Social Icons

luni, 23 mai 2016

De ce moartea patronului Hexi Pharma pare o înscenare

Teorii ale conspirației în cazul morții lui Dan Condrea
   Ok, să zicem că eu sunt Dan Condrea. Ani de zile am vândut produse diluate la spitale, conștient fiind că niște oameni au murit din cauza ineficienței produselor ce le vindeam. Sunt un sociopat, nu am nicio remușcare, de vreme ce am continuat să vând dezinfectanți diluați ani de zile, omorând oameni pentru a face profit. E puțin probabil ca, odată descoperit genocidul, să mă cuprindă brusc remușcările. 

   Ancheta in rem pornită de autorități arată că sunt protejat. Nimeni nu vrea ca eu să vorbesc, pentru că odată ce dau declarații, ele rămân scrise, putând fi anchetate ulterior de vreun urmaș al Codruței care chiar vrea să ancheteze un genocid făcut cu bună știință. Dacă tărășenia a fost descoperită și nimeni nu vrea s-o ancheteze pentru că se ajunge la Statul de Drepți, atunci devine o necesitate dispariția mea din peisaj. 

   Cum pot să dispar din peisaj?

1. Pot să mă sinucid, cuprins de remușcări sau de supărare că nu mai pot vinde moarte.

2. Pot să fiu „sinucis”, pentru ca să nu se afle cât de adâncă e vizuina iepurelui și cum SRI, DNA și celelalte parchete patronează și protejează un sistem de firme ce împarte moarte, zi de zi, în spitalele din România.

3. Pot să mă fac dispărut cu ajutorul sistemului, pentru că oricât de dispensabil aș fi, tot am pus ceva dovezi deoparte, cât să dau dureri de cap post-mortem sistemului care m-a propulsat.

   Varianta 1 cade, pentru că un sociopat precum Condrea nu poate avea remușcări. Omul a ucis cu bună știință oameni ani de-a rândul, de ce l-ar apuca mustrările acum când a fost descoperit?

   Varianta 2 e mult mai plauzibilă decât prima variantă. E clar că tot Statul de Drepți, în frunte cu dna Codruța Kovesi, nu a vrut să se aplece asupra cazului, pentru că se știa cine sunt păpușarii. Sistemul de sănătate din România e condus și muls de bani de firme protejate. Pe lângă dezinfectanți, e mai mult ca sigur că și o parte din medicamentele din spitale sunt falsificate. Acum două săptămâni a apărut o discuție pe această temă, dar a fost stinsă rapid prin intervenția unor directori de spitale, aflați probabil în cârdășie, și a Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România. Nimeni n-a acuzat producătorii români, dar ei s-au simțit datori să iasă la declarații. Era vorba despre medicamentele generice cumpăprate de spitale care, puteau fi importate, la fel ca și dezinfectanții. 
   Scandalul citostaticelor falsificate vândute de farmaciile Elena de acum un an ne-a arătat că sistemul e corupt până în măduva oaselor, iar băieții nu se dau în lături de la nimic atunci când e vorba de făcut bani.
   Dacă sistemul ce l-a susținut pe Condrea voia să scape de el, putea s-o facă mai elegant și mai demult, fără să ridice atâtea suspiciuni, dar n-a vrut, probabil, Condrea avea ceva documente la sertar ce ar fi dat de gol adevărații patroni ai Hexi Pharma.

   Varianta 3 devine probabilă pe măsură ce apar detalii din anchetă. O soție, de care era divorțat Condrea din 2009, apare brusc la fața accidentului și-l identifică în doi timpi și trei mișcări după haine. Nu știu dacă soția ținea evidența garderopei din 2009, dar identificarea pe repede înainte, între fiarele contorsionate e destul cât să dea apă la moară pentru adepții teoriei conspirației. Mai târziu am aflat că soția actuală era cea care l-a identificat pe Condrea. Deci, implicarea fostei soții în identificare cadavrului cade. Ce e mai ciudat e faptul că băiatul a fost lăsat liber și nesupravegheat de nimeni mai bine de o lună, exact ca în cazul Haisam, înaintea fugii sale din țară. Dacă mai punem și faptul că identificarea cadavrului s-a făcut după haine și acte și că locul a fost curățit de poliție rapid, toate acestea ne duc la posibilitatea scoaterii din peisaj a pesonajului, nu prin sinucidere, ci prin oferirea unui concediu prelungit prin insule exotice.

   Testul ADN care se va face e important, dar și mai important e cu ce va fi comparat ADN-ul celui decedat. Dacă ADN-ul se va face prin comparație cu cel al rudelor e ok, dar dacă se va face cu probe recoltate din casa lui Condrea, atunci e un alt indiciu că băiatul e prin Caraibe.

   Tragem linie și vedem că, din cele trei variante, cea mai puțin probabilă e cea a sinuciderii reale. Personajul punea viața lui deasupra tuturor, altfel nu s-ar fi apucat de făcut bani din moartea altora. Celelalte două variante sunt îmbrățișate de majoritatea opiniei publice. Indiferent care ar fi varianta reală, sinucidere asistată sau înscenată, vedem că toată discuția despre corupție și lupta împotriva ei e o vrăjeală de doi lei. Tot ce poartă denumirea de luptă împotriva corupției e de fapt o preluare ostilă a afacerilor deținute de zona politicului de către cei din zona serviciilor. Când se pune problema anchetării afacerilor din zona serviciilor, sistemul spune pas. Concluzia e că tabăra serviciilor e cea ce conduce bătălia împotriva corupției, iar corupția identificată de ei e doar în zona politicului, ei fiind imaculați.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu