Social Icons

vineri, 4 septembrie 2015

Dacă valul de imigranți e o nouă rundă de negocieri Atena - Berlin?

E valul de imigranți o pisică  arătată Berlinului de către Atena?
   Tsipras își dă demisia pentru a candida din nou, nu înainte de a aduce pe continent din insulele grecești apropiate de Turcia câteva feriboturi cu imigranți. Ce face Grecia cu imigranții ilegali (le spun imigranți ilegali deoarece n-au primit statut de refugiat în nicio țară prin care au trecut) în calitate de țară membră a spațiului Schengen?
Le desenează traseul cel mai scurt către Poarta Brandemburgului și-i escortează până la granița cu FYROM (The Former Yugoslav Republic of Macedonia - Grecia fiind cauza pentru care denumirea Macedoniei e așa de lungă, neacceptând, în cadrul organismelor internaționale, ca țara vecină să poarte numele Macedonia). 
   Ce fac foștii iugoslavi macedoneni în calitatea lor de cetățeni ai unei țări nemembră UE și nemembră a spațiului Schengen? Rămân cu gura căscată când văd că îi invadează o masă de imigranți ilegali care vin dintr-o țară UE și Schengen. Nu se mai chinuie să deseneze nicio hartă, ci le arată direcția Berlin, că țara e mică, iar granița se vede de oriunde. Ce fac sârbii când se trezesc cu imigranții? Le arată gardul lui Orban și le urează noroc la cursa de câteva mii de kilometri și un gard. Ce fac cei de după gard? Stop! Aici e UE, aici e Schengen! Nu sunt foarte eficienți, dar măcar îi opresc din drum pe o parte din ei și îi întrebă de unele, de altele, cum ar fi: de unde ești?, unde mergi?, ce acte ai?, de ce ai venit?, mimând măcar o minimă formalitate de control. Ce face Germania în această ecuație? Scoate afară taraba cu imigranți ilegali, încă nesosiți, și-i împarte. Ia și tu, ia și tu, cât să ajungă la toți.
   Darnică ca întotdeauna când vine vorba de împărțit responsabilități și reproșuri, dna Angela nu pomenește nimic de robinetul principal cu imgranți din Balcani - Grecia? Alo, Berlinul, mai mișună vreun neuron pe-acolo sau a încetat de tot activitatea? Acilea în vale de noi, după bulgari, stă Ghiorgos - mare baci de imigranți. Ai de gând să-l întrebi ceva de sănătate sau te interesează doar următoarea tranșă? E oare Tsipras nebun sau doar le arată fundurilor simandicoase de dincolo de Viena că, dacă vrea, UE devine un rahat cu moț, peste care vor domni o Merkel, un Juncker și Ahmed - președintele confederațiilor de imigranți din Fosta Uniune Europeană. Cred că vom asista de-acum încolo la câte un exod de imigranți prin Balcani de fiecare dată când Germania se va mai burzului la Grecia. Tsipras are o nouă armă, și de data asta chiar sperie Berlinul, iar Berlinul realizează acest lucru. Problema e că noi, restul cei din non-Schengen, trebuie să preluăm din imigranții care au intrat prin fontiera Schengen din spirit de solidaritate cu buzunarul nemțesc. 
   Crede cineva că grecii n-ar fi putut să-i oprească, să-i întârzâie pe imigranți, la fel caum fac ungurii, mai ales că imigranții erau pe insule și nu pe continent, iar Grecia are armată, flotă, și logistică în astfel de situații? Puteau, dar n-au vrut, cum n-au vrut nici turcii să-i mai țină. Tsipras are alegeri și scapă de o belea cu votanții deschizând granițele, iar, în plus, îi arată Europei cam cât de mult contează Atena pentru prosperitatea și liniștea Europei. Dacă Grecia iese din Schengen, atunci granițele se vor deschide permanent și pe timp nelimitat. Deci, interesul UE e ca Grecia să fie în Schengen, iar Turcia să stopeze ceva din valul de imigranți. Și turcii și grecii le spun idioților de la Bruxelles de vreun an și ceva că treaba e nasoală rău și că trebuie ajutați cu bani și nu cu încurajări. Ce-au făcut EBE-le și Dacianele trimise pe la Bruxelles? S-au scobit în nas de plictiseală, au făcut două-trei biluțe de muci, după care au dat o fugă la magazinul de Vuittoane, că erau reduceri.
   Toată lumea se uită la săracii imigranți, vorbește de împărțeli, dar nimeni nu-și pune problema șvaițerului numit Schengen, ba, mai mult, aud cum niște cretinei susțin că acuma e „șansa” noastră să intrăm. Imigranții sunt sărmani și trebuie ajutați, după puterile fiecăruia, dar în limitele cât să nu periclitezi soarta propriei populații. Dacă afară e frig, și ți-e frig că ai ușa casei deschisă, primul lucru pe care trebuie să-l faci e să închizi ușa, nu să chemi vecinii să înghețe cu tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu