Social Icons

vineri, 29 iulie 2016

Suflă Vîntu prin „pletele” guvernatorilor, de baltă și de bancă

Avem mituitul, avem mituitorul, avem și vice-guvernatorul, dar lipsește guvernatorul
   Berlin. Vîntu. Cheliile rezistă. DNA-ul se ține de șotii vara. Haide, bre, nea` DNA-ule, ne lași? Stam și noi, așa, ca băieții, la plajă cu o berică și o glumă-tă-tă, și, deodată: Zdrang! Zdring! Ce se-aude? Sunet de cătușe. Cine?
Vice-guvernatorul Băncii Naționale - om de bază în această instituție, care s-a remarcat doar o singură dată, și atunci cu o obsevație de gâgă în ale economiei: „Exportăm acum de șapte ori mai mult decât în timpul lui Ceaușescu”. 

    Dacă ar fi avut treabă cu economia, dar n-are, ar fi spus că exportăm de șapte ori mai mult, calculat în dolari, dar și dolarul e în prezent de două ori mai slab decât în anii `80. Sau putea să spună că importurile de acum sunt mai mari decât exporturile, spre deosebire de anii comunismului când era invers. Oricum, băiatul e subțire în materie de economie, ceea ce ridică întrebarea de baraj: ce caută la BNR? Știm că la BNR s-au aciuat multe pile politice, dar măcar unele au auzit vreodată de excedent sau deficit de balanță comercială și știu care-i diferența între ele.

   Liviu Mihaiu e Alchimistul lui Coelho. În cazul său, universul s-a străduit din răsputeri să-i facă o surpriză. Vîntu a bătut din direcția potrivită și l-a propulsat pe tronul din nuiele împletite, ecologice, și nevânate de nimeni, de guvernator al Deltei. El n-a auzit de nicio mită. Meritele sale de luptător aprig împotriva „branconajului” l-au situat pe tronul din nuiele împletite, ecologice, și nevânate de nimeni, de guvernator al Deltei. Am zis bine, Maiestate?

   Golănașul de Vîntu nu mai poate face videochat cu followerii săi, unul la număr, respectiv bodygardul care-i împinge scaunul cu rotile și-i ajustează camera la filmări, și, acum, se apucă de scris cartea vieții sale, romanul „La trântă cu guvernatorii prin mocirla ecologică a Deltei și a DNA-ului”. Partea a doua a romanului va avea o prefață a DNA-ului, urmând ca subiectul să fie dezvoltat după dictare și după cum îi bate Vîntu sorții pe unii.

   De la BNR a venit un comunicat scurt, menit să ne liniștească: „Dl Olteanu, dacă a luat mită, a luat înainte de a veni în BNR. Care va să zică nu e treaba noastră. Și da, recolta de struguri de anul acesta de la Dragășani a dlui Mugur Isărescu se anunță a fi spectaculoasă. Retaileri, pregăriți rafturile pentru poșirca șefului, că vă ia mama dracului!”.

   Ceea ce nu înțeleg eu e de ce trebuie Bogdan Olteanu arestat. Are de gând să-l numească din nou pe Liviu Mihaiu guvernator? Are Vîntu de gând să-i ceară banii înapoi în franci elvețieni și cu dobândă? Fuge Bogdan Olteanu din țară, mai spre toamnă, ca să scape de degustatul poșircii șefului? Dacă răspunsul e nu, atunci de ce trebuie arestat preventiv? Să mai previi ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu