Social Icons

duminică, 20 octombrie 2013

Ciomagul cu dungă roșie

Ponta trasează dungi roșii
   Victoraș, dacă te-ai dus la Unchiul Sam, de ce n-ai rămas acolo, c-am auzit că se plătește bine-n minerit sau în montarea de sonde? Oricum, nu-i târziu nici acum să te întorci și să rămâii acolo. Gândește-te, ți-ai lua bani mai mulți decât iei acum pentru funcția de a ne stresa zilnic cu prostiile tale! Ia-i și pe Daciana, tata-socru? Și, ne fă un serviciu - stai acolo până te-om chema noi înapoi! Aici, nouă o să ne fie bine, mai avem de așteptat până să scăpăm de bunică-ta Iliovici, nu prea mult că n-o să trăiască cât pietrele, iar de restul celor mai mărunți se va ocupa evoluționismul. Pe Măzăre, îl știi, ăla de-ți izbește ușa-n nas când are el chef și când nu-i în Madagascar sau Rio, îl facem colet cu amicul său Nicușor și-l expediem în Antananarivo să țină companie lemurienilor.
   Pe Dragnea și protejata lui ți-i facem cadou să-i ții în gazdă după ce te vei stabili și obișnui cu picamerul sau bombardelele sau cu târnăcopul, cu ce te-or lăsa ăia de te-or angaja. Sper să nu te pună paznic la WC-ul șantierului, nu că n-ai merita, dar din respect pentru funcția ocupată în trecut..., deși la cum se comportă gherțoii Unchiului Sam, nu m-ar mira să te pună să împarți hârtie igienică. Pe Rovana și cu Șova ți-i trimitem mai târziu după ce îi trimitem la un stagiu de pregătire la ecologizare de cianuri fără echipament de protecție.
Țara la taraba PSD-ului    Să nu crezi c-o să-ți fie dor de noi, că nouă sigur nu ne va fi de tine. Și ca să vezi ce oameni ai avut și n-ai știut să-i apreciezi, îți facem pachet odată la câteva luni cu sarmale cu varză de la Roșia Poieni, ciorbiță cu apă rezultată după fracturare hidraulică, nu știu de unde o luăm, dar găsim noi pe undeva. Le împachetăm frumos în propilenă de la Oltchim. Stai, că amărâții aia nu mai au ce lucra c-ai avut tu grijă de asta. Oricum s-o găsi ceva propilenă rămasă pe-acolo ca s-o împachetăm și s-o expediem cu Poșta. Stai, că și pe ăia i-ai băgat în belea. Trimitem cu CFR Marfă până la Constanța și de-acolo rugăm niște soldați americani ce se-ntorc din Afganistan, c-am auzit de la coabitantul tău că trec și pe la noi, să ți le aducă. Beleaua e că nici CFR-ul nu-i de bază, că tot tu ai avut grijă și de asta. Acum că stau și mă gândesc văd că în scurta ta prezență la Victoria ai avut grijă de multe, nu ți-a ieșit nimic, le-ai băgat pe toate-n groapă, dar măcar ai fost bine-intenționat sau doar intenționat.
Exploatarea Roșia Montană sprijinită de PontaPonta sprijină Chevron   N-are rost să plângi după noi, că noi nu te regretăm. Fără tine, fără ciomegele promise de tine, fără know-how-ul Bunicuței în netezirea spinărilor cu ciomagul și fără dungile roșii pe care ni le-ai trasat,  făr`de toate acestea - spune și tu - ai regreta ceva? Când te duci la șeful Chevron să-i explici cum 200 de bătrâni ți-au dat-o în freză mai ceva ca Froch lui Bute, înarmează-te cu răbdare c-o să ai de așteptat, tu fiind al 500-lea după 498 și 499, ce reprezintă intrarea în audiență a instatorului și femeii de serviciu. Poate cât aștepți stai la o cafea pe banii tăi cu Beny Steinmetz, dacă nu l-or fi arestat cei din Sierra Leone, și-i explici și lui că nu poți presta ceea ce te-a angajat că nu te lasă cei de după dungă. La final, plătește tu cafeaua, nu fii mârlan, că omul tot ți-a dat până acum, și tu, nimic. 
Sigla PSD
   Vezi, Victoraș, de asta-ți spun să rămâi acolo, e din ce în ce mai greu să mai găsești aici ceva pe care să n-o fi băgat în groapă, și nici la Licurici nu prea mai găsești răbdare c-o să prestezi ceea ce te-ai angajat, așa că, dacă nu te dăm noi jos, te dau ei, iar jos vezi tu cum stă treaba cu dunga și ciomagul!


4 comentarii:

  1. Super tare.

    Buna ziua.
    Acesta e materialul la care lucrez de aproape 2 luni. Astept parerea dvs despre acesta. Tot ce scrie acolo e verificabil 100%, in carti, media si internet. Sper sa va placa.
    Materialul il gasiti si pe blogul pe care l-am facut cu aceasta ocazie: http://apostoldoru.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de.html
    Si am o rugaminte: trimiteti-l la cat mai multe persoane.
    Cu respect,
    ing. Doru Apostol

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am citit și-am dat share pe facebook. Multă muncă de documentare ai făcut! Sper să audă și să citească cine trebuie. Baftă!

      Ștergere