Social Icons

miercuri, 9 octombrie 2013

Visul de a călări un picamer

Bogdan Naumovici-visul copiilor din Roșia Montană e să fie mineri   Ce visează copii să devină când ajung la vârsta Moș Crăciunului în devenire din imaginea alăturată? Răspunsurile nu oferă prea multe alternative, plecând de la doctoriță, învățătoare, și continuând cu actriță, Antonia sau cântăreață. În cazul băiețeilor, polițistul poate fi un punct de plecare, super-eroul și fotbalistul sunt urmarea firească și, mai nou, am auzit de gunoier. De ce gunoier? Pentru că băiețeii sunt fascinați de mașinile ce ridică gunoiul în ciuda mirosului emanat. În sectorul 5 nu există asemenea vise, transportul gunoiului făcându-se cu tractorul. E bun și Vanghelie la ceva, la distrus vise și nu doar ale copiilor.  Ca părinte trebuie să te treacă un fior la auzul carierei visate de feciorul pe care-l vedeai politician, bancher, fotbalist, orice ocupație ce te-ar posta pe tine pe poziția a te recomanda ca tatăl sau mama lui X, întocmai ca tata lui Cristi Borcea. 
    Nu l-a întrebat nimeni pe Naumovici Bogdan ce vrea să se facă când o ajunge la ... maturitate, că mare era de mic, sau dacă l-a întrebat, n-a înțeles nimic, acesta vorbind cu gura plină de ciocolată Pitic, cu perspectiva de a deveni mai neîncăpătoare din cauza Piticului aflat în drum spre ea. Odată cu kilogramele în plus față de amici, și-a dat seama că legătura sa cu fotbalul se va rezuma la gumele Cincin. Între copilul durduliu și Ăla de respira greu din spotul ce l-a statuat în postura de Sergiu Nicolaescu al reclamelor, unde el concepe, regizează, joacă, și-și dă premii, nici el nu știe ce vise de carieră a mai avut. Știe în schimb ce vise are de-acum înainte și ce vise au alți copii ce n-au nici gura plină, nici ciocolată Pitic la îndemână.

Câți bani primește Naumovici de la RMGC
   Don Draper-ul nebărbierit și cu șunci revărsate de sub tricourile înghesuite la rândul lor sub geaca de Bad-Ass-Mother-Fucker visează la bonusul ce încununează succesul unei campanii în care-au defilat croșetorese ce nu fac laba, mineri depresivi și copii ce visează să devină și ei depresivi sau, mă rog, așa ne explică savant slănina de pe Harley-ul din imagine. Opinator la un moment dat înaintea unor episoade din Seinfeld, caltaboșul își dă cu părerea și vis-a-vis de visele copilăriei de pe meleagurile moților și, din obișnuința de a le ști pe toate, statuează că un țânc din Roșia Montană n-are voie să calce în afara contractului încheiat între RMGC și localnici sau între 23 Communication Ideas SRL și RMGC, așa că: „Păzea, bă țâcă, ce visezi!”.
    Pornit la drum după ce-a părăsit Leo Burnett în 2006, SRL-ul nou deschis a început rapid să acumuleze datorii, astfel, la sfârșitul lui 2008, avea aproape de peste trei ori datorii mai mari decât cu un an înainte. Contractul cu RMGC din 2009 a căzut la țanc și l-a poziționat pe piață în postura de cașalot în devenire. După împușcarea acestui contract totul a mers ca uns, clienții venind de la sine, iar cifra de afaceri s-a umflat spectaculos în condițiile unei piețe în scădere. Evoluția societății datorează mai mult RMGC decât plățile aferente contractului, din acest motiv acest personaj din Inception, devinit arhitect de vise, introduce în visele copiilor din Roșia Montană picamere. Deci, la tot țâncul câte un picamer și lui un bonus mare la finalul care, speră el, va fi unul fericit. Pe lângă cele 1,35 milioane de euro primite până în februarie 2012, Moș Crăciun cu picamerul va mai primi la finalul fericit circa 800 000 de euro bonus. În condițiile actuale, în care cheltuielile de promovare au luat-o razna, nu-i de mirare că cifra de afaceri a SRL-ului a crescut după încheierea contractului ce-a transpirat în presă,  valabil din 2009 până în 2012.
   Răpus de manifestările vârstei a doua, ce trebuie saturate cu bani, Râmarul viselor de copii ne privește de pe Harley precum scroafa din copac și-i porcăiește pe toți cei ce încearcă să i se opună făcându-i manipulatori de vreme ce-au filmat filmulețul Roșia într-un studiou și nu o biserică, l-au filmat c-o dronă și nu cu camera-vârf de băț, ce mai, niște nenorociți, nu ca el ce ne-a oferit doar „realități croșetate”. Cam ăsta-i pesonajul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu