Social Icons

luni, 20 iunie 2016

Câți bani a încasat în ultimii cinci ani Federația Verzei Române de Fotbal

Veniturile FRF în ultimii cinci ani  Peste 100 de milioane de euro a încasat FRF între 2011 și 2015. În 2011 și 2015, FRF a încasat cele mai mari sume (148 milioane de lei și 112 milioane de lei).

   Ce-au făcut cu banii?

   Nu mă îndoiesc că există oarece justificări. Chetuielile mai marilor verze conducătoare de fotbal mioritic sunt de vreo 90 de milioane de euro (405 milioane de lei - vezi tabelul din imagine) în perioada 2011 - 2015. 

   Nea` Puiu a primit aproape 120 de mii de euro pe an, deci, de când a intrat în pâine a încasat circa 140 de mii de euro. E mult mai ieftin decât Pițurcă, care încasa circa 350 de mii de euro pe an, și decât Răzvan Lucescu, care încasa 375 de mii de euro anual. Pe parcursul celor 5 ani, Răzvan Lucescu a încasat circa 190 de mii de euro, Pițurcă a încasat circa 1,1 milioane de euro, iar Iordănescu circa 140 de mii de euro. După calificarea la Campionatul European, e foarte probabil ca Iordănescu să fi primit un bonus. 

   Anul trecut, președintele Răzvan Burleanu declara că sumele necesare pentru plata personalului sunt de 3,155 milioane de euro (14 milioane lei). Bugetul de la început de an, care prevedea venituri de 65,6 milioane de lei și cheltuieli de 68 de milioane de lei, n-a fost respectat. Veniturile FRF din 2015 au fost mai mari decât cele preconizate (112 milioane de lei), iar cheltuielile au urcat la aproape 88 milioane de lei. 
   Cele mai mari cheltuieli ale FRF, conform bugetului de la început de an, erau alocate capitolului de cheltuieli sportive (39 milioane de lei). Aici intrau loturile de fotbal, arbitrii, competițiile. Pentru plata personalului erau prevăzute 14 milioane de lei și circa 12,5 milioane se duceau pe cheltuieli materiale, servicii și alte cheltuieli. 

   Nerespectarea acestui buget, în sensul creșterii cheltuielilor de la 68 milioane lei la 88 milioane lei, ne spune că și salariile au crescut cel puțin proporțional, adică de la 14 milioane de lei, cât erau prognozate la început de an, la peste 18 milioane de lei Diferența între cheltuielile finale și cele bugetate a fost de 20 milioane lei (mai mari cu 29%).

   Vedem încă un campionat ratat, vedem cum leafa unora merge, și încă bine de tot, și mai vedem o echipă penibilă, incapabilă să lege trei pase. Naționala României practică un fotbal fără noimă, sub bageta, crucea și iconițele sfințite ale unui antrenor ce se mulțumește cu puțini bani, dând la schimb nimic. Conducerea FRF e mulțumită cu antrenori de mâna a doua, plătiți cu sume de nivelul ligiilor secunde din campionatele puternice, pentru că le rămân lor mai mulți bani. Toată lumea e fericită și nu mă îndoiesc că, la final de an, FRF-ul își va trage niște prime de invidiat din banii veniți de la UEFA. Adevărul e că „le merită din plin”.

   PS: Să ne așteptăm ca, în două săptămâni, să avem „un nou antrenor al naționalei”? Piți, cumva?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu