Social Icons

joi, 10 aprilie 2014

Sfârșitul culturii organizaționale de stânga

Clanurile de stânga
   Ce se naște din pisică, mănâncă whiskas, pentru că e gata ambalat și nu trebuie să fugi după el. Ce vine în ambalajul puterii, altceva decât bani, pile și puterea de a-ți aranja cireada adiacentă? De la butoanele centrale, de județ sau chiar de comună, lucrurile sunt simple. Vrei ceva, apeși butonul dorit, și gata, se rezolvă. Cât de complicat poate să fie?
  Treburile se complică însă când printre butoane își bagă coada procurorii DNA. Ei sunt, după zisele prostatei vorbitoare, a lui King Julien de Madagascar și a soțului Dacianei, deci, ei sunt butoanele comandate politic de Băsescu. Păi, da, dacă nu-i așa, de ce nu e săltat Videanu, Pinalti sau alți PDL-iști? De ce numai la PSD? Cu alte cuvine, e drept că noi furăm, dar de ce numai pe noi ne prinde? Deci, DNA-ul e comandat politic de ... Băsescu.
   În cultura de partid de stânga, creată sub orânduirile lui Iliescu, tot ce mișcă economic sau pe sistem de pile și funcții trebuie să se împartă cu unsul centrului. În acest tip de cultură, e de neconceput discriminarea în materie de bulău. Sânge pentru sânge și, altfel, nu se poate. Gata, am plătit tribut cu Năstase, destul! Acum e rândul vostru! Pe cine sacrificați? Din partea cealaltă vin ca răspuns alte dosare, ale tuturor șefilor de feudă. La așa răspuns, Nicușor&Co îngână ceva de pact de coabitare, desființarea DNA și comandă politică. Tradus asta ar însemna: „Eu știu că m-ai prins pe mine. Dar de ce doar pe mine și nu și pe ceialți? Și cum dracu`, că parcă aveam un pact de coabitare?”
   În toată afacerea, apărătorii celor mulți și nevoiași în lupta cu prosperitatea, stânga noastră originală, se face că nu înțelege de unde bate ploaia, și aceasta nu bate sigur de la Cotroceni. Dacă a bătut  cândva, acum sigur nu bate, când matrozul e pe ducă. Ploaia are în spate un ciclon mai puternic și se alimentează de peste ocean. Cristoiu avea dreptate când zicea că spatele procurorilor e mai solid decât dealul Cotrocenilor. Ponta turuie despre dosarele DNA făcute la comanda lui Băsescu, deși știe bine cine e în spate, dar speră ca asta să ducă la o mobilizare a electoratului în decembrie. E naiv, ca să nu zic prostuț. Până în iarnă, PSD-ul va fi reformat de dosare, iar cei rămași vor fi paralizați de frică și asta pentru că unchiul Sam nu-și permite să piardă controlul în spațiul românesc, mai ales acum când Putin face pe zmeul și Turcia lui Erdogan e nervoasă pentru încercarea de debarcare de anul trecut.
   Fără niciun merit al nostru sau al clasei politice, brusc am devenit importanți, iar pentru a fi cap de pod pentru interesele SUA trebuie să ne spălăm pe mâini și să ne tăiem unghiile. Mânuțele la spate ale României, când trece doamna directoare venită în inspecție, se lasă cu brățări pentru unii și asta-i bine pentru restul. În sfârșit primim și noi ceva de la americani, în afară de facturi pentru Bechtel, și e ceva ce pe termen lung, ce ne va folosi mai mult decât o autostradă neterminată. E un drum al oaselor unui tip de politică, un drum cu foloase de tras pe termen lung, inclusiv pentru PSD, deși n-o știe încă, iar Mazăre și restul reprezintă prețul pe care-l plătim cu drag.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu