Social Icons

miercuri, 16 octombrie 2013

Dă, Ponta, cu pulanu-n mine, că te-am votat!

Jandarmii au atacat brutal protestatarii
   În momentele în care nu e ocupat să facă pe purtătorul de cuvânt și interese pentru RMGC și Chevron, să caute ce taxe să mai mărească sau să inventeze, soțul Dacianei își arată mușchii la niște amărâți din satul Pungești și la cei din Piața Universității. Așa le arătă el cine-i șeful și ce pățesc cei ce nu-s de-acord cu tata-socru și cu Măria Sa. Nu contează că a promis marea cu sarea înainte de a-și pune dosul pe scaunul de prim-ministru. Nu contează că-n ultimul timp România a devenit laborator de seismologie, de parcă am asista la o nouă orogeneză alpină, de data asta mai la est de Carpați. Nu contează că nesăbuința și amorul de conturi babane peste mări pot face din România lada de gunoi a planetei.
Ponta trasează o dungă roșie
Nimic nu contează din toate acestea, contează doar două noțiuni abstracte repetate până la saturație: dezvoltare și independență energetică. Care dezvoltare? Despre ce independență vorbim? Ne dezvoltăm din `90 încoace și vedem cum o mână de „pricepuți” ne scuipă din pozele de pe Coasta de Azur,  iar cei din Pungești tot în case de chirpici locuiesc, pentru care sunt gata să-și dea viața. Ce independență energetică ?! când tu nu ai control pe prețul gazelor, al electricității sau carburanților, de vreme ce ai liberalizat prețul, ai vândut distribuția și te pregătești să vinzi și producția de energie electrică, iar pe piața carburanților de mult nu mai contezi.
Locurile de muncă pentru Roșia Montană Speriați de pățaniile celor din Izvoarele, județul vecin, sătenii din Vaslui  știu ceva ce nu vor cei de la Institutul de Geologie să recunoască și anume că dacă te joci cu focul s-ar putea să te arzi. Nu poți să faci experimente la adâncimi ce depășesc stratul sedimentar în apropierea unei zone seismice activă și să nu existe repercusiuni. După comunicatul institutului, iese Sulică de la Cercetare și ne zice că aia sunt sonați și el, inginerul economist, economist, nu geolog, sau măcar licențiat în geografie, el știe că la Izvoarele e un fenomen natural. Că terchea-berchea ăsta e la fel de nesimțit ca șeful său, n-o știam, o știm acum însă și intuim că mai toți din guvern ar fi la fel, că cine se-aseamănă, se-adună. Între timp falia reactivată zguduie România și toți ne asigură că-i un fenomen normal. Dacă e normal, de ce nu s-a întâmplat acum un an? De ce acum?
Dezvoltarea personală a lui Ponta   Pe țăranii din Vaslui nu-i mână foamea, deși sunt din cel mai sărac județ al țării, ci frica de a rămâne fără puținul pe care-l au. Nici pulanele lui Ponta, nici promisiunile de mai bine, tot ale lui, nu-i vor face să se-mpace cu ideea că în orice moment le poate cădea casa în cap, iar asiguratorii le vor oferi ridicări din umeri și obrazul gros. Tot ridicări din umeri și obraz gros le oferă tot mai des dilimacul ce se ușurează-n wc-ul Palatului Victoria și-n capul nostru, că l-am votat. 
   Văd că se pregătește încet, dar sigur, operațiunea pumnului în gură și pulanului pe spinare, Bunicuța îl povățuiește în acest sens, ea având expertiză în domeniu. Și mai văd că toți cei împotrivă sunt singuri, iar pulanele nu vor fi auzite de cei ce n-au urechi să le audă, ci doar buzunare de umplut. Cei ce se opun nu sunt niște martiri, ci un mugur de speranță că măgăria politică poate fi înfrântă. Speranța e în ei și-n cei ce stau deocamdată pe margine și se uită, sper că nu pentru mult timp.
   

7 comentarii:

  1. Se lauda ca la revolutie avea 18 ani deci n-avea cum sa fie comunist dar ADN-ul lui musteste de comunism cum a invatat la tatucul lui Iliescu ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate. Acum ne trasează o dungă roșie și cică cine-o trece ia na-na la fund. El nu știe că pulanul are două capete? Că poți să-l ții de vârf și să-i dai cu mânerul până sare de pe funcția de prim-ministru? Probabil că nu, dar poate s-o afle la modul dureros.

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi exact aşa spunea şi Traian Băsescu, preşedintele României, dezvoltare şi independenţă energetică! Şi... locuri de muncă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, și-i tot dă înainte cu melodia asta deși i-a plictisit pe toți.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Prea prost ca sa fie prim-ministru" replica la "Prea tanar pentru a fi presedinte"

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună replică, păcat că asistăm la adeverirea ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai exista indoiala ca e prost? La aceleasi tehnici (ca in USA) astepti rezultate diferite (ca e Romania, aici nu se vor intampla aceleasi catastrofe) - asta e definitia prostiei.

    RăspundețiȘtergere