Social Icons

duminică, 13 noiembrie 2016

Nicușor, nici nu știi cât de mic începi să fii!

Nicușor Dan eșec în alegeri
        Sic transit gloria mundi. La începutul verii, Nicușor era pe cai mari. În jurul său, se ploconeau progresiștii de facebook. Era cel care a fost aproape s-o bată în alegeri pe nevasta lui Pandele, unde mai pui că o avea alături pe Clotide, cea care era cât pe-aci să-l bată pe unul Tudorache de la sectorul 1. 


   Din vară și până acum, multe s-au schimbat. Cioloș a fost pus în cămașa de forță a candidatului, PNL-ul s-a reformat și, condus în campanie de noua speranță a politicii românești, Gheorghe Falcă, ne propune oameni noi precum Roberta Anastase, PSD-ul a îmbrățișat dictonul „la timpuri noi, tot noi” și a păstrat cântecul falimentar din campania tecută - Români verzi, străini uscați. În tot spectrul acesta faunistic, Nicușor părea o grădină japoneză cu bonsai, fără urmă de rahat a vreunui patruped de apartament. 

     Părea. Acum e aleea presărată cu cadourile civilizației ce n-a descoperit punga pentru făcut curat după Bubico. E acolo, cu toți Dragnea, Anastase, Băseștii și Tăricenii. N-are busolă, nu prea știe dacă e bine să fie cu ortodocșii sau cu pateneriatul civil, nu prea știe dacă e de stânga sau de dreapta, dar ne spune că dacă avem un vot pentru el să i-l dăm. Nu-l interesează viziunea noastră despre lume și rahatul de câine de pe trotuar, dacă suntem homofobi, rasiști, xenofobi, socialiști, daci, creștinopați sau doar idioți, nimic din toate acestea nu-l deranjează, dacă îl votăm.

  După un procent de peste 30% la alegerile pentru capitală, unde, cu regret recunosc, c-am pus și eu un vot, Nicușor și franțuzoaica țintesc la un 10% în alegerile parlametare. Dacă o mai țin în continuare cu doctrina ca până acum, procentul se va înjumătăți fizic, și din zece, zeroul își va lua concediu. E greu de înțeles cum ai putea să votezi un om care-ți spune că n-are nicio doctrină de dreapta sau de stânga și că se va lămuri cum stă treaba după alegeri. N-am înțeles dacă după alegeri își alege o orientare sau orientarea îl va alege pe el, odată cu eventuala intrare la guvernare. 

    Când candida la capitală, era simplu, voia să salveze Bucureștiul. Dacă mureai de amorul arhitecturii în paragină, cu proprietari incerți, atunci se chema că vrei să salvezi Bucureștiul. Acum, când vrea să salveze toată România, nu ne arată ce anume să salvăm, o clădire, un copac, o chestie concretă ca în cazul Bucureștiului, nu, ne spune doar să-l votăm, că vede el după aia ce face. E sincer. Nu știe ce vrea să facă, dar știe că dacă vrea să facă ceva, îi trebuie voturi. Asta o fi doctrina sa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu