Social Icons

vineri, 11 noiembrie 2016

Topul județelor după numărul de turiști în primele nouă luni ale anului

Topul județelor după numărul de turiști străini
   În primele nouă luni ale anului, structurile de cazare din România au înregistrat peste 8,56 milioane de sosiri de turiști. Creșterea față de aceeași perioadă a anului trecut e de 11%. Și numărul sosirilor de turiști străini a înregistrat o creștere față de anul trecut

   Înnoptările în spațiile de cazare au crescut față de anul trecut cu 8,9% (20,25 milioane față de 18,6 milioane -vezi tabelul din imaginea 2). Sejurul mediu pe turist a scăzut față de anul trecut, de la 2,41 nopți/turist la 2,36 nopți/turist. Așadar, am avut mai mulți turiști față de anul trecut, care însă au petrecut mai puțin timp în spațiile de cazare.

   Cum arată topurile județelor după numărul total de turiști și numărul de turiști străini în primele nouă luni ale anului?
Topul județelor după numărul de turiști în primele nouă luni ale anului
   Capitala conduce în topul numărului de sosiri de turiști în spațiile de cazare, cu 1,42 milioane de sosiri în primele nouă luni ale anului (vezi tabelul din imaginea 1). Față de anul trecut, creșterea numărului sosirilor de turiști în București e de 10,6%

   Situația se schimbă în privința înnoptărilor, Bucureștiul fiind detronat de Constanța, care a înregistrat în primele nouă luni ale anului 4,35 milioane de înnoptări ale turiștilor, față de cele 2,33 milioane de înnoptări din capitală (vezi tabelul din imaginea 2).

   Pe locul doi la numărul sosirilor de turiști se află Constanța, cu un total al sosirilor de 1,1 milioane. Podiumul sosirilor de turiști e completat de Brașov, cu aproape 828 mii de turiști.
   Cele mai ocolite județe de turiști au fost Giurgiu, Călărași și Teleorman (cu mai puțin de 20 de mii de sosiri fiecare - vezi tabelul din imaginea 1).

   După Constanța, campioana în privința numărului înnoptărilor de turiști în primele nouă luni ale anului, pe locul doi se află capitala (2,33 milioane de înnoptări), iar pe locul trei județul Brașov (1,64 milioamne de înnpotări - vezi tabelul din imaginea 2).

   Cei mai mulți turiști străini au avut ca destinație Bucureștiul (823,7 mii de sosiri - vezi tabelul din imaginea 1). Aproape 43% din turiștii străini care au vizitat România în primele nouă luni ale anului s-au cazat în capitală
   În topul județelor după numărul de turiști străini urmează Brașovul (146 mii sosiri), Sibiul (116 mii sosiri) și Clujul (77 mii sosiri).

   Numărul de turiști străini și români este în creștere față de anul anterior, dar sejurul mediu pe turist e în scădere. Dacă ținem cont că numărul de sosiri din zonele cu specific de sejururi prelungite (Constanța, Bihor, Vâlcea) a crescut cu valori peste media națională, atunci, se ridică semne de întrebare cu privire la diminuarea evaziunii fiscale din sector.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu