog, n-are importanță, dacă nu-i cuprinsă vedem noi cum facem, la rectificarea de buget sau pe un fond de ăla de dezvoltare durabilă. În fine, deci, ce ziceam? Așa, cum am spus, la paradă o să aducem niște dansatoare din țara atât de dragă mie după Madagascar, Brazilia. Deci, ca să fiu bine înțeles de dragii mei constănțeni, la vară facem mare, mare tam - tam, la Mamaia. Aduc eu niște brazilience ... mamă, mamă, ce show o să iasă! O să fie frumos, o să vedeți!
   În rest, ce să vă mai zic? Sunt bine, sănătos, bronzat. Aici totul e bine, lumea n-are nevoie de bronz că s-au născut deja bronzați, iar despre sănătate... Să dea Domnul să fie! Și voi să fiți sănătoși și să mă votați în continuare!  Că unde mai găsiți voi așa primar? Nu? Păi n-am făcut eu din Mamaia perla litoralului ăsta,  așa cum e el, de doi bani? N-am adus eu șeici, să vină să se holbeze la frumusețile patriei, mutate temporar vara din Bamboo pe litoral? Bine, na, să se holbeze ... vorba vine! N-am adus eu nus`ce etapă din formula mondială cu bărci? Sau ceva de genul asta, că nu m-am ocupat eu ci ăla micu, eu eram prin Antananarivo, admiram lemuriene locale. Eu am făcut toate astea și, culmea, fără să stau mai mult de-o vară pe an prin Mamaia, pardon Constanța. N-am făcut eu din Mamaia perla litoralului? ... Asta am mai zis, scuze! ... lichiorul de cocos ... Îîî, pardon! Voiam să zic bugetul de venituri.
   Fiți atenți la ce m-am gândit eu și cu amicul meu hipopotamul. Scuze din nou! Nicușor voiam să zic. Deci noi ne-am gândit, de fapt doar eu, că eu mă ocup cu partea de gândit, el mai mult cu dormitul prin intersecții, hi!hi! Deci, ca să nu divaghez... Mamă ce cuvinte știu! Nu degeaba-s primar din ... de mult timp. Așa, deci eu m-am gândit că decât să avem „n” stațiuni pe litoral, mai bine să avem decât una și bună. Restul să existe așa cum există și-acum. Adică, cei ce închiriază camere să le închirieze în continuare iar cei care nu, să dea faliment. Amărâții ce închiriază apartamente, să închirieze la fel, tot la negru, ca să trăiască și ei și odată cu ei să trăiască în funcție și prietenul meu morsa. Scuze! Nicușor voiam să zic. Și în rest, aia de au bani de Mamaia, să vină la marea zbenguială estivală, pe ritmuri de muzici croate. Aoleu, să-mi notez undeva ca la rectificare să cer bani pentru imnul Mamaiei. De fapt și de drept, strategia asta „Un litoral - O Mamaie” am pus-o în practică de mult. Păi altfel cum credeți că în sud bate vântul, poate or pune și aia niște eoliene ca la bulgari și la noi geme stațiunea de ... Răduci ca al meu. Da, geme, da mai mult în weekend. Dar e bine și așa, că dăm cu prețu-n ei de n-ai văzut, nu c-ar simți. N-avem noi nesimțire destulă, ce-i drept nici ei, cât de făr` de fund sunt buzunarele părinților lor.
   Tot ce vă spun eu acum e adevărat, că eu nu mint decât pe aia de la fondurile UE. Ăăă, nu trebuia să zic asta? Nu?! Deci, să mă corectez: eu vă mint, punct. Și uite ca să mă credeți, i-a de-aici dovezi! Pam - pam!
Evoluție indicatori turism în județul Constanța
   E drept că ne-a cam scăzut gradul de ocupare la nivel de județ, dar la noi, la Mamaia e mai bine, avem 80-90% ocupare vinerea și sâmbăta, iar în rest ... Oricum stăm mai bine decât sudul litoralului și oricum în cele două luni de weekenduri pline ne facem plinul făcându-i pe mamahoți. Scuze, mamaioți! Ce-i drept nu mai e cum era prin 2008, dar distracția parcă-i mai tare. Atunci mai aveam ceva rețineri de la afișări în public la parangheliile estivale. Acum noo! Voi, dragi constănțeni, v-ați obișnuit. Cum ziceau conaționalii lui Ovidius? Ce vrea poporul, dacă nu doar pâine și circ? Hai mă, că sunt tare, auzi la mine, cum știu de Ovidius! Eu vă dau circ din greu, despre partea cu pâinea...vă descurcați. Ia, fiți antenă în continuare! Uitați-vă la graficul ăsta:
Da, ce-i drept e loc de mai bine, e mișto în schimb fundalul. Mamăă, ce mișto amintiri!! Ce bairam am tras cu braziliencele! Toate, toatea astea le-am făcut pentru voi, constănțeni! Băă, care-ați facut graficul ăsta că se oftică urangutanul? Pardon! Nicușor voiam să zic. Nu puteați bă să nu puneți fotografia cu buhaiul rupt de beat! Scuze din nou! Nicușor am zis, nu?! Da ce am d-le de tot îl strig pe nume pe gibon! Uite vezi cum nu mă pot opri. Hai, gata c-am început să bat câmpii!
   Închei, constănțeni,  prin a vă ura „toate cele bune!” că mie doar lucruri bune mi s-au întâmplat de când sunt primar al Mamaiei. Pardon!  Al Constanței voiam să zic, cred?
P.S.: Când vin acasă. Scuze! Când vin la Constanța vom vedea ce facem cu asfaltarea și alte cele câte or mai fi.
   Vă pup din Madagascar, al vostru primar pentru totdeauna,
Radu cel Mare
Scuze, Mazăre!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu