Social Icons

duminică, 4 septembrie 2016

În țara unde capitala se laudă a fi un plagiat al Parisului, investigarea plagiatului e redundantă

Scandalul tezelor de doctorat
   Bucureștiul era Micul Paris și orice primar în campanie la primăria capitalei ne promite că orașul va reveni la acest statut de plagiat. Nu se promit parcuri, grădinițe, parcări, nimic din toate acestea, ci un plagiat al Parisului la modul general, din care fiecare înțelege ce vrea. 


   Dacă tu crezi că Micul Paris presupune parcuri, parcări, străzi curate, atunci e treaba ta. Dacă, în schimb, crezi că presupune cartiere de magrebieni unde sharia e o realitate, atunci nu-l mai votezi pe primarul ce-ți promite Micul Paris.

   Cu plagiatul e la fel ca și cu Micul Paris. Doctorii noștri au plagiat dacă cei din comisia CNATDCU hotărăsc că Micul Titulescu e chiar mic, mult prea mic ca să le poată face un rău. 

   Dacă doctorul e Tobă, dar nu e tobă de carte, și are încă multe ancore aruncate în concretul cotidian, atunci e clar că n-a plagiat și, chiar dacă a copiat ceva de pe net, e vina netului că n-are drepturi de autor. Dacă, pe lângă net, a mai furat câteva rânduri de la coleg fără ca să citeze sursa, atunci tot e ok, pentru că e colegul lui, i-a dat voie să copieze și avea dreptul s-o facă pentru că erau colegi de doctorat, deci ca și cum ar fi colegi de bancă.

   A treia variantă e cea a doctorului aflat în ascensiune politică pe linia mariajului. Dacă soția e ditamai primărița capitalei, deci a Micului Paris, atunci nu prea contează ce a copiat Parpanghel în teza de doctorat, pentru că e clar că e autentic.

   România e țara unde serviciile secrete au o academie, o școală doctorală și o pleiadă de somități experte în ale securității statului. Din punctul ăsta de vedere, cei din Corea de Nord crapă de invidie. N-avem autostrăzi, nu mai avem fabrici și uzine, dacă stăm și ne gândim bine, n-avem după ce bea apă, avem în schimb doctori în securitate. Ei ne apără de cei ce vor să n-avem autostrăzi, de cei ce au tăiat fabricile și uzinele și le-au dat la fier vechi, de cei ce au pus la pământ sistemul de sănătate, și de toți cei ce ne vor răul. 

   Cum ne apără? Păi, imaginați-vă că vine hoțul să ia o fabrică pe un euro, s-o taie în bucăți și s-o vândă la fier vechi. Sau imaginați-vă că vine hoțul să ne facă autostrăzi, ne ia banii și nu ne mai face nicio autostradă. De fapt, nici nu trebuie să vă imaginați, acestea s-au întâmplat deja. Deci dacă vin cele două tipuri de hoți ca să ne țepuiască din nou, păi nu le dă una la rotula de jos Pandele cu teza de doctorat de nici șapte clinici specializate în medicină sportivă nu-i mai pun pe picioare. Cu trei citate preluate de pe net de Tobă, deci fără autor, sau de la colegul său de bancă, mintea hoțului ce atentează la siguranța națională e făcută muci. Nici Freud nu poate s-o mai repare. Suntem, așadar, în siguranță.

   Plagiatul e ceva ce se supune la vot într-o comisie la CNATDCU. Dacă ai copiat, dar ai o scuză bună, și încă ai ceva putere, atunci nu ai plagiat. Dar dacă ai copiat, nu mai ești pe funcție și nici șanse să revii vreodată, e clar că ești un xerox. Tot la vot se supune dacă vrem sau nu să avem Micul Paris, și de regulă vrem. Dacă achiesăm așa de ușor la ideea de capitală-plagiat, de ce ne-ar deranja atât de tare o teză cu texte preluate de pe net sau de la colegul de bancă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu