Social Icons

luni, 22 septembrie 2014

Toamna deconspiraților

Toamna deconspiraților
   Mă deconstip, scuze, deconspir! Nu mai suport! Sunt juma` locotenent-colonel, juma`ziarist și zece la sută duhovnic, că vorba americanului motivat -You must give 110%! În timpul liber, mai sunt ceva procente de limbă aspră, sau moale, după cum o cer interesele.

   Răspunsul aceluiași american, cu mai puțină motivație și oarece aplecare spre procesul cognitiv, ar fi: Who the f...k cares? Înainte de a fi Rambo corcit cu 007 și părintele Cleopa la spovedanii, ești, „bunăoară”, ... un fripturist?! Nu interesează pe nimeni dacă ești acoperit, sau nu, dacă joci un rol de-a deconspirarea la comandă, la șantaj, sau la o mână de ajutor dată reprezentantului de la Anvers, sau dacă te-ai dilit de-a binelea. Nimic din toate acestea nu par a opri pe cineva în loc să te privească. Ești exhibiționistul ce nu impresionează cu dotările etalate, iar reacția celor ce trec pe lângă tine e de a acoperii ochii copiilor și de a grăbi pasul. Nu dispera, că nu ești singurul exhibiționist! De partea cealaltă a a străzii îți face cu mâna rivalul la marcat banul - Gâdea. Mai încolo se înșiruie Badea, Banciu și alți prozeliți ai politrucilor cu buzunarele ambalate la maxim.
   Mă deconstip, fără scuze, sunt un sfert de candidat, un sfert de plictiseală, alt sfert de discurs într-atât de rar, încât uit începutul frazei, și, la final, mai sunt ... un neamț întreg. În total sunt 150% urmaș al Brătienilor și candidat la președinție. Alături, am o clonă a mea, la fel de anostă, dacă vreți, variantă mea mioritică-Vasile Bleaga. Împreună, dăm comunicate, câte unul pe săptămână, ca să nu obosim neuronii, și ... oferim „un altfel de a face politică”. Da, cam atât, mai multe în ... următorul comunicat.
   Dreapta românească a dat-o cotită grav la alegerea candidatului cu discurs așezat și pregătit tot timpul pentru un pui de somn, indiferent că-i a lui, sau al audienței. E și asta o strategie, să adormi babele  ca să nu-l mai voteze pe Iliescu, pardon Ponta. Lângă el, dulăul, e un leneș din pădurea amazoniană. Pesemne, căscatul a somn se ia. Baftă multă la numărat procente, că voturile sunt prea multe și, nu de alta, dar v-ar lua ani de zile să le numărați, la metabolismul manifestat!
   Mă deconspir, sunt o notă de subsol în biografia lui Năstase, preluată fără sursă și folosită în mod repetat, cât să faci de o lucrare de doctorat. Sunt 5 procente, scădere a CAS, sunt 15 procente, scădere la TVA la pâine, sunt 0,2%, scădere economică. Până acum sunt numai scădere, pe plus sunt cei ce mă susțin: Voiculescu + 5 ani cu executare, Năstase + patru ani, Duicu + un arest preventiv, Nicușor + un exil, un arest?. Sunt un om cu plusuri și minusuri ce dau la final un Zero barat.
   Je triple ta solde! - Asta era promisiunea uzurpatorului lui Cezar în comedia Asterix et Obelix. Pe unde-l duc pașii în campanie, pe acolo se varsă sacul cu blagoslovenii. Ai de dat bani la stat? Nu mai ai, te-a iertat Domnul. Ai centrală pe gaze și te ustură la buzunar? Gata, s-a rezolvat, o să te usture peste doi ani. Ai o pramatie fără bac? Nu-i nimic, facem bac săptămânal, până-l ia și idioțelul tău. Ai pensie de doi lei? Îți mai dă Ponta un ban. Poate e puțin, dar îți dă, nu îți ia. Tot acest pomenegement zilnic va fi decontat anul viitor. Doar că, anul viitor nu sunt alegeri și o parte din alegătorii săi, fie vor deceda până la viitoarele alegeri din cauze naturale, fie vor fi loviți de un nou val de pomeni îndeajuns să-i amețească la pus ștampila.
   Mă deconspir, sunt prea cinstită. Mă jur pe geanta mea Hermes și pe dulapul cu Jimmy Choo, că voi face din toate babele, vampe pe Louboutin și din știrbii din cârciumi, Traiani Băsești, scuze, bețivi cu ștaif!
   Șansele în cursa pentru Cotroceni ale Elenei sunt reale precum abstinența lui Traian Băsescu. 42% este procentul obținut de acesta la alegerile parlamentare din 2012, deci locul doi, într-un colegiu ales pe sprânceană de Pinalti. Când vii pe locul doi într-o cursă pe care se presupune că alergi singură, pe ce loc vei ieși într-una cu mai mulți? Poți tuna o casnică să arate ca o vampă, în schimb, după ce ai făcut pe vampa atâția ani, să te înfățișezi ca o tanti croșetând e tot atât de credibil precum o pensionară din Balta Albă ce trage la greu pe nas liniuțe cumpărate din pensia rămasă după plata la asociație, cablu și curent.
   La final, mă deconspir și eu, ca fiind unul ce nu prea mai înțelege nimic din ce se întâmplă și, totuși, ținut în loc de o curiozitate morbidă, martor la un joc de măști, ce cad sau se pun succesiv pe fața unor cadavre, cu o viteză amețitoare și un tupeu dezarmant.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu