Social Icons

vineri, 24 iunie 2016

Nigel Farage zice că și-a luat țara înapoi. De fapt, și-a luat „țările”.

Soros a știut de Brexit.
   Acum două zile, scriam că cel mai bun lucru care i s-ar  întâmpla Uniunii Europene e un Brexit (vezi aici). Spre deosebire de analiștii lu` pește, buni de pus să analizeze biluțele de muci scoase de Dragnea la întâlnirile cu „Princepele” Duda, am luat măcar în calcul posibilitatea unui Brexit.
   Ieri m-am cam înmuiat, puțin, nu de tot, dar înmuiat, (vezi aici), odată cu sondajele ce dădeau tabăra pro UE drept câștigătoare cu „10 procente!” diferență

   Motivul pentru care am luat în calcul, acum două zile, posibilitatea unui Brexit e ... SOROS

    Moșul încă știe meserie. Acum o săptămână zicea că lira se va duce în cap 10 procente (se pare că 10 procente e la modă) față de dolar, dacă Brexitul e validat de vot. S-a dus chiar mai bine. Acum a început să urce, semn că cineva mare marchează profitul. 

   Cred că și sondajele vehiculate ieri, măcar unele dintre ele, au fost aruncate de cineva care-și marchează profitul acum. Pe bursă, cel mai bine e să ai dreptate și de partea cealaltă să fie mulți idioți, cu buzunare adânci, ce se înșeală. Ieri dimineață, la apariția sondajelor, lira a urcat de la 1,47 USD la 1,50 USD, îndeajuns ca niște stop-loss-uri să fie atinse și câțiva să-și schimbe pozițiile mergând pe apreciere. De la ora 14 (ora Londrei), lira a început să se ducă în cap, deși sondajele optimiste tot apăreau. Cineva, pe piață, s-a prins că sondajele sunt otrăvite și a vrut și el o bucățică din shortarea lirei.

   A doua zi după

   De dimineață, am asistat la o pledoarie a habarnismului din partea acelorași idioți, care cu două - trei zile înainte n-aveau nicio umbră îndoială că Brexitul va eșua

   De data asta, aberau că voința englezilor va fi făcută ciuciuleț și folosită pe post de hârtie igienică de către parlamentarii lor

   Ce nu înțeleg acești habarniști e că Marea Britanie nu e RomâniaOr avea ei problemele lor, dar niciun politician întreg la minte nu se gândește să-i dea cu flit britanicului de rând după ce-a votat că vrea afară din UE, pentru că el e de altă părere. 

   Doar la noi, după un referendum în care s-a votat ca parlamentarii să fie în număr de 300, ne-am trezit cu aproape 600. Dac-ar fi să-i dojenesc, le-aș zice: „Săracii parlamentari, din 300 ați rămas 600?!”. 

   Brexitul va deveni realitate, altfel, Nigel Farage cu UKIP-ul său vor câștiga viitoarele alegeri cu 90%, iar conservatorii și laburiștii vor fi istorie

În afară de câștigul lui Farage și a lui Boris Johnson și de datul cu tesla în ..... a lui Cameron, Marea Britanie a câștigat dreptul de a fi mai multe țări: o țară pro UE, alta contra, o Scoție, o Anglie și o Țara Galilor (amândouă au votat pentru ieșire) și o Irlandă de Nord.

   Uniunea Europeană, dacă vrea să mai supraviețuiască, trebuie să fie necruțătoare cu Marea Britanie, neacceptând nicio concesie, pentru a nu da idei și altora de părăsire a corabiei. Intransigența trebuie să aibă loc doar în cazul relației cu Marea Britanie, nu și cu statele membre. Oricum, aștep să văd dacă Juncker își dă demisia, dar mă îndoiesc că e făcut din același material precum Cameron.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu