Social Icons

marți, 16 ianuarie 2018

PSD-ul ține să ne arate că are resurse umane nelimitate, de asta schimbă prim-miniștrii ca pe șosete

Dragnea schimbă prim-miniștrii ca pe șosete
   Mihai Tudose a ales să nu se baricadeze ca Grindeanu în Palatul Victoria, deși Victor Ponta era în joc de gleznă pe la televiziuni pentru ocuparea postului de secretar general al guvernului pentru câteva zile sau, poate, ceva mai mult de această dată. N-a fost să fie.

   Tudose a reușit, în scurtul său mandat, să fie un candidat serios pentru titulatura de cel mai dezastruos prim-ministru al României. E acolo sus în top, bătându-se cu Boc și Ciorbea. În urma lui rămân o „revoluție fiscală” ce va da multe dureri de cap românilor de acum înainte, 0 km de autostradă dați în folosință, o majorare a salariilor brute și o micșorare a celor nete, mai ales, în sectorul privat, și câteva bădărănisme răstit-răgușite la prima oră în ședințele de guvern.

   PSD-ul a reușit să ne arate prin această a doua debarcare a unui prim-ministru că e un partid ce se îndreaptă cu pași repezi către un procent mai uman la viitoarele alegeri, anticipate sau nu. Nu mă îndoiesc că săptămâna viitoare, Marius Pieleanu va scoate un sondaj fulger în urma căruia vom afla că PSD-ul ar lua 90% din voturi în cazul unor alegeri anticipate. Cel mai mare partid din România e condus de un Comitet Executiv de pigmei politici, ce fac pe ei de frică la prima încruntare a lui Daddy, iar la a doua încruntare fac, de asemenea, pe ei de frică, semn că în acest partid lecțiile se învață greu și se uită repede.

   Dragnea și-a mai arătat odată mușchii, iar partidul a mai executat un premier, chiar dacă, de data aceasta, au existat câteva voturi împotrivă și niscaiva abțineri. Peste câteva luni vom afla că Tudose e desemnat șef pe la vreo agenție cu bani mulți, pentru că Daddy Dragnea e mumă la numirile de premieri, ciumă la demisii și iar mumă, ceva mai încolo, la numirile de foști premieri în funcții călduțe. Oricâte etichete și-ar lua Dragnea din partea presei și a celor din Piața Victoriei, un lucru e sigur - e cel mai abil conducător al acestui partid. Niciun fost șef al PSD nu și-a permis să-și bată atât de mult joc de conducerea acestui partid, prin jocul de-a premierul demis sau demisionat, fără să dea pic de socoteală. Partidul și liderul se merită reciproc.

   Opoziția e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Orban, prea speriat de perspectiva unui nou conflict cu statul de drepți, mestecă niște banalități de opoziție. E plat ca Bărăganul, plictisitor ca un discurs al lui Iohannis și nu are nicio șansă să câștiga alegerile, dacă lucrurile din acest partid vor rămâne la fel. PNL-ul de după Crin Antonescu n-are vervă.
    USR-ul e un canal YouTube și politica acestuia e tot de canal. E un experiment eșuat al serviciilor și viitorul nu sună deloc bine, indiferent de ce face PSD-ul.
   Băsescu voia să joace rolul unui bătrân retras în munți, de la care partidele și mass-media deopotrivă să primească înțelepciune. A simțit că rolul nu-l prinde deloc, așa că s-a mulțumit să hăhăiască prin emisiuni și să dea de pământ cu statul de drepți, pe care, până mai ieri, ni-l prezenta ca fiind a opta minune a lumii.

   Iohannis face apel la stabilitate. Acum jumătate de an a făcut la fel, iar peste șase luni va face din nou la fel. Cine se așteaptă la o surpriză din partea președintelui, se înșeală. Personajul e prea comod ca să se ia la trântă cu PSD-ul lui Dragnea cu un an și ceva înainte de alegeri. Cel mult va respinge propunerea Viorica Dăncilă și va accepta o propunere mai agreată de servicii. Doar așa, cu băieți validați de servicii, putem asista la o nouă demisie sau demitere a premierului peste jumătate de an. Nu de alta, dar ne-am obișnuit, odată la șase luni, cu câte o față nouă la Palatul Victoria.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu