Social Icons

vineri, 19 februarie 2016

La pomul lăudat să nu mergi cu Like-ul

La pomul lăudat să nu mergi cu Like-ul
   Eu nu l-am votat pe Iohannis pentru că e strălucitor în politică. L-am votat ca să-i dau una peste bot lui Ponta. Tot una peste bot am vrut să-i dau lui Băsescu în 2009 și 2012, când i-am votat pe Geoană?! și, apoi, pe USL. Dacă aș fi mers la vot în 2004, l-ași fi votat pe Băsescu, ca să-i dau una peste bot lui Năstase.
   Sunt încadrat de către sociologi în „ăla cu votu` negativ”. Eu mă încadrez în segmentul „ăla care vrea să le-o dea peste bot la toți și sfârșește, de fiecare dată, cu nasul spart”. Deja visez să i-o dau peste bot lui Iohannis. Nu-i dau dislike, pentru că nu i-am dat like în primul rând. Am preferat să-i dau like lui Boo, unui atelier de mobilier cu sertărașe sau ceva de genul, că nu mai țin minte, la nu știu ce bar, din nu știu ce oraș, pe care nu-l voi frecventa niciodată. De fapt, dau like-uri așa aiurea în tramvai, mai puțin la politicieni. Sociologii m-ar încadra în categoria de sociopat de like-uri. Eu mă încadrez în categoria like-urilor fără număr, până mă supăr și mai curăț lista.
   De când Iohannis s-a cuplat cu dușmanul, toți cei ce i-au dat like sau l-au votat se simt trădați. Vezi, de asta e bun votul negativ. Nu-ți pui speranțe în nimeni, și după ce l-ai votat pe unu`, aștepți resemnat prima ocazie să te facă să vrei să-i dai una peste bot la viitorul vot. Ciclul tău electoral se încheie la patru sau cinci ani, dacă vorbim de prezidențiale, iar în timpul mandatelor ești Zen, așteptând greșeala votatului. Unii ar zice că nu ai nicio orientare. De parcă ei ar avea. La noi, dreapta urăște Biserica, iar stânga o îmbrățișează?! Stânga e reprezentată de miliardari, iar dreapta urăște miliardarii?! Și dreapta și stânga vor un stat condus de un tătuc. La noi, partidul de stânga ia măsuri de dreapta. Văzând acest talmeș-balmeș al orientărilor, realizezi că e mai înțelept să fii votul negativ.
   Iohannis nu e de vină că a luat apărarea antenelor. Vinovați sunt cei ce se așteaptă de la politicieni să facă altceva decât politică. Dacă politica e arta compromisului, iar a linge unde ai scuipat e un compromis, atunci politicianul e un artist în a linge unde a scuipat. Nu știu dacă există un plan ascuns în a-l elibera pe Voiculescu sau dacă Iohannis vrea să vireze de pe autostrada cu like-uri pe ulița unde like-ul nu te ajută prea mult la prășit, dar toată această tevatură mi se pare o perdea de fum, un număr de iluzionism.
   Concentrați pe scandalul cu like-uri, pierdem din vedere fundalul, iar pe fundal se derulează filmul copiilor infectați cu E.coli și nu cu insecticide, cum testează unii idioți, se mai derulează filmul „N-am autostrăzi și niciun plan să le fac”, iar filmul „Scriitori descătușați” e aproape să intre în cursa pentru Oscaruri, ca să nu mai zic de filmul „În genunchi la Cameron”, care deja a luat premiul Bafta - „Șutul în fund, dacă se poate, doar emigranților din România” și câte, și câte filme, îndeajuns să te facă să-l aștepți pe cel votat la cotitură „să-i rupi rotula de jos”, vorba lui Vanghelie.
   La noapte voi dormi liniștit că nu i-am dat dislike lui Iohannis și nici n-am gând să-i dau like la îndemnul lui Badea. La votul din primăvară și la cel din toamnă însă voi vrea să dau cuiva peste bot. Așa dau eu dislike.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu