Social Icons

luni, 18 noiembrie 2013

Naș pe făraș, sau care-i costul menținerii lui Piți pentru fotbalul românesc

Sandu și Piți - echipa națională de fotbal
   Când au bătut palma pe 400 mii euro pe an, cele două emisfere ale unui creier tot mai chinuit de depresii necalificate și-au zis fiecare că a prostit-o pe celălaltă. Piți vedea în clauzele de reziliere ceea ce vede la cazino când se duce cu o mini-cameră în pachetul de țigări, și anume, o movilă de bani ce-și așteaptă stăpânul. Nașul, de cealaltă parte, vedea cum un contract demn de țările africane, în ceea ce privește obligațiile asumate, îi va permite continuarea sistemului de premiere a portarilor, femeilor de servici și electricienilor de la Casa Fotbalului ca prin anii 2000, când,  mai, mai să nu rămână bani pentru baza de la Săftica.
   Portarii, femeile și electricienii  sigur n-au văzut nicio lețcaie, asta bănuiesc, că nu sunt idiot cronic să cred că în birourile Casei Fotbalului s-a inventat generozitatea. Tot din bănuieli, pot să speculez că, în adâncul neuronilor ce-i ocupă cutia craniană, Nașul chiar a crezut în norocul proverbial a lui Pițurcă. Eu, cel ce sparge semințe la meci acasă în fața televizorului, am văzut ce înseamnă norocul lui Piți din fragedă pruncie, de când mingea l-a lovit în cap pe Pițurcă la meciul Galatasaray-Steaua din 1989. E drept că golul nu a fost validat, dar l-a validat pe Pițurcă în acel meci, deși nu făcuse o brânză mai mare decât Tănase la meciul cu Grecia. Lumea ține minte golul anulat și a uitat prestația de cizmă UGG a lui Piți.
Pierderile FRF în 2012   Cei doi și-au furat căciula unul altuia și-au sfârșit prin a-și înghesui țeasta într-o căciulă cu o măsură nepotrivită. Dacă se duce dracu` și biletul spre Brazilia, Nașul se trezește c-o gaură-n buget mai mare decât încăpățânarea lui Piți. Gaura de anul trecut și cea de anul acesta îl vor face pe Sandu să fie și portar, și femeie de servici, și electrician, și n-ar mai atrage bănuieli la premierile de calificare. Dar care calificare?, că în ultimul deceniu vorbim la singular și cu șanse mari să râmână așa, și după porția de tzatziki. Oricum, dacă adunăm cele 3,25 milioane de euro la cele 9 milioane ce reprezintă suma minimă în caz de calificare, FRF este într-o situație vecină cu falimentul. 
   Cum ultimile evenimente din fotbalul românesc au demonstrat că eternitatea durează până la intervenția politicului, și cum încă o schimbare l-ar face pe artizanul acesteia foarte popular, nu m-ar mira ca pensionarea anticipată să bată și la ușa Nașului. În felul acesta, la vară, i-am găsi pe marginea lacului de la Săftica pe Nașu`și Mitică dând la babaroase pe marginea bălții, așteptând să tragă crapul. Nu Brazilia, nu Piți, nu Mincinașul, doar liniște tulburată de zarurile aruncate și de clopoțeii lansetelor. Asta, da, viață! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu