Social Icons

duminică, 13 octombrie 2013

Dacă v-ați plictisit, plecați acasă!

Ponta așteaptă ca plictisul să intervină la demonstrații
   Lacrimile unui copil ce vrea ceva neapărat înduioșează părintele atât cât îl susțin buzunarele. Dacă atentatul la buzunar e de natură să facă ravagii, copilul poate să plângă, să bată din picioare, să-ți violeze timpanele cât o vrea, că oricum n-are șansă să obțină ce dorește. Cu cât abstinența părintelui de la îndeplinirea dorințelor manifestate de sonorul dat la maxim cu scutece sau proaspăt eliberat de sub robia lor este mai îndelungată, cu atât șansele de plictisire infantilă și găsirea unei alte ocupații cresc.
    Ce faci când te confrunți c-o mulțime de copii ce-ți țipă-n creieri că nu vor lapte cu cianuri? Îi ignori, faci o comisie, discuți cu niște lideri ce nu există, și-aștepți să vină frigul, să se plictisească și tu să rămâi cu buzunarele intacte, iar laptele cu cianuri să-și găsească drumul pe tubul digestiv al copiilor. În tot acest timp, pentru a maximiza șansele de reușită în apariția fenomenului de plictisire, lungești discuțiile cu audieri de personaje care mai de care mai pitorești în autosuficiența tâmpeniei și  bombardezi restul audienței inactive cu știri ce-i vor tăia cheful din start să vrea și ea ceva.
    De trei săptămâni, ajutați și de vreme, celor ce și-au pus dopuri în urechi și și-au căptușit buzunarele, pare să le iasă planul. Numărul celor ce țipă n-a mai crescut, liderii cățărați pe mișcare au grijă de asta, comisia de idioți dă tot înainte spre un verdict știut de la înființare și, ce-i mai important, au apărut infiltrații ce duc discuția spre tărâmuri conspiraționiste. Nenea ce nu-și nimerea capul cu pistolul de la un centimetru distanță iese pe blog și ne dă un damf de genul celui cu Petrom, spunându-ne că dacă nu facem lăpticul cu cianuri vine Bau-Bau și fură Ardealul. Parcă mai ieri îl auzeam cum justifica vânzarea pe nimic a Petrom prin nu știu ce mașinațiuni ce ne-au netezit calea spre accederea în UE. Habar n-am ce-a netezit Petrom, știu doar că vânzarea s-a făcut către un stat cu influență de rang doi (Austria), ce mai apoi a devenit minoritar în acționariatul companiei, iar semnificativă parte din acțiunile companiei ultima dată aveau proprietar rus. Care netezire spre UE?!
   La alăptatul copilului cu cianuri conspirația există și îmbracă forma ticăloșiei în stare pură, la fezabilitatea proiectului de exploatare există și-n acest caz o conspirație și, și-aici vorbim de ticăloșie împachetată în date statistico-social-locale, iar în cazul cedării interesului național în fața interesului privat ticăloșia e îmbrăcată politic. Avem așadar trei forme ale ticăloșiei sub înfățișarea politicului, mass-mediei și butoanelor ce le interconectează, și, toate aceste forme și înfățișări așteaptă să ne obișnuim cu ideea de a păpa lăptic cu cianuri. Dacă ne obișnuim cu lăpticul, colicile ce vor urma vor fi doar din vina noastră, părintele iresponsabil ne va băga în continuare pe gât porcării de genul celeia de care vorbim.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu