Social Icons

sâmbătă, 28 aprilie 2018

După trei luni de zile, Iohannis ne spune secretul lui Polichinelle

Iohannis n-o mai vrea pe Viorica
  Viorica Vasilica e nedemnă de funcția publică pe care o ocupă. Asta, da, „dezvăluire”. Cine face această dezvăluire? Tocmai cel ce a numit-o acum trei luni pe Viorica Vasilica Dăncilă.

   Acum trei luni, toată lumea știa că duduia e o tufă de Veneția în materie de orice și alte aspecte care, după cum se știe, urmează a fi citite cu coada ochiului de pe foaie. Dumneaei, „ca și prim-ministru”, tocmai numită în funcție în anul de grație 20 - 18 de către „președentele” României, nu avea altă calitate decât aceea că nu crâcnește, iar în rest ... pustiu și haine cu motive populare ucrainiene, ce se vor a fi neaoșe. Dacă vă întrebați de unde vine cuvântul președente, atunci aflați că vine de la președenție. Probabil, cei ce se ocupă cu băgarea și scoaterea din DEX a cuvintelor, deja lucrează la omologarea noii funcții inventate de Viorica.

   Ce-a făcut președentele nostru când toată lumea spunea că Viorica e o mătură scump coafată, agramată, cu zero sinapse cognitive și, prin urmare, ar fi trebuit să ceară altă nominalizare? 
   Le-a râs românilor în nas, pe principiul blestemului lui Dumnezeu din povestea deocheată a lui Creangă „PSD ai semănat, PSD să culegi!”. La nici trei luni, Iohannis culege recolta. Acum Viorica e total nepotrivită pentru funcția de marionetă a lui Dragnea. În urmă cu trei luni era perfectă. 

   Ce s-a întâmplat între timp? S-a întâmplat că, între două reprize de chinuit limba română, Viorica s-a avântat cu elan pe moșia lui Iohannis, și anume, pe domeniul excursiilor în străinătate făcute pe bani publici. Apropo, știați care e cea mai scumpă vacanță din istoria omenirii? Aia în care Iohannis l-a vizitat pe Trump. Ne-a umplut portocala de la Casa Albă buzunarele cu ciurucuri de armament de vreo patru miliarde de coco.
   La vizita lui Iohannis în Israel, acesta și-a amânat plecarea cu o zi ca să se bucure de plaja de la Tel Aviv. Viorica nu le are cu plaja, ea a preferat o partidă de spovedanie cu Patriarhul Ierusalimului. Cel mai probabil, supărarea lui Iohannis a survenit ca urmare a realizării faptului că Viorica, dacă merge în vacanțe în locul său, chiar dispune de un buget pentru cadouri oferite celor vizitați. El, când a mers la Trump, a promis că va cumpăra arme de toți banii, dar portofelul nu prea era la el. 

   Dăncilă și Dragnea sunt exact ce a vrut Iohannis să fie în ianuarie, adică o belea pentru noi toți, indiferent dacă am votat sau nu PSD-ul la ultimile alegeri. Acum, când Dăncilă nu-i răspunde la telefon și angajează România în materie de excursii externe, Iohannis vrea o demisie. El are impresia că dacă-i spune Vioricăi că e incompetentă, aceasta, de rușine, va demisiona. 

   Oare nu i-a mai spus nimeni niciodată Vioricăi pe parcursul carierei politice că e o varză? A demisionat din vreo funcție până acum? Nu, din contră, asemenea lui Găbiță Oprea, cel care a urcat în funcții, grade și parvenitism intelectual până la maximum de incompetență, se va ține de funcție până în ultimul moment. În mod sigur, nu frica de ridicol a fost forța motrice din spatele carierei politice a actualului prim-ministru. 
   Uitați-vă la Olguța cum citește în engleză și franceză, uitați-vă la emotivul de la economie, la agramatul de la educație, culmea!, uitați-vă și-n partea cealaltă, la Ludovic Orban, cel care nu vrea să ne explice unde lucrează! Toate aceste personaje n-au ajuns unde au ajuns prin bun-simț, și niciunul nu va pleca doar pentru i se arată obrazul.

   România culege acum ce-a semănat, adică PSD, iar Iohannis ne putea scuti de o parte din această recoltă, dar, comod cum e, n-a avut chef să-și strice vacanța de la finalul lui ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu