Social Icons

luni, 6 iunie 2016

Lolek și Bolek au dat cu oiștea-n gardul Cișmigiului

Dezastru pentru PNL la alegerile din București
   Alegerile de ieri ne arată cum se poate topi partidul Brătienilor sub soarele călăuzitor al leadershipului de mucava. 

   Lolek și Bolek au facut un blat cu PSD-ul la capitală, ținând-ul pe Predoiu pe post de candidat, deși știa că n-are șanse să câștige. Cele 11 procente ale lui Predoiu l-ar fi ajutat pe Nicușor Dan să câștige, dacă s-ar fi retras în ultimul moment. Bucureștenii au dat un cartonaș roșu, direct, fără avertisment, iar Vasilică și Alinuța se fac că nu înțeleg.

   Marile probleme ale Penibilului Național Liberal abia urmează. Blatul cu PSD-ul la capitală și la unele primării din țară, între care și Cluj-Napoca, și transformarea Uniunii Salvați Bucureștiul în Uniunea Salvați România, sau în ceva asemănător, de vreme ce marca USR e luată de Uniunea Studenților din România, vor duce partidul spre 10 procente. 

   Vasilică și Alinuța ar trebui să se reprofileze, dar, cum în România nimic nu se pierde în materie de politică, vor rămâne țintuiți pe funcții până când se va prinde și partidul că-i groasă rău. 

   Deocamdată, partidul rumegă rezultatul alegerilor care, la nivel național, nu e dezastros, ba chiar decent (peste 34%), iar Iohannis plănuiește o nouă vacanță. Poate prin toamnă să se ia ceva măsuri, asta, doar dacă membri vor înțelege gravitatea situației și Iohannis se va întoarce din vacanțe.

   Scăparea celor doi pare să fie scorul de la nivel național, care nu e atât de prost precum cel înregistrat în capitală. Doar că, odată transformat USB-ul într-un eventual USR, și la nivel național o parte din electoratul PNL-ului va migra spre partidul lui Nicușor Dan, întocmai ca la capitală.

   Aseară, la discursul de învins a lui Predoiu, Alinuța și Vasilică s-au făcut nevăzuți, deși ei l-au împins de la spate pe Predoiu să candideze. Blatul cu PSD-ul de la București, prin care l-au ținut pe Predoiu până la final, subminându-i șansele lui Nicușor Dan, și-a primit răsplata la Cluj, unde Boc n-a avut contracandidat. 

   În toamnă, la parlamentare, blatul cu PSD-ul poate fi reeditat, prin evitarea luptei din circumscripții. Ăsta e tipul de politică ce va duce partidul în jos. Dacă Nicușor nu vrea compromisuri, Vasilică le caută cu lupa, iar Alinuța nici nu le caută, nici nu le vrea, ea e doar Alinuța - fata care vorbește mult și nu zice nimic.

   După alegerile de ieri, se poate trage concluzia că românului nu-i prea pasă că ești hoț, dacă ai dat impresia că ai și muncit. Și mai grav e că primari cu probleme penale au fost aleși în orașe mari precum Craiova, Brașov, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea. 

    Putem spune că flexibilitatea morală vis-a-vis de corupție a electoratului s-a accentuat. Nu știu cât a contribuit scandalul Hexi Pharma la accentuarea acestei fexibilități, dar e clar că electoratul nu mai ia de bune toate acuzele DNA-ului.

    Dacă tragem linie, putem spune că alegerile de ieri au fost câștigate de un partid condus de un penal. În capitală, primarul general a fost ales cu doar 14% din totalul populației cu drept de vot. PNL-ul s-a ales cu un competitor ce nu vrea să facă blat precum PSD-ul. Partidul lui Nicușor Dan, indiferent cum se va numi, va deveni căpcăunul PNL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu