Social Icons

joi, 12 mai 2016

După insolvența Hexi Pharma, DNA-ul clasează cazul

De ce evită DNA-ul anchetarea Hexi Pharma
   Putem spune că DNA-ul a intrat și el în insolvență, cel puțin în cazul Hexi Pharma. Dna Codruța Kovesi ne-a aburit cu două-trei generalități, din care am înțeles că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru distribuirea de pseudo-dezinfectanți. E clar că din cauza acestor dezinfectanți diluați au murit oameni.
Nu știm câți, de vreme ce infecțiile intraspitalicești sunt ținute sub preș, dar sigur au murit oameni. Pentru această crimă, Parchetul a deschis o urmărire in rem, iar Codruța ne vorbește la modul general despre dezastrul din sistemul de sănătate. Nimic, nicio măsură concretă de anchetare a vinovaților. Să-i moară admiratorii de oftică, nu alta.

   Asistăm, așa cum am zis în articolul anterior pe această temă (vezi aici), la o ridicare a preșului sub care s-a dosit gunoiul mulți ani. Și e ditamai movila de gunoi, opera, în cazul acesta, a unor protejați ai principalului serviciu de securitate al țării, fratele de cruce al DNA-ului. Unui frate de cruce nu-i faci nasoale, iar dacă poți, îl ajuți într-o situație nasoală. Corupția ucide, doar când zice DNA-ul că da, și nu e implicat fratele de cruce, în rest, se lasă doar cu dosare in rem.

   Nu știu cât va continua scandalul, dar e clar că DNA-ul n-are chef să-și supere fratele de cruce, roșie, în cazul nostru. Gurile rele spun că fratele unui anume șef cu grade din principalul serviciu secret al statului e cel ce face și desface pe piața medicamentelor din România și, așa cum spuneam în articolul anterior (vezi aici), Hexi Pharma e doar vârful icebergului. Dacă chiar s-ar investiga, s-ar afla nu doar de dezinfectanți diluați, ci și de medicamente contrafăcute livrate spitalelor. Pacienților care au neșansa unor asemnea medicamente nu le rămâne decât speranța vindecării prin efectul placebo.

   Toate astrele se aliniază pentru mușamalizarea scandalului, iar analizele ce arată că dezinfectanții erau diluați, făcute de un laborator neacreditat, deci, nu pot fi folosite în instanță, converg spre planul de diluare a scandalului. Din ordin de serviciu sau, mai bine spus, de servicii, patronul Hexi Pharma și-a băgat afacerea în insolvență. S-a dat la fund, pe românește. Acum, in rem-ul a devenit și mai in rem. Dacă presa nu se lasă, și nu se lasă, pentru că vorbim și de un război între servicii, Dan Condrea, patronul, va fi sacrificat pe altarul serviciilor. Va trebui să se treacă de la ancheta in rem la cea țintită, altfel, e posibil să se afle mai multe lucruri despre afacerile criminale din sistemul românesc de sănătate patronate de mulți ani de fratele de cruce al DNA-ului.
   
   Dna Codruța Kovesi, dacă nu se trezește la timp, va ieși șifonată rău din acest scandal, iar imaginea ei, de Ioana d`Arc ce luptă pentru instaurarea in personam, și nu in rem, a Statului de Drepți, va fi machiată cu markerul, adăugându-i-se niște frumoși epoleți, în conformitate cu realitatea, cum ar zice unii răutăcioși.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu