Social Icons

duminică, 6 noiembrie 2016

Mami, tati, am primit o bulină polară de la nenea ambasador!

Scandalul Black Cube și plagiatul tezei de doctorat
   Ambasadorul Suediei joacă tare zilele acestea. E, când educatoare ce dă buline de bună-purtare și curaj nemaiîntâlnit copiilor, când regizor amator ce postează filme cu precupețe din Obor ce-și declară necondiționat dragostea eternă și fierbinte pentru șefa DNA-ului. 

   Probabil, precupețele au fost păcălite că nu le mai controlează ANAF-ul dacă apar în filmuleț și acum au scos țigările netimbrate la vedere. S-ar putea să fie dezamăgite când inspectorii antifraudă vor lua cu asalt Oborul, pentru că ANAF-ul trebuie să se agite ca să pară că lucrează. Doar nu credeați c-o să verifice vreo multinațională suedeză sau americană?

   Suntem pe tărâmul grotescului și ridicolului. Cele două dimensiuni și-au dat mâna pentru a ne face să credem că fără Codruța suntem pierduți. Așa o fi, dar dacă e așa, oricum suntem pieduți, pentru că DNA-ul nu e o instituție, ci o persoană, fie ea și decorată cu steluțe polare. 

   Acum ies la iveală amănunte din dosarul spionilor israelieni ce ne duc spre bănuiala că operațiunea are capătul sforilor în Cotroceni. În prima fază a scandalului cu plagiatul, Iohannis punea accent pe necesitatea demisiei în cazul dovedirii furtului intelectual. În ambele cazuri, și-n scandalul Black Cube, și-n plagiatul tezei de doctorat, Iohannis a fost nevoit să facă un pas înapoi. 

    În cazul scandalului de spionaj, l-a sacrificat pe Răzvan Ungureanu. Plecarea acestuia pe tăcute din funcția de director a SIE ne arată că a acceptat de bună voie să încaseze lovitura în locul lui Iohannis. În cazul plagiatului, Iohannis a fost nevoit să-și îndulcească tonul, după intervenția ambasadorului american. Noi toți am primit, împreună cu Iohannis, o ditamai mostră de spirit democratic american și respectarea statului de drept peste ceafă, de ne doare și acum capul.

   Pare, dacă ar fi să dăm crezare teoriei conspirației, că asistăm la o bătălie între Cotroceni și o parte din SRI și SIE, pe de o parte, și Codruța și cealaltă parte din SRI, pe de cealaltă parte. Deocamdată, tabăra lui Kovesi se dovedește a fi mai abilă în a para atacurile venite dinspre cealaltă tabără, dar ieșirea penibilă de săptămâna aceasta a ambasadorului Suediei miroase a disperare. 

   Viitorul nu sună bine pentru Kovesi, pentru că, dacă atacurile vor continua, unele chiar nu vor mai putea fi parate. Deocamdată se bucură de sprijin necondiționat din partea ofițerilor din presă, semn că aceștia sunt în tabăra SRI-ului care o sprijină. E o chestiune de timp până la următorul atac și lumea va începe să se plictisească de amorul necondiționat pentru Codruța. Picătura chinezească își va face efectul în următoarele scandaluri și, probabil, nicio sacoșă de decorații polare, tropicale sau papuașe nu va mai conta. Neamțul i-a pus gând rău și nu se va lăsa până nu va scăpa de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu