Social Icons

miercuri, 25 februarie 2015

Te iubesc, Lenuțo, dar să nu mă spui!

Ultimul care rămâne la masă, plătește consumația.
   Când va înțelege Elena Udrea că Băsescu îi stă alături, nu pentru că o susține, ci pentru a fi sigur că nu spune ceva? Ce să spună? Să ne spună, poate, altceva decât SF-urile pe care le tot înșiră: Coldea, serviciu alternativ de informații pentru președinte, conspirații ale binomului DNA - SRI și alte bla-bla-uri bune de Zeitgeist.
   Admiratorii lui Udrea țin să ne amintească, de fiecare dată, că Elena Udrea e o femeie inteligentă, asta deși, în afară de un tupeu exacerbat și câteva remarci vecine cu bârfa de mahala, această, să-i zicem, încă, doamnă, nu a produs dovada vreunei istețimi ieșite din comun. Nici acum nu face excepție. Întocmai ca în cazul „președintelui Norvegiei”, ea nu se prinde că mai toți din jurul său o toarnă la foc continuu, iar Băsescu nu are pentru ea decât cuvinte de îmbărbătare. Băsescu și-a negociat statutul, rămâne doar să o convingă pe Udrea să nu facă asta, altfel, n-ar mai avea ce negocia el.
   La beci nu e apă caldă nonstop, toaleta e turcească, nu sunt foehn-uri, iar nevinovatele, ce acceptau să-l acopere în contabilitate pe Adrian Sârbu, ocupă spațiul degeaba. Scuzați-ne dna Udrea, chiar nu vă merităm! Totuși, circa 35% din locuințele din România, în cea mai mare parte de la sate, nu au nici măcar toaletă turcească, ci de scânduri în fundul curții. Satele fără canalizare au, în schimb, parcuri și telegondole, urmare a unor programe de investiții „inteligente”. Ghici, ghicitoarea mea! Cine a condus aceste programe de investiții?
   Deci, cu o toaletă nu vă putem ajuta, dar nu doriți, cumva, un parc vis-a-vis de arest sau o telegondolă în curtea interioară? Nici cu foehn-ul nu avem cum să vă ajutăm, dar, poate, faceți o licitație cu încredințare directă pe arest pentru servicii de feohn furnizate de deținutele mai amărâte? Plătiți două-trei  amărâte să vă sufle în cap. Cu vântul prin plete și capul aerisit poate înțelegeți că angajatele lui Sârbu chiar au încălcat legea când i-au acoperit contabil „buchețelele de panseluțe”. Cu apa caldă nonstop o să fie mai greu, dar vă putem oferi o geantă Hermes să vă încălzească sufletul, mai ales că nu e luată de la reduceri.
   De la înălțimea tocurilor de douăzeci e nasol să cazi la nivelul șlapilor de celulă, dar nu vă plângem de milă. Suntem siguri că deja sunteți recunoscută ca șefă, iar cei ce vă lingeau mâna în parlament, o vor face și de-acum încolo, de vreme ce, o bună parte din ei sunt deja acolo sau în drum spre. Sunteți un Pinalti ce nu vrea să toarne, iar când veți dori să turnați, nu veți mai avea pe cine, întocmai ca bourul de sub Pietricica. De aceea, mărinimos cum sunt, vă dau o serie de sfaturi:
1. Bateți fierul cât e cald, sau, dacă nu, veți continua să faceți duș doar atunci, când e apă caldă.
2. Omerta la români ține până la primul sifon, după aceea, oricine e o cola agitată.
3. Pe unii români îi interesează mai mult burta decât igiena, așa că, dacă vreți suportul public, plângeți mai mult după ceafă și cartofi prăjiți sau shaorma, decât după apă caldă, wc și feohn.
4. Ultimul care rămâne la masă, plătește consumația. Băsescu știe mai bine asta, are încredere și vă susține să cădeți sub masă.
  Deci, cum ar zice românul - demn urmaș a lui Traian Băsescu - să ne auzim de bine peste ... minim cinci ani! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu