Social Icons

duminică, 8 noiembrie 2015

Cine sunt tinerii frumoși?

De ce e necesară împărțirea țării între tineri frumoși și restul
   Tinerii frumoși sunt opusul bătrânilor urâți? Tinerii frumoși sunt, de asemenea, opusul tinerilor urâți? Este necesar să facem această delimitare, pentru ca tinerii frumoși să nu se contopească cu bătrânii urâți și cu tinerii urăți, și, Doamne ferește!, să nu mai existe o delimitare clară.
   În 1990, după duminica orbului, tinerii frumoși au fost striviți de bătrânii urâți și de tinerii urâți în salopete de miner. Și atunci, delimitarea s-a făcut de la început. Un sfert de secol după panseluțele sădite de tinerii mineri în Piața Universității, în același loc, răsar tinerii frumoși. De această dată, minerii sunt cei ce-i categorisesc drept frumoși. Restul, urâții, nu li se pot alătura.
   Dacă asculți manele, ești urât. Dacă ai votat cu cine nu trebuie, ești urât. E foarte important să-ți știi locul, ca să nu le încurci planurile celor ce împart lumea în frumoși și urâți. Dacă frumoșii și urâții s-ar uni, atunci n-ar mai putea fi stăpâniți și n-ar mai exista tabere adverse. Iliescu împărțea lumea în mineri cu spirit civic și huligani. Constantinescu îi împărțea în specialiști și nespecialiști. În campania din 1996, erau mulți dornici, ca și în campaniile din 2004 și 2014, să împartă țara între ardeleni și bucureșteni și restul. Băsescu vedea doar bugetari grași și privați striviți. Acum, unii ne spun că suntem fie frumoși, fie urâți. Cei mai mulți dintre cei ce ne împart în frumoși și urâți sunt fie deconspirați, fie proveniți de la școala OTV, fie, încă, nedeconspirați.
   Din 2012 încoace, semnalul de „la loc comanda!” pentru Piață e dat de proliferarea mesajului „Basarabia e România!”. Când acest mesaj devine tot mai vizibil, știi că s-a dat stingerea. Deja în ultimele seri acest mesaj devine tot mai vizibil, deci tinerii frumoși sunt trimiși la culcare prin infiltrarea cu „n” mesaje ce n-au nicio legătură cu mesajul inițial. Planul a funcționat încă o dată. Profiți la început de revolta tinerilor frumoși ca să-ți reglezi conturile cu adversarii. Ții sub control tinerii frumoși printr-o clară delimitare de tinerii urâți și bătrănii la fel de urâți. Nu vrei ca cele două categorii să se unească ca să nu-i mai poți controla și instiga unul împotriva altuia, la o adică. După ce ți-ai făcut treaba, trimiți în Piață detașamentele cu revendicări năstrușnice, peste care tronează „Basarabia e România!”. Tinerii frumoși nu se mai regăsesc în Piață și le scade treptat entuziasmul. La final, în Piață, rămân demonstranții de serviciu, sau de servicii, spuneți-le cum vreți.
   România joacă într-o piesă  cu împărțirea populației în două de un sfert de secol. Singura constantă neîmpărțită e reprezentată de cei ce fac împărțirea. Ei sunt aceiași, nu se schimbă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu