Social Icons

duminică, 21 mai 2017

Olguța e pe toc de plecare?

Marche du tramvai
   Dacă remanierea are mustață și bate la ușă, atunci știm, există cineva din guvern care e pregătit să plece. Olguța. Ne-am liniștit. 

   Noi credeam că e pregătită să-și extindă atribuțiile, devenind un soi de ministru al finanțelor impozitate global, altoit cu vlăstarii muncii unitar salarizate și justiției sociale fără profitori ai indemnizației de creștere a copilului. Când colo, ce să vezi, dumneaei stă cu valiza pregătită, ca la primul semn al Demiurgului de Teleorman să spele putina.

   De la „Ciocu`mic, că acum noi suntem la putere”, până la pintenii cu tupeu pe post de tocuri, Parlamentul a găzduit multe capacități, dar parcă niciodată n-a avut parte de un spirit atât de enciclopedic. Le marche du tramvai, noua limbă inventată pentru doctorii cu vaste cunoștințe în graiul lui Voltaire, probează încă o dată legea lui Murphy (pronunția în engleza Olguței e Murphai), cea conform căreia într-o ierarhie, orice angajat tinde să fie promovat până la nivelul său de maximă incompetență. 

   În șase luni, de când este ministru, dna Olguța Vasilescu ne-a făcut creierii terci cu aparițiile la talk show-urile lui Gâdea. La fiecare apariție, lumea își ținea respirația, iar Olguța mai debita nonșalant câteva măsuri pe care le punea la cale sau de care avea cunoștință că s-ar pune la cale. A doua zi, cei din guvern care puneau ceva la cale trebuiau să dea explicații. Când se lămurea cât de cât problema, Olguța strikes back, ceea ce în traducere ar însemna Olguța strică bacul. Ciclu explicațiilor celorlalți din guvern se relua. Cu microfoanele vârâte sub mustață, Dragnea deslușea dimineața ce a vrut să zică Olguța cu o seară înainte. Trăiam împreună cu guvernul la cote maxime, alunecând pe un carusel cu viteză supersonică spre reformele propuse sau anunțate pe surse de Olguța și ascultate cu ochi umezi în premieră de Gâdea.  
  
   Nici măcar în ultima săptămână, când a apărut informația pe surse că Olguța e pe toc de plecare din guvern, ex-primărița Băniei nu s-a liniștit. Mai nou și-a extins atribuțiile către securitatea IT. Ne-a anunțat că s-a luat hotărârea să se înființeze la nivelul guvernului un departament de luptă contra atacurilor informatice. Cică IT-iștii vor fi plătiți baban, nu unitar precum restul prostimii. Dacă vor fi plătiți baban, atunci e musai ca guvernanții să fie plătiți și mai baban, altfel se strică unitarul din legea salarizării. Olguța e un perpetuum mobile în materie de inovări legislative și nu m-ar mira ca tot ea să fi dat informația despre remanierea ei. 

   Fără tăgadă, sportul preferat al dnei Vasilescu e să dea din casă. Dacă ar exista trofee la acest sport, n-ar avea loc unde să le mai pună. De va fi lovită de remaniere și se va duce înapoi în Parlament, am încurcat-o. Să te ții atunci de confesiuni în fața ochilor umezi ai lui Gâdea, seară de seară, despre parlamentari, care, așa cum bine știm, sunt mult mai mulți decât cei din guvern.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu