Social Icons

duminică, 11 octombrie 2015

Germania dă Big Mac-ul american pe borșul rusesc

Germania răspunde avansurilor Rusiei
   Juncker e politrucul care, la fiecare pârț venit de la Berlin, din exces de zel, se scapă tot pe el. Cred că președinții Comisiei Europene, înainte de a fi învestiți, sunt puși pe un calapod și, dacă n-au idei proprii, și coloană vertebrală, atunci sunt perfecți pentru Înalta Poartă a Brandenburgului.
Așa a fost în cazul lui Barosso, așa e și în cazul lui Juncker. Comisia Europeană e un fel de teatru de păpuși, în care Berlinul scrie piesa, o joacă, iar restului nu-i râmâne decât să aprecieze performanța marionetelor. La final, dacă nu ne place piesa, păpușarul ne ia la bătaie, dându-ne în cap cu marioneta.
   Merkel e în criză de mai bine de o lună de zile. Întâi a dat cu mucii în fasole când a chemat un milion de imigranți, apoi și-a luat o perversă ca pe Târgu` Ocna de la unchiul Sam în cazul Volkswagen. Bănuiește că, în cazul milionului de imigranți, sfatul primit inițial a provenit tot pe filiera unchiului Sam. Deci, Berlinul și-a luat un double pounch, iar acum începe să se trezească din knockout. Nu știe că meciul s-a terminat, dar țipă că vrea revanșa. Madam Merkel e un fel de Nichita care, după ce și-a furat-o grav de la Savarina și și-a aruncat singură prosopul, vrea ca announcerul să ceară revanșa. Pentru cine nu știe cine sunt Nichita sau Savarina și despre ce vorbesc, urmăriți clipul aici.
   Cum se răzbună Berlinul pe unchiul Sam? Îi întoarce cheița lui lui Juncker și moșul începe o tiradă împotriva Americii, dublată de o reverență în fața Țarului Putin. Da Majestate, am înțeles că-n Ucraina ți-ai făcut de cap, dar te iertăm dacă promiți să nu faci și cu noi așa. Oare Putin va sta cuminte când vede în fața sa o șleahtă de neputincioși conduși de o babă, un moș și juma` de fanfaron de la Elysee? Europa lui Merkel seamănă tot mai mult cu un borș rusesc, în care unii se îneacă, iar cei ce conduc negociază soarta înecaților fără acceptul acestora. Putin ne va sorbi încet cu paiul, în timp ce baba va semna contracte pe spatele nostru.
   Ce nu înțelege Merkel e că America nu se va opri la Volkswagen pentru că industria auto germană are în dulap mai multe schelete. Semnalul a fost dat, dar Merkel n-a înțeles mare lucru, crezând că poate face față unui război economic cu SUA. Acum o săptămână, tot prin instituțiile europene, Curtea de Justiție, mai exact, a încercat să dea un răspuns în cazul stocării datelor cu caracter personal de către SUA (Safe Harbour). E un fel de mănușa de mătase cu care Germania încearcă s-o plesnească peste față pe SUA. Rezultatul e un fel de zero barat și cred că răspusul va veni cât de curând printr-o nouă dezvăluire din vreun domeniu strategic al Germaniei, cel mai probabil, tot industria auto.
   În scandalul Volkswagen doar idioții pot crede că tărășenia cu softul ce masca emisiile nu se cunoștea de la primele modele. Credeți că General Motors sau Ford nu-și permiteau un Volkswawagen pe care să-l dezmembreze și să-l studieze în amănunt? Tărășenia se știa de ani buni, dar a fost păstrată ca să capete valoare strategică. Dacă apărea după câteva luni, Volkswagen ar fi retras modelele și ar fi dat vina pe ingineri, în schimb, după ani de zile, informația poate scoate compania de pe mai multe piețe și lungul șir de procese sau amenzi o poate falimenta. Câte porcării de genul acesta ascund celelalte companii auto germane? La cum reacționează marioneta Juncker, probabil multe. Nu cred că Putin poate cumpăra toate Volkswagen-urile cu softul trucat, dar Merkel încearcă un șantaj ciudat la adresa Americii. Merkel nu înțelege că semnalul dat de scandalul Volkswagen e tocmai pentru că face o politică duplicitară față de Rusia. Cred că un nou scandal o va face să înțeleagă. Sunt curios ce va mai debita Juncker despre relația cu Rusia atunci. Probabil, e și el curios.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu