Social Icons

vineri, 27 noiembrie 2015

Tehnocrăcănații

Despre un alt „mod” de a face politică
   Strada iese în stradă și cere demisia celor ce trebuiau demult să-și dea demisia. Vrea o clasă politică mai bună, mai competentă, mai din toate punctele de vedere. Demisia vine, Iohannis analizează. Se uită în stânga, în dreapta, pe niște pliante turistice, la Alinuța și la Vasilică. După ce se uită la cei doi, dă a lehamite cu mâna.
La Cotroceni sunt chemați unii de pe stradă, nu din stradă, mai toți înstelați și însetați de progresul personal al României. Ei sunt România.
   Se pune de-o ciulama cu un guvern de tehnocrăcănați. Unii manechini, alții habarniști, câțiva foști psd-ei, un presupus plagiator, pe ici, pe colo, câte un funcționăraș de mâna a treia pe la Bruxelles, și gata, guvernul ce ne salvează și pentru care Strada a ieșit în stradă e încropit. Suntem salvați! Se ciocnește șampanie, se dă onorul, se înscăunează tehnocrăcănații, după care, se suspendă dineul de 1 Decembrie?!, că nu dă bine să ciocnești șampanie după trei zile de doliu național. Ops!, dar în paharele de la înscăunarea tehnocrăcănaților s-a ciocnit cu suc acidulat, cu apă minerală? În fine, să zicem că suntem sobri și șampania era sifon.
   +10% majorare de salarii, autostrăzi - mai vedem, poate atragem niște fonduri europene. Cei de la CNADNR s-au scăpat pe ei de râs, când au auzit de autostrăzi construite cu fonduri europene.
   Zdrang!, vine bomba lui Tolontan -  ISU lui Arafat știa de Colectiv, știa de concerte, dar Arafat - coordonatorul, nu. Păi ce dracu` coodonezi tu? Dacă ăia din subordinea ta taie și spânzură și ție îți vând gogorițe ca, mai apoi, să ieși pe CNN și să zici că ISU habar n-avea de colectiv, îți dai demisia? Nu. Cioloș nu zice nimic. „Reacția e total diferită față de situația lui Ponta în cazul accidentului polițistului din coloana lui Oprea.” Vezi, asta e diferența între un tehocrăcănat și un politruc!
   Apar, apoi, în presă, câteva mostre de originalitate a ministrului de interne. „Tobă” de carte, ne zice că el a fost de bună credință când a copiat. Plagiatul e un furt, iar dl predă la Academia de Poliție, viitorilor polițiști - apărători ai legii, în baza unei activități științifice presupus - furate.  Se face o comisie de studiere a plagiatului, exact ca în cazul lui Ponta. Oau!, ce diferență de abordare!
   Guvernul n-are decât o săptămână și ceva și, deja, și-a însușit din apucăturile celui de dinainte. Dacă Strada iese iar în stadă, ne vom trezi cu Alinuța și Vasilică pe post de super-tehnocrăcănați, de vreme ce nimeni nu-i vede sau îi crede că-s oameni politici?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu