Social Icons

joi, 10 octombrie 2013

Rosal - punguța de bani pentru rezervorul unui Lamborghini

Evoluția companiei Rosal în 2007 2008 2009 2010 2011 2012
   Pe vremea când Timișoara se răscula împotriva regimului, la sute de kilometri distanță, în Gherla, un viitor întreprinzător încălzea motoarele la două tractoare. Când a explodat mămăliga și-n București și Sergiu cu Caramitru erau urcați pe tancuri să ia cu asalt studioul 4 din Televiziune, urmați îndeaproape de Bunicuță și Brucan, ei, nu pe tancuri, ci în mașini negre, omul nostru de la Gherla reușise să pornească motorul la unul dintre tractoare. Celălalt motor a luat-o după ce România se încadrase spre democrația de „tip original”. Cu două tractoare și cu familia după el, Prigoană, căci despre el e vorba, a luat-o la vale spre mizeria din București. Nu știm cum reușise să cumpere două tractoare, de unde, și cu ce bani, dar el așa ne-a povestit și noi trebuie să-l credem. Bine că nu a venit cu varianta mult-fumată în care prima afacere a început de la o sută de parai, și ăia împrumutați de la un prieten care avea mai multe, și-acum nu mai are că n-a sesizat oportunitățile vremurilor.
   Mă uit la tata când îl văd, destul de rar, și mă întreb de ce-a preferat să se uite la Revoluția în Direct în loc să încălzească și el motorul. Lăsăm la o parte faptul că n-avea ce motor să încălzească, neavând mașină, dar putea s-o ia și el la vale spre gunoaiele din capitală și să mă văd și eu acum Crai de Bamboo cu breloc de Lamborghini. N-a fost să fie, tata a preferat televizorul, pensia întinsă la maximum de la o lună la alta și anonimatul. Și uite-așa m-a privat taică-miu de-o viață de prințișor. Nașpa, și ca mine-s milioane cu tătici ce-au preferat televizorul.
Situații financiare Rosal 2007 2008 2009 2010 2011 2012    După sosirea pe meleagurile Dâmboviței proaspăt amenajate, după cum văd în reportajele plătite de Apa Nova, de parcă ei ar fi amenajat-o și nu Ceașcă, deci, după sosirea aici, d-l Prigoană a adus la primăriile de sector know-how-ul gunoiului strâns în tractor și depozitat pe nu știu unde, în loc de colectarea cu mașini specializate, chiar dacă erau de concepție și producție românească. Mostra de invenție pur-românească, pe care de astă dată n-a vrut nimeni să ne-o fure și s-o breveteze, a prins de minune la Sectorul 3, iar mai apoi, a fost șutită de gânditorul de Ferentari ce are domiciliu pe Dacia, Vanghelie. Gospodinei sectorului 5  i s-a părut o idee așa de extraordinară încât și astăzi, la douăzeci și ceva de ani de la inventarea ei, e folosită cu succes pentru buzunarele din insule, în afară de Cipru, c-acolo s-au fript, și, și cu succes pentru locatarii din Zăbrăuți ce nu trebuie să mai folosească scările, putând ieși sau intra direct pe geam de pe mormanele invenției.
Activele Rosal datorii Rosal cifra de afaceri Rosal 2007 2008 2009 2010 2011 2012   După intrarea în grațiile edililor din sectorul 3, indiferent de culoare lor politică, afacerile acestui Henric al VIII-lea local, dat fiind numărul de căsătorii ce-l surclasează pe burtosul din secolul al XVI-lea, au decolat spre prosperități nebănuite pe drumul făcut cu tractoarele din Gherla la București. Ițirea în portofoliul de clienți Rosal a Clujului, Ploieștiului, Sucevei a fost o consecință a managementului relațiilor transpartinice și intra-partinice dublate de o luptă asiduă de „convingere” a edilor orașelor menționate. Intrat în politică pentru a schimba ceva în țara aceasta de mocofani fără inițiativă, hățurile afacerilor au fost predate, pe hârtie, primului moștenitor. Conducerea afacerii a continuat să fie sarcina Demiurgului ei, muzica dopurilor de șampanie achiziționată prin Republica Bamboo nepupându-se cu managementul unei companii cu o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro. Ieșirea din politică cu sau fără plici electoral n-a avut impact asupra rezultatelor companiei, căsătoria pe veci între Sectorul 3 și Rosal și-a continuat cursul lin. În portofoliul companiei, în ultimii ani, s-au adăugat activități și clienți precum comunele Arbore, Dăbuleni, administrații ce arată impactul forței centrifuge după ieșirea din gravitația Puterii.
   Alegațiilor răutăcioase exprimate în conținutul acestei postări li se opune realitatea faptului că Prigoană dă de mâncare la aproape 2000 de oameni angajați Rosal  2000 plus Bahmuțeanca, că la ce dimensiuni și-a luat în ultimul timp, face și ea cât vreo trei sute. Încetează! Ești lovit de malițiozitatea Coatelor Fripte ce jinduiesc la ... Farfuria Bahmuțancei? Iar? Rectific: avutul antreprenorului? Așa e bine? Merge, și la fel îi merge treaba și antreprenorului ... și lu`nevastă-sa la mâncat, na! că nu m-am putut abține din nou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu