Social Icons

duminică, 29 ianuarie 2017

Dragnea pompează în TVR o sumă echivalentă cu bugetul municipiului Cluj-Napoca

Bugetul TVR
   Dezmățul pe bani publici a celor peste 2.300 de angajați ai TVR poate continua nestingherit. Dragnea, și nu Grindeanu,  e mărinimos. De la buget, anul acesta, la ordinul Întâistătătorului din PSD, 950 de milioane de lei iau calea mașinăriei de tocat bani din  Dorobanți 191. 

   Suma e mai mare decât veniturile totale la bugetul municipiului Cluj-Napoca din 2015 (832,3 milioane lei) și ceva mai mică decât veniturile pe primele 11 luni ale anului trecut (998,8 milioane lei - vezi aici veniturile la bugetele municipiilor reședință din 2015 și 2016). Care va să zică, la TVR are balta pește anul acesta, nu doar să-și plătească toate datoriile (680,7 milioane în 2015 - vezi aici topul datoriilor televiziunilor), ci să facă și unele noi. 

   Viitorul sună bine și pentru rudele celor din TVR. În prezent, dacă intri pe peluza televiziunii și strigi cât poți de tare mama, în toate geamurile disponibile se ivește o siluetă. La final de an, cu așa purcoi de bani, vei putea să strigi și pe mătușa și chiar pe cumătra, pentru că familiile TVR vor fi reîntregite și chiar extinse. 

   Ok, TVR-ul are bani să-și plătească datoriile și tot îi mai rămân vreo 270 de milioane de lei să facă ce știe să facă mai bine TVR-ul, adică emisiuni tâmpite cu „vedete” prăfuite și deschiderea de încă două-trei posturi locale, printre care, probabil, și TVR Cuca Măcăii, dar ce te faci cu celelalte televiziuni cu datorii, ale căror unică vină e că nu depind de pixul mustății divine din PSD (Partidul Solidarității cu Datornicii?). PRO TV-ul avea în 2015 datorii totale de  528 milioane de lei, Realitatea TV, de 418 milioane lei (vezi aici topul televiziunilor după datorii). Lor cine le plătește datoriile?

   Deși nu sunt un fan SRI, nu pot să nu remarc faptul că o instituție cu 10 mii de angajați sau mai mult, pentru că datele privind angajații acestei instituții nu sunt publice, și cu o activitate ce necesită o importantă alocare de resurse, are un buget de 1,7 miliarde de lei, iar o mașină de tocat bani publici precum TVR-ul, cu 2.390 angajați (conform datelor din 2015), primește 950 milioane de lei. Asta înseamnă că un angajat SRI are alocată o sumă de circa 170 de mii de lei de la stat, iar un pilos de la TVR va avea alocat anul acesta de la stat aproape 398 de mii de lei. Ce-i mai supărător e faptul că, grămada de bani prăbușită peste TVR nu vine cu nicio condiție. N-am auzit de o amplă dezbatere despre reformarea acestei instituții. Nimic, doar ia de-aici bani.

   Va fi interesant de văzut cum va evolua servilismul din TVR după asemenea pomană, pentru că nivelul acestuia, ca și datoriile, n-a fost niciodată scăzut. Vorbim de o instituție nereformată, înțesată de rude și piloși, unde totul costă de câteva ori cât e prețul pieței. Oau, câte are în comun TVR-ul cu PSD-ul! Nu-i de mirare că Dragnea are o slăbiciune pentru TVR (cine se aseamănă se adună).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu