Social Icons

marți, 15 octombrie 2013

Iubito, nu mai fă sarmale că iau eu shaorme de la Dristor!

Situații financiare 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Dristor Kebab
   Aflat în drum spre coada așteptării pentru miruirea stomacului cu shaorma, ca un pelerin cu 30 de lei disponibili pentru absolvirea de păcatul de a mânca bucate neaoșe, ți se perindă-n minte combinațiile de sosuri cu varză, murături și condimente mai ceva ca unui Chef. Râgâi deja, fără să fi mâncat ceva, și grăbești pasul s-o iei înaintea hoardelor din subteran. I-ai ginit din metrou c-au aceleași gânduri ca și tine.
   Acum, pe frig, ploaie sau polei, și câteodată pe căldură, o iei înaintea celorlalți sperând ca ajuns la Dristor să fii primul individiat de restul. De la gura de metrou nu vezi mare lucru și, pe măsură ce te-apropii, devii tu cel ce invidiază. Elanul de Usain Bolt devine într-un minut elanul mâncătorului de shaorma după ce-a mâncat. Te uiți în spate și vezi ca alți Usaini se apropie și nu vrei să te vezi în postura de a-i invidia, așa că, mărești strocul. Ajungi la rând, te-așezi cuminte și, din când în când, lungești gâtul, te dai într-o parte, în alta, ca să știi exact ce vrei, când ți-o veni sorocul. Toate permutările de pe drum devin futile când te auzi zicând: „Mare, cu de toate!”. De ce mama dracului tot îți zici c-o să încerci odată una fără cartofi sau de vită? Vită nesătulă ce ești! Oricum, mustrarea că ești un conservator nu ține mult pentru că trebuie s-ajungi acasă până nu se răcește de tot și capătă gust de hârtie igienică, unde mai pui că trebuie să cumperi și-un Pepsi Max, nu de alta, dar silueta ...!?!
   Acasă, te așteaptă aleasa, în locul căreia ai ales să renunțe la împăturitul de sarmale, din motive de lejeritate împăturită la rându-i cu nepricepere. Ai ajuns, ți-ai aruncat hainele de parcă voiai să faci sex, ți-ai ales barosana ta, caldă încă, te-ai așezat în fața televizorului, și, cu delicatețe, o dezbraci. Părea mai mare la shaormerie, și, parcă, cea a iubitei e mai mare. Trebuia să le cântărești. Acum, asta e! Parcă și telecomanda era curată, c-altfel n-are cum să fie și ea shaorma, și să dea pe-afară sos. Deja ești nervos, mănânci și nu plângi ca Labiș, ți-e necaz că n-ai cântărit, ai murdărit din nou telecomanda și-o să miroase a usturoi vreo săptămână, și că parcă una mai mică-n plus nu strica. Înfuleci și-ncet, încet, te-apropii de final. Te uiți la concurență și vezi că nici n-a trecut de jumătate. Mare mâncău mai ești, frate! Gata, ai lins și punga, ai băut și sucul și ... trebuia să mai iei una mică! Concurența e fair-play și-ți dă ultimile îmbucături. Le iei, nu ești năzuros și după juma`de minut râgâi ca un tenor. Înainte de culcare, la baie în oglindă, te prinzi de șunci și zici că încă arăți bine față de X, Y, Z- niște mâncăi, de zici c-au shaormerie-n dormitor. Mai târziu, în funcție dacă ai digerat sau nu, visezi „Iubito, am micșorat sau nu shaorma!”. Noapte bună, râgâieli plăcute!
Activitatea Dristor Kebab 2007 2008 2009 2010 2011 2012
   Iată cum se prezintă cifrele SRL-ului vinovat de a fi făcut cunoscută intersecția Dristor la nivel național, deși cele patru puncte de lucru sunt în București. Creșterea cifrei de afaceri de aproape trei ori ca urmare a extinderii rețelei a condus la acumularea de datorii, acestea aproape dublându-se și atingând un cuantum superior activelor. Creșterea personalului s-a făcut pe fondul extinderii activității. Pierderile înregistrate în ultimii ani pot fi puse pe seama cheltuielilor de extindere, aici intrând și costurile cu forța de muncă. Așa cum arată cifrele, situația societății nu e tocmai roz, creșterea datoriilor și a pierderilor de la an la an nu oferă o perspectivă îmbucurătoare.
   Clienții nu citesc bilanțuri, ci gustă produse și, atâta timp cât problemele financiare nu vor aduce atingere rețetelor, Dristorul va putea fi considerat intersecția unde „fast-food-ul rules”.


Un comentariu:

  1. Simpatic modul tau de a povesti. Mi-a placut foarte mult.Ar trebui sa faci ceva cu diacriticele ca se vede si se citeste aiurea cu astea pe care le folosesti.

    RăspundețiȘtergere