Social Icons

joi, 14 noiembrie 2019

Cum arată dezastrul bugetar al PMB după primele nouă luni anului

Cât de varză e bugetul primăriei generale după execuția la 9 luni
   Prin iunie, Firea ne avertiza că bugetul propus de ea are mai mici șanse de realizare decât trimiterea de către România a unui astronaut pe Marte până la sfârșitul anului curent.

   Da, pentru cine nu știe, aparatul condus de Gabriela Firea a propus pentru anul în curs un buget cu venituri totale estimate de 6,2 miliarde lei, asta, în condițiile în care anul trecut, toate veniturile efectiv încasate la bugetul primăriei generale au fost de 4,2 miliarde lei (accesează aici datele). Asta e la rectificarea bugetară de la jumătatea anului, pentru că, inițial, bugetul lui Firea prevedea venituri totale de 6,8 miliarde de lei. 
   Ai zice că nu-i bai, pentru că și anul trecut bugetul propus de Firea era la fel de nerealist, veniturile estimate pe toată perioada anului fiind de 5,7 miliarde de lei, iar la final de an cele efectiv încasate au fost, așa cum am precizat, de 4,2 miliarde de lei. 

   Ok, e clar că cei ce-i fac bugetul lui Firea sunt niște suprarealiști cu diplomă în finanțe, dar ceea ce e cu adevărat grav, abia acum urmează. 
   În primlele nouă luni ale a anului curent, veniturile încasate la bugetul PMB au fost de aproape 3,1 miliarde de lei, conform execuției bugetare trimestriale de pe site-ul acestei instituții (accesează aici datele). E încă mult de încasat până la 6,2 miliarde de lei estimați la finalul anului. La sfârșitul lui septembrie trebuia să fie încasări de aproape 4,6 miliare de lei. În condițiile date mai lipsesc „doar” 1,5 miliarde de lei.
   Dacă mergem în urmă cu un an și vedem cum stătea execuția bugetului PMB la 9 luni, vedem că anul acesta e dezastruos. Anul trecut, deși aveam de-a face tot cu un buget nerealist cu venituri estimate de 5,7 miliarde lei, ce s-au dovedit a fi la final de doar 4,2 miliarde, aveam totuși, după nouă luni ale anului, aproape 3,2 miliarde de lei efectiv încasați (vezi aici execuția la 9 luni din 2018). La 9 luni prevederile de încasări erau de 4,1 miliarde de lei, deci încasările efective erau mai mici cu ceva peste 900 milioane, nu cu un miliard și jumătate ca anul acesta.
   Anul ăsta, la un buget de venituri de 6,2 miliarde lei, la trei trimestre, primăria condusă de Firea a încasat doar 3,1 miliarde lei. Devine aproape clar că, până la final de an, e greu să se depășească pragul de 4 miliarde de lei, iar cel încă estimat de 6 miliarde de lei e pură ficțiune.

   Firea are în subordine niște idioței care, an de an, umflă veniturile estimate cu câteva miliarde în speranța că așa pot și cheltui mai mult. După ce se duce cu aceste bugete total SF în fața consiliului să i le voteze, și de regulă i le votează, începe cerșeala la guvern. E deja al doilea an când o auzim pe prima primăriță a României că n-are destui bani și că guvernul trebuie să facă pe dracu' în patru ca ea să se închidă cât de cât cu bugetul. Cei de la guvern, nici ei prea inteligenți se vede, nu o întreabă pe domiciliata în Voluntari de ce se duce în fața consiliului general cu bugete atât de umflate. 
   Dacă tu, anul trecut, ai avut încasări efective de 4,2 miliarde de lei, iar acum doi ani de 3,9 miliarde de lei (vezi aici execuția bugetului din 2017), ce minune finanțistă se poate întâmpla anul acesta ca încasările bugetului tău să crească cu aproape 50% față de anul trecut?

   Evident, nu se va întâmpla nicio minune, dar la anul, pentru că guvernul n-a scos din buzunar câteva miliarde ca să-i acopere decalajul între estimare și încasare, Firea are pe cine să dea vina că n-a făcut nimic, pentru că da, Firea chiar n-a făcut nimic în București de când a preluat primăria, doar s-a jucat de-a înființarea de srl-uri care să-i facă treaba pentru care a fost aleasă și să angajeze cât mai multe pile de partid și, cu chiu cu vai, a cumpărat câteva autobuze turcești la preț de nemțești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu