Social Icons

vineri, 5 septembrie 2014

Un summit ca o șezătoare de babe bârfitoare

În geopolitică, rușii joacă șah, iar americanii McDonald`s
   La summitul NATO s-au adunat „n” șefi de stat, „n” miniștri de externe și tot „n” de-ai apărării și peste 2000 de ziariști. Oaau! Câtă frunză, câtă iarbă, ai zice. Tot ca niște frunze și iarbă au stat de la debarcarea crizei lideroii NATO și ... și nimic. Absolut nimic n-au făcut ca să prevină situația de față.
   Ziceam că rușii joacă șah, iar americanii McDonald`s. Din 2008, după debarcarea lui Bush cel cu măciuca mare și creierul mic, a venit Obama cel cu discurs pentru hipsteri și nimic altceva. D-l Obama, atât de admirat de unii, a reușit ce n-a fost în stare Bush, adică să slăbească SUA și pe plan extern, după ce economia îi fusese afectată grav în 2008. Pe plan intern, pariul cu sănătatea a fost pierdut. Mânat de elanul unor idioți de a-l premia pentru meritele lui pește` cu un Nobel pentru pace, monsieur Obama și-a luat trupeții din Irak, a stat pe tușă aplaudând debarcarea dictatorilor din Orientul Mijlociu și i-au luat foc palmele când cei de la Kiev voiau democrație originală aplicată de oligarhi naționaliști. Ba, mai mult, acest pianist al politicii de salon ce prinde la domnișoare pudibonde  a reușit să-și strice relațiile și cu Turcia, tot pe considerente de democratizarea islamului.
   În tot acest timp, Europa era la cheremul lui Frau Merkel, un fel de Helmut Kohl cu fustă și apucături de pact Ribbentrop - Molotov. Politica externă n-a interesat-o prea mult pe madamme Angela, a interesat-o în schimb să-i pună la colț pe coji de nucă pe toți acei ce s-au împrumutat din greu ca să cumpere merțanuri și autostrăzi nemțești înainte de criză. În timpul crizei, cu talent și obraz gros, a devenit cel ce centrează, dă cu capul și arbitrează și de restul n-o interesează, că doar asta și-a dorit. Tot atunci, ca să pară democratică, l-a lăsat pe piticul de la Elysee să-și arate mușchii prin fostele colonii din nordul Africii.
   David Cameron e poză explicativă în dicționar în dreptul cuvintelor ipocrit și demagog. Marea Britanie e o curvă cu două fețe, nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe lângă drum, dar care vrea să fie ascultată, crezută și luată în serios. În timpul în care tabloidele din Albion le explicau britanicilor cât de păduchioși suntem noi și bulgarii și cât de nașpa e UE - aici aveau dreptate, sub fusta reginei se năștea o întreagă armată de fundamentaliști de care M6 și James Bond habar n-aveau. Acum, David e pornit pe Rusia. Nu știu cât o să-l țină, probabil cât va ține subiectul prima pagină a tabloidelor, pentru că, de la venirea acestui idioțel, politica UK urmează linia tabloidelor. 
   Ceea ce uimește cel mai mult e lipsa viziunii asupra evoluțiilor geopolitice. CIA-ul  a fost prins din nou cu pantalonii în vine. Administrația actuală e incapabilă să înțeleagă ce se petrece dincolo de curtea McDonald`s-ului. Habar n-a avut de evoluțiile din Orientul Mijlociu, habar n-a avut de intențiile Moscovei și nu m-ar mira să ignore și rahatul din curtea aliaților sau, mai bine spus, a așa-zișilor aliați, Ungaria fiind unul dintre ei.
   Pentru ca aceast ghiveci să fie mai penibil, trebuie ca Rasmussen să fie păstrat în funcție. Acest personaj seamănă din ce în ce mai mult cu ministrul informațiilor din Irakul lui Saddam - Mohammad Said al-Sahaf, poreclit Ali cel comic. Atunci când nu se încruntă la Putin și nu-l amenință cu o scrisoare de protest, Rasmussen face pe agentul de vânzări pentru second-handurile industriei militare americane. Deci, români, bulgari, letoni, estoni și lituanieni și alții ca voi,  la fel de rupți în fund, ce faceți voi când Ivan vine cu kalașnikovul pe post de balalaikă să vă colinde? 1) Vă uitați la Obama cum își face unghiile? 2) Vă uitați la Merkel cum dansează Kazacioc pârțâind a gaz rusesc? 3) Sau vă cumpărați F16-uri fabricate la criza rachetelor din Cuba și le folosiți pe post de kamikaze, voit sau nu, direct în capul lui Ivan? Din toate aceste opțiuni, vom alege ca Ion să devină un Keisuke, un fel de erou de sacrificiu cu juma`de secol mai tânăr, și ne vom așeza respectuos pe coji de nuci în fața lui Merkel, c-am depășit deficitul pe umătoarele două - trei decenii.
   Finalul summitului va consta într-o declarație scrisă și semnată de cei „n” șefi de stat, „n” miniștri și relatată de cei „n” ziariști, iar, mai apoi, va fi transmisă piticului de la Kremlin spre a fi folosită pe post de hârtie igienică. Putin știe de la FSB că ursul trece și câinii nu pot decât latre și atâta timp cât nimeni n-are chef de un război nuclear, și n-are: ciocul mic! c-acum el e la mutare și tocmai a dat șah.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu